Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση μετά το σφυροκόπημα έξι εβδομάδων στους σορτ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση μετά το σφυροκόπημα έξι εβδομάδων στους σορτ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά από 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις η αγορά προσπάθησε σήμερα να πιάσει και τις 910 μονάδες. Τα σημαντικά όμως κέρδη των προηγούμενων ημερών έδωσαν την ευκαιρία για κατοχυρώσεις κερδών στα ψηλά. Ωστόσο, το εβδομαδιαίο πρόσημο δεν άλλαξε και ο Γ.Δ. συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Έξι εβδομάδες σφυροκοπήματος. Δε θα ανησυχήσουμε που «έχωσαν» και κάτι στα ψηλά σήμερα. Καλά έκαναν στους… αργοπορημένους.

Διαγραμματικά, ωραία πάντως κινήθηκε σήμερα και εντός της πολύμηνης συσσώρευσης. Μπορεί να επεκτείνει βέβαια και την άνοδο το επόμενο διάστημα αλλά και πάλι δεν αλλάζει ο σχηματισμός. Θα χρειαστεί καλό μίγμα ειδήσεων, αν θεωρήσουμε πως τα καλά νέα που βγήκαν μέχρι σήμερα προεξοφλήθηκαν από την πρόσφατη πορεία. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία, απλά θα θέλαμε να δούμε κίνηση και από κάποια χαρτιά που έμειναν πίσω. Σήμερα, είδαμε κάποιες κινήσεις τέτοιες. Λίγες βέβαια, αλλά είδαμε.

Μετά από συναλλαγές άνω των 86 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 9,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,13% και στις 897,78 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,36%. Η εβδομάδα κλείνει με άνοδο 2,12% για το Γ.Δ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αναβαθμίσεις εκτιμήσεων από διοικήσεις και ακολουθούν και οι αναλυτές. Αυτό έβλεπαν προφανώς οι επενδυτές και τις οδηγούσαν τόσες μέρες υψηλότερα. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, δεν είμαστε μονοφαγάδες… Δυνατή κίνηση και πάλι από Τράπεζα Πειραιώς και έκλεισε στα 1,3845 ευρώ με άνοδο 2,9%. Με μικρή άνοδο και η ΕΤΕ και απώλειες κατέγραψαν Eurobank και Alpha Bank. Από την αρχή του έτους η ΑΛΦΑ έχει τη χειρότερη επίδοση. Την καλύτερη η ΕΤΕ και ακολουθεί η ΕΥΡΩΒ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Η είσοδος στον MSCI της έδωσε άνοδο 3,27% και κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 19,25 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος (780 χιλ. τεμάχια) και υψηλός ο τζίρος (15 εκατ. ευρώ).

AEGEAN: Τα εξαιρετικά αποτελέσματα έδωσαν άνοδο 2,43%. Ίσως άξιζε και καλύτερη κίνηση.

QUEST: Έφυγαν ενδοσυνεδριακά κάποιες μεγάλες εντολές αγοράς και την πήγαν μέχρι το +9,36%. Τελικά έκλεισε στα 4,40 ευρώ και στο +5,64% με όγκο 164 χιλ. τεμάχια. Η πρώτη από αυτές που είχαν μείνει πίσω και έδειξαν σήμερα διαθέσεις για καλύτερη τιμή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με διορθωτικές διαθέσεις σήμερα Motor Oil, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ. Υποχώρησαν επίσης Jumbo Τιτάν, ΟΤΕ και Lamda. Συνολικά τα περισσότερα βαριά χαρτιά έκλεισαν με απώλειες αλλά πολλά δικαιολογούσαν την υποχώρηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ξεχώρισε σήμερα, ώρα της ήταν! Έχει ενισχυθεί ο κάθε πικραμένος και αυτή σφύριζε αδιάφορα. Θα πούμε πως μέχρι ένα σημείο ανόδου έκανε μεγάλο όγκο και μετά περιορίστηκε καθώς προχωρούσε ακόμα πιο ψηλά. Για μία μετοχή που διαπραγματεύεται με ελκυστικούς δείκτες, η συνέχιση της ανόδου μέχρι τα 4,30-4,50 ευρώ μάλλον είναι επιβεβλημένη. Πήγαν στο τέλος κάποιοι να την κλείσουν κάτω από τα 4 ευρώ, αλλά μπήκε μία εντολή αγοράς 10.000 τεμαχίων στα 4,05 ευρώ και τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +7,86% με συνολικό όγκο 150 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Μεγάλη και η δική της πτώση εδώ και καιρό, αλλά μετά και τη σημερινή κίνηση μπορούμε να πούμε πως από τα χαμηλά της έχει δώσει μία καλή αντίδραση. Την είχαμε δει πριν ένα μήνα στα 2,50 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 3 ευρώ με άνοδο 4,35% και όγκο 170 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Πολύ ωραία και η δική της κίνηση. Στα 3 ευρώ και στο +3,45% με όγκο 229 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα…

FRIGOGLASS: Νέες μεγάλες απώλειες στη μετοχή και μάλιστα πάλι με όγκο. Προφανώς και κάποια νέα εξέλιξη, αρνητική, θα υπάρχει και «πυροβολούν» οι επενδυτές. Το ομόλογο πάει από το κακό στο χειρότερο. Ενώ ήταν καιρό πάνω από το 50 το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει στις 33 μονάδες βάσης.
ΓΔ_5.jpg
Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης