Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Τα πάνω-κάτω έφερε ο πληθωρισμός – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Τα πάνω-κάτω έφερε ο πληθωρισμός – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Προσπαθούμε να θυμηθούμε πότε άλλοτε έχουμε δει τέτοια μεταβλητότητα στο εξωτερικό, τέτοια ανωριμότητα θα πούμε, και δεν μπορούμε να βρούμε κάποια αντίστοιχη περίοδο. Το πώς αλλάζουν πρόσημο, για πότε πηγαίνουν από το +1% στο -1% ή και το αντίστροφο, είναι εκτός λογικής και στα όρια της φαντασίας.

Αρχικά θα πούμε πως μάλλον στην Ευρώπη, έψαχναν λόγο για αντίδραση μετά από 6 μέρες πτώσης. Καλλιέργησαν ίσως προσδοκίες για πληθωρισμό χαμηλότερο της μέσης εκτίμησης που ήταν στο 8,1% και μόλις ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ πως το Σεπτέμβριο ήταν στο 8,2% βούλιαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Λες και πάτησαν το κουμπί της αυτοκαταστροφής και δεν άφησαν τίποτα όρθιο.

Ακολούθησε και η δική μας αγορά, ίσως και πάλι κάπως πιο συγκρατημένα. Δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτή η μεταβλητότητα στο εξωτερικό, αλλά σίγουρα δημιουργεί «τρύπες» στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών. Η προσεκτική προσέγγιση θα πρέπει να συνεχιστεί από τους επενδυτές. Με οριακές απώλειες έκλεισε τελικά ο Γενικός Δείκτης και χαμηλό τζίρο πάλι. Δεν κατάφερε να μείνει πάντως πάνω από τις 823 μονάδες που είναι η κοντινή αντίσταση.

DAX: Κάτι παραπάνω από 200 μονάδες έχασε μέσα σε δευτερόλεπτα και μετά τις έκανε 370 μονάδες. Μέχρι να πάρεις το βλέμμα σου από την οθόνη και να το ξαναγυρίσεις εκεί είχε αλλάξει πρόσημο. Απίστευτα πράγματα. Πήγε από το +1,65% στο -1,45% και μετά γύρισε θετικός ξανά!

ΕΥΔΑΠ: Δικαιολογημένη η αντίδραση. Έφτασε στα 7 ευρώ και παίρνει ανάσες. Στα 7,27 ευρώ και στο +3,27%.

LAMDA: Ξεχώρισε και αυτή. Ουσιαστικά κάνει τη γνωστή διαδρομή που έχουμε γράψει ακολουθώντας το γράφημα. Στο +2,69% και στα 5,7250 ευρώ.

ΟΛΠ: Θετικό κλείσιμο! Στα 14,92 ευρώ με μικρό όγκο.

MOTOR OIL: Μια πάνω, μια κάτω… Σήμερα κάτω και ξανά στα 16,50 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Τα γνωστά της η μετοχή. Κάτω δηλαδή.

ΔΕΗ: Ούτε αυτή μπόρεσε.

ΜΠΕΛΑ: Παραμένει πέριξ των 13,50 ευρώ.

REDS: Μάλλον το ποσοστό που θα αποκτήσουν οι «Ολλανδοί» από τη δημόσια πρόταση θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιμένει η αγορά. Μπορεί και 11% παραπάνω!

INTERTECH: Δεύτερη μέρα καλής πορείας και με αυξημένες συναλλαγές και μάλλον κάτι προεξοφλούν οι επενδυτές εδώ. Πληροφορίες που κάνουν το γύρο της αγοράς, χωρίς να επιβεβαιώνονται αναφέρουν, πως οι νέοι μέτοχοι θέλουν να αναβαθμίσουν την εταιρεία. Προφανώς, θα πρέπει να πάρουν τον έλεγχο, άρα ίσως να χρειάζονται υψηλότερο ποσοστό και μετά να ζητήσουν φυσικά γενική συνέλευση για αλλαγή διοίκησης. Στο +7,82% και στα 0,9380 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Σήμερα απάντησε η εταιρεία μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μάλλον περίμενε να γραφτεί από όλα τα μέσα και να μην έχει κάποιος άλλος να γράψει κάτι, για να ρωτήσει. Στο μεσοδιάστημα ανέβηκε και 25% περίπου η μετοχή. Τόσο έλεγαν και το premium οι πηγές μας. Οικονομικός έλεγχος σε εξέλιξη και μάλλον είναι θέμα λίγων εβδομάδων να κλείσει το deal. Με μικρές απώλειες στα 0,8220 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Είδαμε μία καλή αντίδραση από αρκετές του κλάδου που είχαν πιεστεί το προηγούμενο διάστημα όπως Entersoft, Performance και Profile.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης