Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση, το βλέμμα στις 855 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση, το βλέμμα στις 855 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζουν ανοδικά οι ξένες αγορές, ακολουθεί και η δική μας αγορά και πάει για τη μεγάλη μάχη με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών που είναι στις 855 μονάδες. Από τη μία η αλλαγή στάσης από τη Βρετανία, από την άλλη η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα έχουν αλλάξει το κλίμα. Βοήθησαν βέβαια και οι αποτιμήσεις που είχαν διαμορφωθεί, γιατί ως τεχνική αντίδραση ξεκίνησε η κίνηση.

Η ουσία είναι και αυτό είχαμε γράψει λίγες μέρες πριν σε σχετικό θέμα, πως η αγορά το τελευταίο διάστημα δεν υποχωρούσε σημαντικά και όσοι περίμεναν πτώση για να αγοράσουν κινδύνευαν να μείνουν έξω ή να πάρουν πίσω τα χαρτιά στις ίδιες ή και σε υψηλότερες τιμές. Ο Γ.Δ. στις 850 μονάδες με το τζίρο βέβαια χαμηλό και αυτό είναι που τώρα μας προβληματίζει. Θέλαμε να δούμε μία βελτίωση ώστε να μεταφραστεί και ως εισροή κεφαλαίων. Καλή εικόνα και σήμερα από τα περισσότερα βαριά χαρτιά. Πάνε όλα πάνω ή σχεδόν όλα.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Επιτέλους! Διαβάζουμε στο στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας (δείτε και σχετικό θέμα που έχουμε σε άλλη κατηγορία) πως μαζί με το Χ.Α. θα εξετάσουν την αλλαγή του κανονισμού που αφορά στη μεταβολή της τιμής με λίγα κομμάτια Χρόνια τώρα φωνάζουμε πως δεν μπορεί τα ρετάλια να αλλάζουν την αποτίμηση μίας εταιρείας. Φαίνεται πως η κα Λαζαράκου αντιλήφθηκε τη στρέβλωση αυτή και σχεδιάζει την αλλαγή μαζί με αρκετές ακόμα παρεμβάσεις. Εύγε!

ΟΠΑΠ: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο προμέρισμα οι κάτοχοι μετοχών. Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα για τα 0,30 ευρώ ανά μετοχή το οποίο μπορεί να μετατραπεί και σε μετοχές. Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η προσπάθεια αντίδρασης από τη μετοχή και έχει ξεπεράσει τα 5,55 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από Πειραιώς και Alpha στο ξεκίνημα. Ακολουθεί με μικρή απόσταση η Eurobank και μόνο η Εθνική είναι με οριακά κέρδη.

JUMBO: Έπιασε τα 14 ευρώ. Δεκέμβριο θα γίνει η αποκοπή του έξτρα μερίσματος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΕΥΔΑΠ: Υποχωρεί σήμερα η μετοχή και χθες έκανε μεγάλο πακέτο. Θα λέγαμε πως βλέπουμε πίεση που δεν έχει κάποια λογική σήμερα. Πολύ γρήγορα ξεπέρασε τις 15 χιλ. τεμάχια όγκο και ίσως να έχει να κάνει με τον πωλητή του χθεσινού πακέτου. Αν έχει υπόλοιπα δηλαδή ή αν κάποιοι ξέρουν ποιος είναι. Στα 7,20 ευρώ και στο -1,37%.

ΕΛΒΕ: Δε θα ενοποιεί τη Λητώ και θα μειωθεί ο τζίρος, αλλά τα κέρδη για παράδειγμα στο εξάμηνο θα ήταν καλύτερα. Νομίζουμε από τη δική μας ανάλυση πως πλέον θα υπάρχει μόνο μητρική. Θέλουμε να γίνουν κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις ώστε να βελτιωθεί ο τζίρος και η προοπτική της εισηγμένης. Θα θέλαμε επίσης και καλύτερη διασπορά.

ΕΛΤΟΝ: Δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί εντύπωση η αλλαγή στάσης της εταιρείας αναφορικά με την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Πολύ σωστή η στροφή και πρέπει να την ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Έτσι ενημέρωσε πως ο τζίρος στο εννεάμηνο αυξήθηκε 35% και ανήλθε στα 148 εκατ. ευρώ. Τρομερό νούμερο, για μία εισηγμένη που από τις προηγούμενες ανακοινώσεις είχε φανεί το πόσο φθηνή ήταν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης