Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες – Πλάτη από Coca Cola, πτώση στις τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες – Πλάτη από Coca Cola, πτώση στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και το Χ.Α. λόγω και απουσίας σημαντικών ειδήσεων στο εσωτερικό θα έχει και σήμερα αυξημένη συσχέτιση με τις ξένες αγορές. Το άνοιγμα είναι με μικρές απώλειες, παρά τη νέα ανοδική κίνηση της Coca Cola. Πιέζονται λίγο οι τράπεζες και επιβαρύνουν την εικόνα. Με απώλειες επίσης Jumbo, Μυτιληναίος, Τιτάν και ΔΕΗ. Χαμηλός ο τζίρος άλλα αναμένουμε πως κινήσεις σε επιμέρους βαριά χαρτιά θα φέρνουν μεταβλητότητα στους δείκτες.

JUMBO: Κάτω από το πάνω όριο είναι η μετοχή και θα μπορούσαν να γίνουν αγορές ιδίων. Όμως θεωρούμε ότι ο κ.Βακάκης για να κάνει αγορές θα θέλει ακόμα χαμηλότερα επίεπδα. Στα 13,41 ευρώ και στο -1,11%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες 0,63% ο δείκτης. Αμετάβλητη μόνο η Εθνική και οι άλλες συστημικές με απώλειες ένως 1%.

ΤΙΤΑΝ: Με λίγα κομμάτια την πήγαν και πάλι κάτω από τα 11 ευρώ.

COCA COLA: Συνεχίζονται και σήμερα οι τοποθετήσεις στη μετοχή και ενισχύεται 2,14%. Γρήγορα έχουν γίνει πάνω από 3 χιλ. τεμάχια και η τιμή είναι στα 22,47 ευρώ. Στα 8,3 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

REDS: Πολλά μας δείχνει η διαφορετική γνώμη του Δ.Σ. μετά και την αποτίμηση της Euroxx αναφορικά με τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh. Αρχικά βλέπουμε ίσως για πρώτη φορά διοικητικό συμβούλιο να παίρνει διαφορετική θέση από το μεγαλομέτοχο. Βλέπουμε επίσης πως μπορεί οι αποτιμητές να βγάζουν άλλες τιμές, αλλά αυτό το ξέραμε και πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε σχολιάσει και έχουμε κατακρίνει αποτιμήσεις που έβγαζαν μάτι ότι ήταν λάθος.

Η στήλη έχει να πει πως αν η αξία των 140 εκατ. ευρώ για την REDS είναι χαμηλή, αναλογιστείτε ποια είναι η αξία άλλων μετοχών. Οι μικροί κυρίως μέτοχοι της εταιρείας δεν έχουν πάρει κάτι τα τελευταία χρόνια. Άντε πήραν 1 σεντ μέρισμα! Άρα αν οι εκτιμητές δίνουν τέτοια τιμή για τη συγκεκριμένη, αναλογιστείτε που είναι η αξία άλλων εταιρειών. Κατά σύμπτωση έχουμε θέμα στη στήλη για τις ΑΕΕΑΠ, όμως το καλύτερο υλικό μας το δίνει η ίδια η έκθεση! Ποια είναι η φθηνότερη στον κλάδο και μεταξύ ξένων εταιρειών; Η ΑΣΤΑΚ!

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Δείτε αριθμοδείκτες που έχει στην έκθεσή της η Euroxx για τη συγκεκριμένη. Συγκρίνει ξένες και ελληνικές εταιρείες και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί η φθήνια η δική της. Σκεφτείτε μόνο που πρέπει να πάει για να πιάσει τους δείκτες των άλλων. Σημειώστε πως το p/e κάποιων είναι χαμηλό λόγω υπεραξιών από αποτίμηση ακινήτων. Η συγκεκριμένη δεν έχει τέτοια και σε λίγο καιρό θα έχει πουλήσει όλα τα ακίνητα και θα έχει μετρητά κοντά στην αποτίμηση, άρα η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αυξηθεί κιόλας, έρχεται δωρεάν! Το αρνητικό φυσικά η χαμηλή διασπορά.
ΑΣΤΑΚ.jpg
INTRACOM: Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, αγόρασε στις 5/10 23.100 μετοχές, στις 6/10 αγόρασε 63.821 μετοχές και στις 7/10 αγόρασε 97.279 μετοχές. Αυτός είναι ο λόγος που είδαμε καλή ανοδική κίνηση στις 6 και 7 Οκτωβρίου. Σε σύγκριση με το συνολικό όγκο που έκανε εκείνες τις μέρες η μετοχή, ήταν μεγάλες οι αγορές.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μέσω μείωσης μετοχικού κεφαλαίου θα πάρει από την κατασκευαστική θυγατρική 1 εκατ. ευρώ. Λογιστική η κίνηση, αλλά ίσως να σχετίζεται και με τον πρόσφατο συμβιβασμό που έκανε για το ξενοδοχείο που έφτιαξε και δεν πληρώθηκε. Η εταιρεία έχει εδώ και χρόνια σταματήσει το κατασκευαστικό της έργο. Ίσως να μην έχει και λόγο ύπαρξης πλέον η θυγατρική.

MODA BAGNO: Με 30 τεμάχια στο -9,24% και στα 0,57 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης