Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό finish πάνω από τις 850 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατό finish πάνω από τις 850 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πάνω από τις 850 μονάδες έκλεισε η αγορά με άνοδο 1% και τα βαριά χαρτιά να ξεχωρίζουν αλλά να παρατηρείται και μία βελτίωση του τζίρου. Φήμες για προτάσεις εξαγοράς τράπεζας, διεθνές κλίμα και εταιρικά αποτελέσματα συνέβαλαν στην επέκταση της ανοδικής κίνησης. Ο Γενικός Δείκτης κοιτάει πλέον τον εκθετικό των 200 ημερών και αν το κλίμα παραμείνει καλό θα επιχειρήσει μία πρώτη επαφή αύριο.

Η Τράπεζα Πειραιώς ξεχώρισε λόγω της φήμης για πρόταση εξαγοράς που μάλλον δεν επιβεβαιώνεται, τράβηξαν όμως και οι άλλες συστημικές υψηλότερα, ενώ ΔΕΗ, Motor Oil και άλλα βαριά χαρτιά βοήθησαν ώστε να κλείσει δυνατά η αγορά. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ η άνοδος ήταν πιο ισχυρή, αλλά αυτές είχαν και μεγαλύτερες απώλειες το προηγούμενο διάστημα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αν κάτι είναι που επιβεβαιώνεται, έλεγαν κάποιες πηγές μας είναι το γεγονός ότι η μετοχή είναι φθηνή, αφού το fund φέρεται να δίνει τιμή υψηλότερη από την χρηματιστηριακή. Όπως και να έχει πάντως, είναι θετικό να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές και δείχνει πως κάτι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Στο +4,52% και στα 1,2020 ευρώ με μεγάλο όγκο 5,2 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΑΛΦΑ προσπαθεί το πρωί να ξεχωρίζει και μεσημέρι ταλαιπωρείται. Πρώτη σε άνοδο η ΕΥΡΩΒ με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στο +3,01%, ακολούθησε η ΑΛΦΑ με 2,49% και η ΕΤΕ με 1,46%.

ΔΕΗ: Δίνει και αυτή την τεχνική της αντίδραση και μάλιστα σήμερα είδαμε ισχυρή άνοδο χωρίς να βλέπουμε μεγάλους πωλητές. Στα 5,68 ευρώ και στο +3,46% με όγκο 574 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Στα 17,18 ευρώ και στο +2,26% και έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος της απώλειες λόγω του έκτακτου φόρου.

ΟΛΠ: Μέχρι και αυτή έκλεισε με άνοδο 1,61% και στα 15,16 ευρώ. Βέβαια, με τέτοιο κλίμα η άνοδος είναι της πλάκας, αλλά μπροστά σε όσα έχουμε δει, καλή είναι και αυτή.

ΑΔΜΗΕ: Πέρα βρέχει. Ενδιαφέρον για ενεργειακές στα χρηματιστήρια και η συγκεκριμένη ούτε τώρα μπορεί. Στα 1,66 ευρώ και στο -1,54% με όγκο 254 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Έβγαλε επιτέλους αντίδραση. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 2,74 ευρώ με όγκο 103 χιλ. τεμάχια και άνοδο 6,20%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Απίστευτη κατάντια… Η εταιρεία κάνει πως αγοράζει ίδιες μετοχές, εξέλιξη που μας βάζει σε σκέψεις. Δεν τη θεωρεί ελκυστική την τιμή εδώ; Θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτά που ανακοινώνονται καθημερινά. Πάλι καλά που κατάφερε σήμερα να κλείσει αμετάβλητη γιατί βρέθηκε να χάνει και 2%. Με όγκο 36 χιλ. τεμάχια στα 3,63 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ (απάντηση): Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε απάντηση στα ερωτήματά σας. Προφανώς για να ενισχυθεί η αποτίμηση μίας εταιρείας και μάλιστα μικρής στη δική μας αγορά δε φτάνει να έχει βελτιώσει τα μεγέθη της και να παίρνει δουλειές. Η στήλη έχει την άποψη πως υπάρχουν μετοχές όπου φαίνεται πως κάποιοι δε θέλουν να ανέβει. Την έχουμε και αυτή στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 0,8940 ευρώ και στο +4,20% με όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση λόγω των πληροφοριών για γρήγορο κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς.

REVOIL: Με όγκο 66 χιλ. τεμάχια στα 1,22 ευρώ και στο +5,17%. Δυνατή η αντίδραση αλλά και πάλι εξαιρετικά υποτιμημένη η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης