Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον ΟΛΠ – Τι αναφέρουν πηγές από τον Οργανισμό

tags :
Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον ΟΛΠ – Τι αναφέρουν πηγές από τον Οργανισμό
Πηγές από τον ΟΛΠ αναφέρουν στη στήλη πως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για επιπλέον πώληση ποσοστού, ενώ ούτε εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου.
Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρή ανοδική αντίδραση που του δίνει απόσταση από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι εντός του οποίου διαπραγματευόταν εδώ και μήνες η μετοχή του ΟΛΠ κινείται σήμερα η μετοχή του ΟΛΠ, μετά και το δημοσίευμα του ΒΝ για πώληση επιπλέον ποσοστού στην Cosco σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.
Πάντως, πηγές από τον ΟΛΠ αναφέρουν στη στήλη πως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για επιπλέον πώληση ποσοστού, ενώ ούτε εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου.
Η μετοχή πριν από 19 μήνες είχε βρεθεί πάνω από τα 20 ευρώ και έκτοτε κινείται πτωτικά φθάνοντας ακόμα και κάτω από τα 14 ευρώ πρόσφατα.
Η αποχώρηση ξένου που είχε σημαντικό μερίδιο πριν μήνες την είχε ταλαιπωρήσει, αλλά ούτε μετά την ολοκλήρωση των πωλήσεων μπόρεσε να αντιδράσει.
Τα εξαιρετικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου επίσης δεν μπόρεσαν να προσφέρουν μία ανοδική κίνηση την οποία δικαιούται η μετοχή με βάση την αποτίμηση.
Αλλά ούτε και η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας δεν έκανε τους επενδυτές να βγάλουν μία συγκριτική αποτίμηση για το πόσο θα πρέπει να αξίζει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Σήμερα η μετοχή καταγράφει άνοδο 5,28% και βρίσκεται στα 15,96 ευρώ με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της 28 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 400 εκατ. ευρώ περίπου.
Υπενθυμίζεται πως τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο ανήλθαν στα 25,9 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ ενώ ο καθαρός δανεισμός ήταν αρνητικός κατά 114 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως το BN αναφέρει πως το δημόσιο θα πουλήσει το 7,13% του ΟΛΠ στα 20 ευρώ με δημόσια πρόταση.
ΟΛΠ_4.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης