Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέχει παρά τα υψηλά πρόσφατα κέρδη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέχει παρά τα υψηλά πρόσφατα κέρδη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πάλι στις τελικές δημοπρασίες «μαστιγώθηκε» η αγορά αλλά αυτή τη φορά είδαμε δυνατό τζίρο. Στα 73,3 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές με τα 19 εκατ. ευρώ να είναι πακέτα. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και πάνω από τις 890 μονάδες. Τρομερή κίνηση από ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΠΕΙΡ. Υστέρησε ο ΟΠΑΠ η ΛΑΜΔΑ και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Οι αντοχές της αγοράς μας είναι εξαιρετικές και παρά τα πρόσφατα κέρδη, τα οποία είναι αξιόλογα κοιτάζει κατάματα τις 900 μονάδες. Πλέον ο Γ.Δ. είναι με οριακές απώλειες από την αρχή του έτους (-0,17%), ενώ ο τραπεζικός έχει άνοδο 10,7%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μεγάλη μέρα η αυριανή. Πολλές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης δημοσιεύουν, τόσο πριν το άνοιγμα όσο και μετά το κλείσιμο της αγοράς.

MSCI: Κληρώνει αύριο βράδυ. Για να δούμε αν θα γίνουν 9 οι μετοχές του Greece Standard σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ή θα παραμείνουν 8.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δύο από τις συστημικές είναι κοντά στα υψηλά τους σε σύγκριση με τις δύο άλλες. Η ΑΛΦΑ ωστόσο, είναι σκέτη απογοήτευση. Απέχει τουλάχιστον 40% από τα υψηλά της. Εξαιρετική παραμένει η Eurobank με τι μετοχή να είναι πάνω από το 1 ευρώ και να αποκτά και απόσταση ασφαλείας. Προσεγγίζει τα 4 ευρώ η Εθνική. Η ΕΥΡΩΒ σήμερα έκλεισε στο υψηλό ημέρας, όπως και η ΠΕΙΡ με την ΑΛΦΑ, αλλά η ΕΥΡΩΒ έκλεισε στο +3,48%, η ΠΕΙΡ στο +1,48% και η ΑΛΦΑ μόλις στο +0,84%. Αύριο τα αποτελέσματα από Εurobank και Εθνική και μεθαύριο από Πειραιώς.

ALPHA BANΚ: Καλά τα σχόλια που διαβάσαμε από αναλυτές για το τρίτο τρίμηνο. Ανώτερα των εκτιμήσεων τα χαρακτηρίζει η Piraeus Securities αν και μείωσε την τιμή στόχο στα 1,42 ευρώ από 1,58 ευρώ. Αναφέρει πως παρά τις οικονομικές αβεβαιότητες που υπάρχουν από την ενεργειακή κρίση, τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση των επιτοκίων, η Ελληνική οικονομία ίσως αποδειχθεί πιο ανθεκτική λόγω του τουρισμού που εισέρχεται σε νέα εποχή λόγω των επενδύσεων που αναμένονται.

ΔΕΗ: Δυνατό κλείσιμο στο +2,32% και στα 6,40 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

JUMBO: Δυνατή κίνηση και εδώ με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 15,22 ευρώ και με άνοδο 3,33%.

ΕΛΠΕ: Στα 6,80 ευρώ και σε λίγο θα είναι εκεί που ήταν πριν λίγες μέρες πριν κόψει το έκτακτο μέρισμα των 0,40 ευρώ. Εξαιρετική πορεία.

ΟΠΑΠ: Υποχώρησε 2,39%. Έβαλε καινούρια χαρτιά σήμερα, αν και λίγα.

ΜΕΖΖ: Έκοψε τη μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου η Phoenix και συνέχισε ανοδικά η μετοχή, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και πάλι τα νέα ΜΕΖΖ αλλά απέχουν από την τιμή εισαγωγής. Ειδικά το Galaxy που μπήκε στα 0,27 ευρώ και παρά την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική είναι στα 0,1704 ευρώ.

PREMIA: Συνεχίζεται το μάζεμα ενώ αποκτά και το Athens Heart, το οποίο θα είναι μία από τις επόμενες κινήσεις. Αύριο θα έχουμε περισσότερα σε σχετικό θέμα με δηλώσεις της διοίκησης. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα πήρε τα ακίνητα της Μπουτάρης και θα αξιοποιήσει τα οινοποιεία. Υπάρχει μέλλον στον οινοτουρισμό. Πλέον η στήλη βλέπει πιο θετικά τη μετοχή καθώς η υποχώρηση από τα υψηλά είναι σημαντική και το discount έναντι της NAV αξιόλογο. Υπάρχουν βέβαια και οι ανησυχίες αλλά όλοι οι κλάδοι έχουν.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν από ένα μήνα ήταν στα 4,80 ευρώ και γράφαμε: «Νομίζουμε πως η μετοχή πλέον είναι εξαιρετικά φθηνή. Νομίζουμε πως έχει αρχίσει να πλησιάζει επικίνδυνα περιοχές που είχε βρεθεί όταν έφευγε ο μεγάλος ξένος. Κάτω από τα ίδια κεφάλαια διαπραγματεύεται η μετοχή, με την εισηγμένη να είναι σχεδόν αδάνειστη. Χαμηλό 23 μηνών έγραψε σήμερα». Στα 5,76 ευρώ πλέον μετά το σημερινό +5,11% και η αποτίμηση στα 40,7 εκατ. ευρώ.

INTERTECH: Πρόσφατα φιλοξενήσαμε κάποια σχόλια από τη διοίκηση της CD Media. Δε μας είπαν πολλά, δεν είναι και εύκολο βέβαια λόγω των περιορισμών, αλλά θα πούμε πως η μετοχή δείχνει πως κάποιοι ασχολούνται και μαζεύουν όλη την προσφορά. Προφανώς και κάτι ξέρουν παραπάνω, διαφορετικά δε θα είχε τέτοια διάρκεια η κίνηση. Στα 1,1750 ευρώ και στο +2,17%. Σχεδόν στα 10 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης