Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά με περιορισμένες συναλλαγές και επιλεκτικές κινήσεις

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά με περιορισμένες συναλλαγές και επιλεκτικές κινήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: O πληθωρισμός συνεχίζει να καθορίζει τη βραχυπρόθεσμη τάση. Όποιες πληροφορίες βγαίνουν στη δημοσιότητα, όποιες δηλώσεις γίνονται επηρεάζουν τις αγορές. Ειδικά αν υπάρχουν θετικές αναφορές για μείωση της επιθετικής πολιτικής, τότε τα χρηματιστήρια αντιδρούν θετικά. Αν είχαμε και κάποια καλή εξέλιξη στον πόλεμο θα μπορούσαμε να δούμε και επέκταση της ανοδικής κίνησης και ένα καλό year end rally.

Προς το παρόν οι εκτιμήσεις για καλά αποτελέσματα οδήγησαν σήμερα σε άνοδο 0,75% και κλείσιμο οριακά κάτω από τις 890 μονάδες. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και δεν ξεπέρασε τα 49 εκατ. ευρώ μαζί με κάτι πακέτα. Ξεχώρισαν όμιλος Βιοχάλκο, Τράπεζα Πειραιώς, Jumbo και ΟΠΑΠ. Η εβδομάδα έκλεισε με μικρές απώλειες 0,88% περίπου.

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Την τιμητική του είχε σήμερα, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα της Cenergy, παραπέμπουν σε επίσης καλά στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και στη Viohalco. H ΕΛΧΑ έσπασε τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και έκλεισε σε υψηλό 5 μηνών με άνοδο 6,22%. Επιτέλους θα λέγαμε! Περαιτέρω αύξηση του ανεκτέλεστου αναμένει η διοίκηση της Cenergy σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, ενώ εξακολουθεί να εξετάζει επενδύσεις για αύξηση παραγωγής. Στο +2,60% η συγκεκριμένη και στο +2,96% η Viohalco.

JUMBO: Επέστρεψε πάνω από τα 15 ευρώ. Φαίνεται πως προς το παρόν έχει απομακρυνθεί και παραμένει μακριά από τα 13,5 ευρώ που είχε δει κάμποσες φορές. Πρέπει να χτίσει βάση πιο πάνω.

ΟΠΑΠ: Έρχεται το παγκόσμιο κύπελλο και άρα θα δούμε καλύτερα αποτελέσματα. Στο +2,25% και στα 12,73 ευρώ.

LAMDA: Πάει ο υπουργός Ανάπτυξης, με τον CEO να δείξουν ότι προχωράει το έργο, γιατί λένε τον κατηγορούν ότι δεν προχωράει και για να αποδείξει ότι προχωράει δείχνει στην κάμερα μία μπουλντόζα και αυτή μικρή. Μία μόνο!! Δηλαδή σπίτι να χτίζεις έχεις περισσότερα μηχανήματα. Προφανώς και δεν έδειξε εικόνα από όλο το εργοτάξιο, αλλά αν κάπου αλλού υπήρχαν 20 μηχανήματα, μάλλον εκεί θα πήγαινε. Δεν είναι εικόνα αυτή έργου μεγάλου που προχωράει κανονικά, όπως την είδαμε εμείς. Αυτό που προχωράει είναι το έργο για τα ΑΜΕΑ που εκτελεί η ΕΚΤΕΡ. Ίσως όλο αυτό να αποτυπώνεται και στο ταμπλό.

ΔΙΑΝΟΜΕΣ (απάντηση): Αναφορικά με το θέμα των μερισμάτων που υπάρχει σήμερα σε άλλη κατηγορία, όταν γράφουμε διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ή την επιστροφή κεφαλαίου, σημαίνει πως αν έχεις τη μετοχή από την προηγούμενη συνεδρίαση, έχεις και το δικαίωμα και θα λάβεις το ποσό που δίνει η κάθε εταιρεία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανέκδοτο έχει καταντήσει η πορεία της ΑΛΦΑ. Εξαιρετική πάλι η Πειραιώς με τη Eurobank. Πιέστηκε η Εθνική. Χαμηλός ο όγκος συνολικά.

ΔΕΗ: Σύμφωνα με την Optima Bank θα εμφανίσει ζημία στο τρίτο τρίμηνο 247 εκατ. ευρώ λόγω της έκτακτης φορολογίας αλλά θα έχει επηρεαστεί και από τις υψηλότερες αποσβέσεις και τα αυξημένα χρηματοοικονομικά κόστη. Στο εννεάμηνο η ζημία αναμένεται στα 258 εκατ. ευρώ με τα EBITDA σε δημοσιευμένο επίπεδο να ανέρχονται στα 360 εκατ. ευρώ και σε επαναλαμβανόμενο στα 636 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος στο εννέαμηνο αναμένεται στα 8,4 δισ. ευρώ αυξημένος κατά 127%. Στις 22 Νοεμβρίου δημοσιεύει.

MEDICON: Δεν τον λες και μικρό για τα δεδομένα της τον όγκο που έκανε σήμερα.

ΜΕΖΖ: Ξανά στο υψηλότερο σκαλοπάτι Sunrise και Galaxy. Με μικρότερη άνοδο η Phoenix.

ΣΙΔΜΑ: Δυνατή κίνηση και επιστροφή πάνω από τα 2 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αρκετές μαρκιετιές σήμερα στη μετοχή και έκλεισε στα 0,66 ευρώ και με άνοδο 3,13%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης