Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι αγοραστών με βελτιωμένο τζίρο και κυνήγι μετοχών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι αγοραστών με βελτιωμένο τζίρο και κυνήγι μετοχών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ράλι το πρωί οι αγορές της Ασίας λόγω πληροφοριών για αλλαγή στάσης από την Κίνα στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων. Ήθελαν κάποιο καλό νέο οι επενδυτές και το βρήκαν εκεί. Δυνατή κίνηση από τις ευρωπαϊκές αγορές, δυνατό άνοιγμα στις ΗΠΑ, πάνω το πετρέλαιο, πάνω ο χρυσός, πάνω τα κρύπτο, πάνω και το Χ.Α. και με καλό τζίρο. Η εβδομάδα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και κοντά στις 880 μονάδες.

Με βάση το κλείσιμο που είδαμε, ότι δηλαδή πολλές μετοχές έκλεισαν σε υψηλό ημέρας και το τζίρο των 74 εκατ. ευρώ, θα πούμε πως ίσως πολλοί που είχαν ρευστότητα τόσο καιρό και περίμεναν καλύτερες τιμές, ίσως αναγκάστηκαν σήμερα να κυνηγήσουν τις τιμές!

JUMBO: Κορυφαία επιλογή πολλών αναλυτών. Σήμερα απλά το υπενθύμισαν Eurobank Equities και Piraeus Securities. Η εκτίμηση που έχει δώσει η διοίκηση θα πέσει έξω, κάτι που μάλλον ήταν αναμενόμενο εξ αρχής, αφού το 2-5% που είχε πει ο κ.Βακάκης φαινόταν μικρό. Η μετοχή από τη μία πάει καλύτερα από την αγορά από την αρχή του έτους, αλλά η αποτίμηση μάλλον είναι της πλάκας και δεν δικαιολογείται από τα νούμερα που θα φέρει φέτος.

Τρέχουν άλλες κι άλλες με χειρότερα μεγέθη, χωρίς τα μετρητά της ή τα μερίσματά της και αυτή εδώ και μήνες δεν μπορεί να φύγει πάνω από τα 15 ευρώ. Η διοίκηση είχε κάνει πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων 2-5%, κέρδη προ φόρων 210-240 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 174-195 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στο δεκάμηνο οι πωλήσεις τρέχουν με ρυθμό αύξησης 11%. Ράλι επιτέλους για τη μετοχή και βρέθηκε σε υψηλό διμήνου. Δεν αποκλείεται να βοήθησαν και οι πληροφορίες από Κίνα αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα. Στα 15 ευρώ και στο +6,61% με περισσότερα από 450 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο +3,28% ο δείκτης με πάρτι σε ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Τρομερή κίνηση από τις δύο μετοχές, ενώ με άνοδο έκλεισαν και οι άλλες δύο συστημικές.

ΟΠΑΠ – ΟΤΕ: Σταθερές αξίες, με άνοδο άνω του 2% και οι δύο.

ΤΙΤΑΝ: Είναι να απορεί κανείς με την αποτίμηση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο. Με την τιμή της μετοχής να είναι πέριξ των 11 ευρώ, οι αναλυτές δίνουν τιμές στόχους που είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ενώ και οι δείκτες υποτίμησης είναι σε τρομερό discount με τον ιστορικό μέσο όρο. Επιπλέον, οι εκτιμήσεις για τα κέρδη των επόμενων χρήσεων δείχνουν αύξηση κερδοφορίας και όπως πολλές φορές έχει πει η διοίκηση στις τηλεδιασκέψεις το μέλλον είναι θετικό λόγω των μεγάλων έργων που αναμένονται κυρίως στις ΗΠΑ για υποδομές. Όμως η μετοχή εκεί, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Στις 10 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα και μπορείτε να διαβάσετε τις εκτιμήσεις δύο τραπεζικών χρηματιστηριακών σε άλλο θέμα στη στήλη. Ας δούμε της Πειραιώς τις εκτιμήσεις που για το 2022 περιμένει κέρδη 100 εκατ. ευρώ και για το 2023 125 εκατ. ευρώ. Η Optima περιμένει 110 εκατ. ευρώ και 146 εκατ. ευρώ. Στα 17,6 ευρώ η τιμή στόχος της Πειραιώς στα 18,20 ευρώ της Optima. Mε ΕV/EBITDA για το 2023 4,2 φορές έναντι 8 που είναι ο ιστορικός μέσος όρος της δεκαετίας του ομίλου, σύμφωνα με την Πειραιώς, ήτοι discount 46,9%. Στα 11,46 ευρώ και στο +1,96%.

EUROBANK EQUITIES: Σε δική της ανάλυση για τις μετοχές G.RE.CO του κλάδου λιανικών πωλήσεων, ξεχωρίζει Jumbo και ΟΠΑΠ ως κορυφαίες επιλογές ενώ μειώνει την τιμή στόχο για την Quest στα 6,2-6,5 ευρώ από 6,8-7,1 ευρώ και για τη Sarantis στα 7,10 ευρώ από 7,,80 ευρώ. Μειώνει οριακά την τιμή στόχο για την Aegean στα 6,20 ευρώ από 6,30 ευρώ, την τιμή στόχο για την Coca Cola στα 24,50 ευρώ από 24,70 ευρώ, διατηρεί τα 5,20 ευρώ για την Fourlis, τα 17,20 ευρώ για τη Jumbo, τα 15,90 ευρώ για τον ΟΠΑΠ και τα 4,6-5,5 ευρώ για το Πλαίσιο. Υπενθυμίζεται πως Πλαίσιο και Quest είναι στο πρόγραμμα issuer-sponsored.

FOURLIS: Στα 2,76 ευρώ και στο +5,14% με χαμηλό όγκο συγκριτικά με όσα μας έχει συνηθίσει εδώ και μήνες.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 2,30 ευρώ και στο +3,14% αλλά με τα νούμερα του εννεαμήνου θα έπρεπε να ήταν υψηλότερα.

MEZZ: Η μέρα τους ήταν σήμερα. Με αφορμή την αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου της Phoenix Vega και την πίεση που ασκήθηκε στις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης των Galaxy και Sunrise, σήμερα από νωρίς ήταν στο +10%. Κλειδωμένες έκλεισαν και οι τρεις. Με μικρότερα κέρδη η Cairo.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Αν υπήρχαν επενδυτές σε αυτή την αγορά, θα είχαν «καταπιεί» τον πωλητή και θα ήταν πιο ψηλά και δε πιο δίκαιη τιμή η μετοχή. Στο +8,75% και στα 0,4970 ευρώ με 31 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης