Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με διαθέσεις για προσέγγιση των 840 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με διαθέσεις για προσέγγιση των 840 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν πέριξ του κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής. Συγκεκριμένα άνοιξαν λίγο πάνω και μετά γύρισαν λίγο κάτω, ενώ στη συνέχεια γύρισαν ξανά υψηλότερα. Συσσώρευση περιμένουν για τη δική μας αγορά οι αναλυτές. Με ανάλογες ή και λίγο καλύτερες διαθέσεις το άνοιγμα και της δικής μας αγοράς με το γενικό δείκτη να πηγαίνει προς τις 840 μονάδες.

Ο τζίρος βέβαια δείχνει να μην μπορεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων. Διαβάζουμε επίσης κάποια θετικά νέα για την τιμή του φυσικού αερίου και την τιμή του ρεύματος. Θέλουμε να έχει συνέχεια αυτή η υποχώρηση, προκειμένου να δούμε και μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Η γνωστή εικόνα των τελευταίων ημερών. Δεν ξεχωρίζει κάποια μετοχή περισσότερο από τις άλλες. Στο άνοιγμα λίγο ο ΟΠΑΠ δείχνει να πηγαίνει κάπως καλύτερα και ενισχύεται 1%. Ακολουθεί ο ΟΤΕ με ανάλογη περίπου άνοδο και καλό όγκο. Τα ΕΛΠΕ με μικρό όμως όγκο βοηθούν την πορεία του Γενικού Δείκτη καθώς έχουν άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Στο αντίποδα η ΕΛΧΑ άνοιξε με απώλειες και κάπως υψηλές συναλλαγές για άνοιγμα. Με απώλειες από τις τράπεζες ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, ενισχύεται η ΑΛΦΑ και η ΠΕΙΡ είναι σχεδόν αμετάβλητη.

ΔΕΗ: Στα 5,40 ευρώ και στο +1,12%. Σημαντικές αγορές ιδίων μετοχών έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

AUTOHELLAS: Κερδοφορία περίπου 60 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο είπε ο κ.Βασιλάκης πως έχει ο όμιλος, σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ του ΒΝ. Μεγάλες οι επενδύσεις το επόμενο διάστημα και κάποιες θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Εγκρίθηκε και η επιστροφή κεφαλαίου του 1 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση λίγο κάτω από 10%. Σημειώστε πως στο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη ήταν στα 26,4 εκατ. ευρώ. Με μόλις 100 τεμάχια όγκο η μετοχή άνοιξε στο +0,98% και στα 10,32 ευρώ.

ENTERSOFT: Ανακοίνωσε έσοδα 20,7 εκατ. ευρώ από 17,4 εκατ. ευρώ, EBITDA 5,6 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,6 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Σε σύγκριση όμως με το εξάμηνο έχουμε στο τρίτο τρίμηνο τζίρο 6 εκατ. ευρώ που έδωσε EBTIDA 1 εκατ. ευρώ, λιγότερα δηλαδή από τα προηγούμενα τρίμηνα. Από την άλλη σε σύγκριση με το περσινό τρίτο τρίμηνο πήγε αρκετά καλύτερα και κάλυψε την απώλεια του εξαμήνου. Στο εξάμηνο είχε επίσης 3,2 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων και στο τρίτο τρίμηνο πρόσθεσε άλλες 400 χιλ. ευρώ. Σε σύγκριση με το περσινό τρίτο υπάρχει βελτίωση αλλά φαίνεται πως γενικά το τρίτο είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με όσα είδαμε στο πρώτο εξάμηνο της χρονιά. Συνολικά μας φαίνονται κάπως αδύναμα τα νούμερα.

ΕΛΒΕ: Σταματά να ενοποιεί τη Λητώ. Σημειώνεται πως σε επίπεδο τελικής γραμμής έδινε ζημιές στον όμιλο το τελευταίο διάστημα.

ΑΤΤΙCA GROUP: Στο άνοιγμα έκανε 4.000 τεμάχια και ενισχύεται 2,51%. Στα 0,8980 ευρώ η τιμή και στα 194 εκατ. ευρώ περίπου η αποτίμηση.

PROFILE: Προς τα 3 ευρώ κατευθύνεται η μετοχή, έχοντας βελτιώσει την εικόνα της στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 2,94 ευρώ σήμερα και στο +3,52%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης