Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με καύσιμο από τη Wall Street στο +2% και πάνω από τις 830 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με καύσιμο από τη Wall Street στο +2% και πάνω από τις 830 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά ο Οκτώβριος και μέχρι στιγμής έχει δώσει καλή αντίδραση. Τα όσα έγιναν χθες στη Νέα Υόρκη μας βοήθησαν και κλείσαμε με άνοδο 2%, ενώ σε επίπεδο εβδομάδος η άνοδος είναι της τάξης του 2,24%. Ο τζίρος αν και ξεκίνησε καλά δεν είχε διάρκεια και τελικά είχαμε περίπου τα ίδια με τις προηγούμενες μέρες. Στα 65,3 εκατ. ευρώ ο συνολικός αλλά με 15 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ξεχώρισε ένα στη ΔΕΗ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυτές ανέβαιναν στην Ευρώπη, αυτές ανέβηκαν και εδώ. Μας προβλημάτισε η Alpha Bank γιατί έκλεισε με τη μικρότερη άνοδο. Εξαιρετική η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Eurobank. Μας έχουν συνηθίσει άλλωστε σε τέτοιες κινήσεις όταν βρίσκουν αφορμή. Η Πειραιώς επίσης πήγε αρκετά καλά. Στο +3,56% ο Τραπεζικός Δείκτης σήμερα και στο +4,16% την εβδομάδα.

COCA COLA: Ξεχώρισε με 4 ανοδικές την εβδομάδα και συνολική άνοδο 6,6%. Μάλιστα σήμερα είχε από νωρίς δυνατούς αγοραστές. Στα 22,92 ευρώ η μετοχή.

ΟΛΠ: Ούτε που συγκινήθηκε από το πάρτι που γινόταν δίπλα του. Με οριακές απώλειες 0,40% και όγκο 98 χιλ. τεμάχια, αλλά τα 85 χιλ. τεμάχια έγιναν μέσω πακέτου. Για να δούμε αν σημαίνει κάτι αυτό το πακέτο.

ΕΥΔΑΠ: Σχεδόν καθημερινά, στο κλείσιμο γίνεται ένα πακέτο περίπου 50 χιλ. τεμαχίων. Εδώ και μέρες…

LAMDA: Συνεχίστηκε η ανοδική αντίδραση της μετοχής. Στα 5,8650 ευρώ και στο +2,45%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή εβδομάδα με 4 ανοδικές και μία πτωτική. Στα 15,31 ευρώ η μετοχή.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Στο σημερινό μας θέμα (αναζητήστε το στην κατηγορία Χρηματιστήριο), εντελώς τυχαία, αναλύαμε αυτό ακριβώς που είδαμε σήμερα. Δηλαδή αν κάποιοι είχαν πουλήσει σχετικά πρόσφατα περιμένοντας χαμηλότερα, σε ενδεχόμενη ανοδική κίνηση της αγοράς, θα έβρισκαν ουσιαστικά υψηλότερες τιμές. Γιατί οι μετοχές δεν είχαν υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα και συνήθως όταν έρχεται αντίδραση έρχεται με τέτοιο τρόπο, όπως σήμερα. Για να δούμε αν η συνέχεια θα αναγκάσει όσους περιμένουν με ρευστότητα να κυνηγήσουν τις τιμές. Εκεί θα είναι κατά την ταπεινή μας άποψη ευκαιρία για αύξηση ρευστότητας.

ΔΕΗ: «Κοκορομαχίες» στη Βουλή για το ποιος την έσωσε και ποιος τη βούλιαξε. Η αλήθεια είναι πως τη βούλιαξαν όλες οι κυβερνήσεις, με αυξήσεις μισθών, προσλήψεις, επιδόματα, εκπτώσεις και μηδενική παραγωγή έργου. Τώρα βέβαια φαίνεται πως δε θυμούνται κάποιοι ότι η Κυβέρνηση αύξησε τα τιμολόγια αλλά μείωσε το ΦΠΑ ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση. Ή τα όσα έγραφε ο ορκωτός. Έτσι σώθηκε και μετά βέβαια, πούλησε περιουσιακά στοιχεία, σήκωσε όσα ομολογιακά μπορούσε και έκανε και μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.

Το αποτέλεσμα; Τεράστιες εκροές από λειτουργικές δραστηριότητες στο εξάμηνο. Φανταστείτε λοιπόν να μην είχαν γίνει τα παραπάνω σε τέτοια κρίση. Ο κ.Τσίπρας μάλιστα είπε πως θα η δικαιοσύνη θα εξετάσει τη χειραγώγηση που γίνεται στη μετοχή με τις αγορές ιδίων μετοχών, όταν προφανώς και αν γίνει κυβέρνηση. Μήπως οι χρηματιστηριακές που κάνουν τις αγορές και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πάρουν κάποια θέση; Το κλείσιμο της μετοχής μας προβλημάτισε αρκετά καθώς ήταν στο χαμηλό ημέρας.

ΕΧΑΕ: Έβγαλε και αυτή αντίδραση.

EUROXX: Η χρηματιστηριακή μετά από ερώτημα του Χ.Α. διέψευσε τις πληροφορίες για εξαγορά και σημειώνει πως καμία συζήτηση δεν έχει γίνει με υποψήφιο επενδυτή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυνατή κίνηση και επιστροφή πάνω από τα 0,50 ευρώ. Στα 0,5190 ευρώ και στο +6,35% με όγκο 84 χιλ. τεμάχια. Από τα μικρά που ξεχώρισαν καθώς είχε και άνοδο και όγκο.

MEVACO: Αν και με μικρό όγκο πήγε στο +5,56%.

INTERTECH: Με 4 συνεχόμενες ανοδικές και εβδομαδιαία κέρδη 20% περίπου, προφανώς κάποιοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Τα σχέδια μάλλον του νέου μεγαλομετόχου είναι αυτά που ωθούν τη μετοχή.

LAVIPHARM: Έκανε +20% την εβδομάδα αλλά δε φάνηκε στην τιμή ή στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, αφού η πτώση των προηγούμενων εβδομάδων ήταν μεγάλη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δε θέλουν να πάει πάνω η μετοχή και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Στο -1,74% και στα 1,69 ευρώ με όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης