Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Revoil – Εξαιρετικά υποτιμημένη παραμένει η μετοχή

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Revoil – Εξαιρετικά υποτιμημένη παραμένει η μετοχή
Τα EBITDA στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 10,3 εκατ. ευρώ από 8,53 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 5,36 εκατ. ευρώ από 3,46 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Για ένα ακόμη τρίμηνο η βελτίωση της πορείας των οικονομικών μεγεθών της Revoil είναι εμφανής και έρχεται να μας υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά πως η αποτίμηση που έχει στο χρηματιστήριο, την αδικεί.
Με αποτίμηση 28 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 5,36 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, η τιμή της μετοχής θα έπρεπε να ήταν υψηλότερη.
Το τρίτο τρίμηνο δεν είχε την ανάπτυξη που είδαμε στο εξάμηνο αλλά και πάλι δημιούργησε κέρδη προ φόρων 1,5 εκατ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα από τα περσινά που ήταν στα 1,58 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 10,3 εκατ. ευρώ από 8,53 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 5,36 εκατ. ευρώ από 3,46 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα έχει καταφέρει να μειώσει και τον τραπεζικό της δανεισμό.
Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση η βελτίωση της κερδοφορίας προκύπτει κυρίως από τους υψηλότερους πωλούμενους όγκους καυσίμων κατά 6,37%, τη βελτίωση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε η Εταιρία με τους προμηθευτές της, τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους λόγω αποπληρωμής δανείων καθώς και την ορθή διαχείριση των αποθεμάτων.
Για το υπόλοιπο του 2022, η τρέχουσα περίοδος θέρμανσης έχει ξεκινήσει με σημαντικά υψηλούς όγκους πωλήσεων, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη βοηθούμενη από την κρατική επιδότηση ύψους 25 λεπτών η οποία ισχύει για την περίοδο από τις 14/10 έως 31/12/2022. Παράγοντας που θα επηρεάσει στη συνέχεια τις σχετικές πωλήσεις είναι και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Σε ότι αφορά τα καύσιμα κίνησης η ζήτηση μετά τη λήξη στα τέλη Σεπτεμβρίου της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης βαίνει μειούμενη αναμένοντας να ανακάμψει πλησιάζοντας την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, ενώ πιθανή νέα επιδότηση θα λειτουργούσε υποστηρικτικά στις πωλήσεις. Η Εταιρία ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα επίσης κερδοφόρο τέταρτο τρίμηνο κλείνοντας μία ακόμα χρήση με σημαντική βελτίωση του συνόλου των μεγεθών της ενώ παράλληλα εξακολουθεί να μειώνει τον τραπεζικό της δανεισμό με το εννεάμηνο η εν λόγω μείωση να ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ.
Με ένα ακόμα κερδοφόρο τρίμηνο το p/e της χρήσης όχι μόνο θα είναι μονοψήφιο αλλά ίσως και κάτω από 7 φορές.
Ίσως η διοίκηση θα πρέπει πλέον να δει το θέμα του μερίσματος, που θα μπορούσε να τραβήξει περισσότερους επενδυτές. Άλλωστε οι συσσωρευμένες ζημιές ίσως και να είναι μηδενικές στο τέλος του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης