Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο +10,20% τον Οκτώβριο – Ξεχώρισαν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο +10,20% τον Οκτώβριο – Ξεχώρισαν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Θεαματική κίνηση και ο Οκτώβριος τα πήγε περίφημα με άνοδο 10,2%. Βελτιωμένος κάπως και ο τζίρος σήμερα και με αρκετούς πρωταγωνιστές. Θα λέγαμε πως το ξεκίνημα άνηκε στην Τέρνα Ενεργειακή, αλλά στο τέλος η ΔΕΗ τράβηξε όλα τα βλέμματα. Δυνατή κίνηση από ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo και αρκετές ακόμα. Κλείσιμο στις 874 μονάδες και στο υψηλό ημέρας με άνοδο 1,57% και με τις ξένες αγορές να είναι πιο… μαζεμένες.

ΔΕΗ: Οι πληροφορίες για εξαγορά του 70% της Enel Romania έδωσαν ώθηση στη μετοχή. Στα 6,39 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +5,10% με όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σε κλείσιμο έγραψε νέο ιστορικό υψηλό σήμερα στα 18,82 ευρώ. Έχει χρυσώσει τους μακροπρόθεσμους επενδυτές της και αν γίνει και η εξαγορά με δημόσια πρόταση θα πάρουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύθηκε 4,33% καθώς αυτή βγαίνει ωφελημένη από την πώληση.

ΕΥΔΑΠ: Στο +4,96% και στα 7,20 ευρώ. Ουσιαστικά η μετοχή είχε πιεστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις και ανέκαμψε σήμερα. Βέβαια, μπαίνει Νοέμβριος και περιμένουν από τη διοίκηση να εξετάσει το θέμα της επιστροφής κεφαλαίου, όπως είχε πει. Ελπίζουμε να μην διστάσει και να μη μπουν ξανά τα πολιτικά στη μέση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο +5,08% με όγκο μόλις 57 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Μηχανάκι είδαμε πάλι στους πωλητές, αλλά οι αγοραστές στο τέλος τα πήγαν εξαιρετικά και την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 3,82%. Έχει μείνει αρκετά πίσω η μετοχή και πρέπει κάποια στιγμή να τη δούμε σε υψηλότερα επίπεδα.

FOURLIS: Ανάσα δε μπορεί να πάρει η μετοχή. Λίγο πήγε να απομακρυνθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις από τα χαμηλά της και σήμερα πάλι οι πωλητές έκαναν τα δικά τους. Στα 2,65 ευρώ και στο -3,64% με όγκο 126 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Η μετοχή έχει δώσει νέα υψηλά τριών και κάτι ετών και ο στόχος φαίνεται πως είναι πλέον τα προηγούμενα υψηλά των 1,90 ευρώ. Εξαιρετική η διαγραμματική εικόνα. Βρίσκουμε δύο λόγους για την καλή κίνηση της μετοχής. Ο ένας είναι οι φήμες για πιθανή μετοχική αλλαγή και ο άλλος η καλή διάρθρωση της λογιστικής κατάστασης. Η στήλη είχε αναφέρει εδώ και καιρό πως τα αποτελέσματα εξαμήνου της άρεσαν, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούσαν.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατή κίνηση 6,54% και κλείσιμο στα 2,0050 ευρώ με όγκο 24 χιλ. τεμάχια. Λογικά θα μας δώσει κάποια ενημέρωση για το εννεάμηνο η εταιρεία και μάλλον θα πρέπει να αναμένεται πολύ ισχυρό.

ΜΕΖΖ: Νομίζουμε πως η απόφαση της κυβέρνησης να μην πάρει το πολιτικό ρίσκο και να αλλάξει το νόμο, βάζει πλέον σε περιπέτειες τις εταιρείες, αφού τα έσοδα θα πρέπει να προέλθουν από τη διαχείριση των δανείων που έχουν αναλάβει. Βλέπουμε πιέσεις που μάλλον έχουν να κάνουν με αυτήν την εξέλιξη. Η Phoenix Vega σήμερα έχασε 4,73% και μάλιστα με όγκο 8,4 εκατ. τεμάχια.

Τα καινούρια MEZZ που μπήκαν σήμερα δεν έτυχαν και της καλύτερης υποδοχής. Προφανώς οι επενδυτές προτίμησαν να πουλήσουν μειώνοντας το κόστος κτήσης των τραπεζικών μετοχών που είχαν. Το Sunrise έχασε 41,5% και ο Galaxy 39,48%.

INTERTECH: Δεν περνάει απαρατήρητη η πορεία της μετοχής. Στα 1,0950 ευρώ και στο +4,78% και μάλιστα με όγκο 27 χιλ. τεμάχια. Από τη μέρα που εξαγοράστηκε το ποσοστό της Eurobank, έχει καταγράψει εντυπωσιακή άνοδο και έχει βελτιώσει και τους όγκους. Υπάρχουν προσδοκίες στην αγορά από το νέο μέτοχο, όπως υπήρχαν και από τον προηγούμενο και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν. Στο +27,33% τον Οκτώβριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης