Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ώθηση από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Ανοδικός από την αρχή του έτους ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ώθηση από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Ανοδικός από την αρχή του έτους ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ώθηση σήμερα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για των πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που δείχνουν ότι η FED μπορεί κάπως να μετριάσει την επιθετικότητά της. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αγορές του εξωτερικού κατέγραψαν ράλι. Μεγάλη άνοδος σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ το ΧΑ στο +0,80% και μία ανάσα από τις 900 μονάδες. Πλέον όμως ο Γ.Δ. είναι ανοδικός από την αρχή του έτους.

Ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός και αυτό επιτρέπει και κινήσεις ωραιοποίησης. Συμπληρώσαμε 5 ανοδικές συνεδριάσεις. Ωστόσο, η αγορά μας δείχνει εξαιρετικές αντοχές και με αφορμή τα αποτελέσματα, το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον είδε ενδοσυνεδριακά και τις 900 μονάδες.

ΟΤΕ: Σταθερή αξία. Δεν πήγε καλά η σταθερή, αλλά πήγε εξαιρετικά η κινητή. Πρέπει να δούμε και τη νέα δραστηριότητα στην αγορά πληρωμών, που νομίζουμε ότι μπορεί να δώσει μία ακόμα καλύτερη προοπτική. Η διοίκηση είναι δραστήρια και φαίνεται από τις πράξεις της. Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πως ο καθαρός δανεισμός είναι ελάχιστος ειδικά αν συγκριθεί με τις αποδόσεις που δίνει κάθε χρόνο στους μετόχους. Υπάρχουν κάποιες φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για πρόθεση αποχώρησης της D.T. και από την Ελλάδα. Φυσικά και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

ΤΙΤΑΝ: Αν δει κάποιος τα κέρδη στο εννεάμηνο και την αποτίμηση της μετοχής δε θέλει κάτι παραπάνω για να τη χαρακτηρίσει φθηνή. Μάλλον οι επενδυτές έχουν υπερβάλει με τις ανησυχίες τους. Εκτός και αν βλέπουν τόσο μακριά και έχουν σπεύσει να προεξοφλήσουν από τώρα. Με οριακές απώλειες 0,50% σήμερα.

ΕΛΠΕ: Εξαιρετική πορεία και σήμερα έπιασε και την τιμή που είχε πριν κόψει το έκτακτο μέρισμα. Δηλαδή όσοι είχαν μετοχές στα τέλη Σεπτέμβρη, είδαν και το έκτακτο που ήταν 0,40 ευρώ πριν την αφαίρεση του φόρου και τη μετοχή να είναι σήμερα στο ίδιο σημείο. Έρχονται και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Στα 6,87 ευρώ και στο +1,03%. Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο στα 1,12 δισ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα στα 755 εκατ. ευρώ. Στο τρίτο τρίμηνο τα συγκρίσιμα καθαρά στα 381 εκατ. ευρώ. Και νέα διανομή στους μετόχους 0,25 ευρώ ανά μετοχή, ως προσωρινό μέρισμα. 

AEGEAN: Στα 1,02 δισ. ευρώ ο τζίρος στο εννεάμηνο και στα 93,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απίστευτη η δύναμη της Eurobank. Πολύ καλή η εικόνα της Πειραιώς από το ξεκίνημα και μαντέψτε ποια υστέρησε. Ναι, πάλι η Alpha Bank. Είχε τη μικρότερη άνοδο 0,22%, ενώ η Πειραιώς είχε άνοδο 3,58% και η ΕΥΡΩΒ 1,77%. Με μικρή άνοδο 0,24% η ΕΤΕ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καυστικός αλλά είπε αλήθειες και πάλι ο Γ.Περιστέρης στο CEO Initiative Forum. Η ενεργειακή κρίση θα ήταν σχεδόν αμελητέα αν είχε γίνει γρηγορότερα η πράσινη μετάβαση στην ενέργεια. «Η Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερη προίκα γιατί έχει εγχώριες πηγές ενέργειας. Εδώ και 15 χρόνια λέω ότι θα έπρεπε να κάνουμε προσπάθεια να προσανατολιστούμε στα εγχώρια “καύσιμα”. Εθνική ενεργειακή ανεξαρτησία με πάνω από 80% εξάρτηση του ενεργειακού μας ισοζυγίου από ενεργειακές εισαγωγές, και μάλιστα από ρυπογόνα συμβατικά καύσιμα, όπως τα εισαγόμενα πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είναι μάλλον μια δραματική αντίφαση στις σημερινές συνθήκες. Η Ελλάδα έχει πολύ υψηλότερο δείκτη εξάρτησης από τις εισαγωγές ενέργειας από ό,τι η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. Σύμφωνα με τη Eurostat ο δείκτης εξάρτησης το 2020 ανερχόταν για την Ελλάδα στο 81,4%, έναντι 57,5% στην Ε.Ε.», είπε ο κ.Περιστέρης.

INTRALOT: Δεν έχει κάτι να επιδείξει η μετοχή εδώ και μήνες θα λέγαμε. Μετά την αύξηση κεφαλαίου, η τιμή παραμένει κοντά στην τιμή διάθεσης με την αποτίμηση στα 220 εκατ. ευρώ.

ATTICA GROUP: Ωραία και η δική της συμπεριφορά και νομίζουμε έχει να κάνει με τη συγχώνευση με την ΑΝΕΚ και όχι λόγω αποτελεσμάτων. Το τρίτο τρίμηνο είναι το καλό της, αλλά και το κόστος των καυσίμων αναμένεται να την έχει επηρεάσει. Έρχεται και η διανομή στους μετόχους στις επόμενες μέρες ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

PREMIA: Το fund φαίνεται πως τελειώνει. Αυτό δείχνει η πορεία της μετοχής στο ταμπλό αλλά και οι πληροφορίες της στήλης. Εδώ και δυο-τρεις συνεδριάσεις η συμπεριφορά έχει βελτιωθεί και σήμερα δοκίμασε υψηλότερα. Ίσως να δώσει καλή κίνηση βραχυπρόθεσμα.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Με υψηλό όγκο σήμερα η μετοχή και οι αγοραστές στα 1,45 ευρώ μάζεψαν την προσφορά και ζητούσαν κι άλλα.

PROFILE: Εύκολα στο +5,04% και στα 3,02 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης