Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με ανύπαρκτο τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με ανύπαρκτο τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, με την ανατίναξη της γέφυρας, φαίνεται πως οδηγεί σε αύξηση της έντασης στην περιοχή. Η Ρωσία επιτίθεται εκ νέου και μέσα στο Κίεβο. Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν σημάδια μείωσης της επιθετικότητας των κεντρικών τραπεζών, αναφορικά με τα επιτόκια. Στο εσωτερικό εμείς έχουμε και την Τουρκία, ένα κίνδυνο που ίσως είχε υποτιμηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Το άνοιγμα στο εξωτερικό είναι πτωτικό χωρίς όμως να δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες. Μετά την πρόσφατη υποχώρηση, υπάρχουν διακυμάνσεις, πότε προς τα πάνω και πότε προς τα κάτω, χωρίς να έχουν σπάσει συγκεκριμένα σημεία που θα έφερναν επιτάχυνση των πωλήσεων. Το άνοιγμα του Γενικού Δείκτη είναι ήπια πτωτικό, με το τζίρο να είναι εξαιρετικά χαμηλός. Στις 812 μονάδες κινείται ο γενικός δείκτης και μετά από 10 λεπτά συναλλαγών ο τζίρος δεν έχει ξεπεράσει τις 400 χιλ. ευρώ! Ξεμείναμε από επενδυτές…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ύπαρξη ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής, έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα μία κίνηση στις μετοχές του κλάδου, αλλά από την άλλη οι πληροφορίες για πίεση από την ΕΚΤ στους τραπεζίτες της Ευρώπης για bonus και μερίσματα, επηρεάζει και τη δική μας. Έχουμε βέβαια ακόμα μπροστά μας κάποιους μήνες μέχρι να αποφασίσουν οι τράπεζες και προφανώς θα εκτιμήσουν τότε την κατάσταση. Με χαμηλό όγκο άνοιξαν και με ήπιες απώλειες.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Και οι δύο μετοχές με απώλειες στο ξεκίνημα και χαμηλό όγκο συναλλαγών. Άνω του 1% η πτώση για ΜΟΗ και ΕΛΠΕ. Ο φόρος φαίνεται πως θα μπει και αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τους επενδυτές. Χρονική είναι όπως έχει αναφερθεί ξανά η μετάθεση.

JUMBO: Στα 13,50 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής. Με 210 τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

ΔΕΗ: Με μικρές απώλειες και το δικό της άνοιγμα.

ΟΛΠ: Αφού ούτε τα αποτελέσματα κατάφεραν να τονώσουν κάπως το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεφύγει από αυτό το καθοδικό κανάλι.

ΕΥΑΘ: Με μικρό όγκο υποχωρεί 0,58% και είναι στα 3,42 ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 124 εκατ. ευρώ. Παρά τη μείωση των κερδών, ή την εξαφάνιση των κερδών αν προτιμάτε, δε νομίζουμε πως αλλάζει κάτι. Η αξία της είναι δεδομένη και φυσικά δεν είναι αυτή η δίκαιη αποτίμηση, ακόμα και αν το σύνολο της χρήσης είναι χειρότερο. Προφανώς η απόφαση κάποιου θεσμικού να αποχωρήσει σε συνδυασμό με την περιορισμένη εμπορευσιμότητα, επηρέασε τη μετοχή.

ΟΓΚΟΣ: Όταν πολλές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανοίγουν με μικρούς όγκους και με απόσταση αγοραστή-πωλητή, μία κίνηση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το γενικό δείκτη. Γι’ αυτό και βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις κάποιες μεγαλύτερες μεταβολές. Είναι επίσης πιο εύκολο να «χειραγωγηθεί» και η αγορά.

ΕΥΔΑΠ: Με 1 κομμάτι το άνοιγμα της μετοχής. Στα 7,29 ευρώ και στο +0,55%.

PREMIA: Με πωλητή και σήμερα η μετοχή στο ξεκίνημα και οι αγοραστές προσπαθούν να απορροφήσουν την προσφορά κοντά στα 1,10 ευρώ. Με τον όγκο συνολικά στην αγορά να είναι χαμηλός, η συγκεκριμένη στα πρώτα δέκα λεπτά έχει κάνει πάνω από 12 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με λίγα κομμάτια την άνοιξαν στα 0,71 ευρώ και βγήκαν αγοραστές στα 0,74 ευρώ.

INTRACOM: Με μικρό όγκο και με απώλειες 1,82% μετά την ανοδική κίνηση των προηγούμενων ημερών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης