Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μικρές απώλειες, μικρό τζίρο και ανύπαρκτο ενδιαφέρον

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μικρές απώλειες, μικρό τζίρο και ανύπαρκτο ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Αναλογιστείτε που έχουμε φτάσει: Να διαβάζουμε σήμερα ξένα δημοσιεύματα που να λένε ότι οι αγορές στις ΗΠΑ γύρισαν ανοδικές μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ουσιαστικά αυτό αρέσει στους επενδυτές γιατί θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας χειροτερεύει και επομένως μπορεί να μη χρειαστεί άλλη επιθετική αύξηση επιτοκίων. Απίστευτα πράγματα!

Για να το κάνουμε πενηνταράκια, θέλουν να δουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε ύφεση και αγοράζουν μετοχές! Κατά τα λοιπά δεν έχει πολλά να σχολιάσουμε. Για τη δική μας αγορά, η συνεδρίαση ήταν βαρετή. Καμία διάθεση από τους επενδυτές. Ήταν τόσο χαμηλός ο τζίρος που δε μπορεί κάποιος να βγάλει συμπέρασμα. Η συσσώρευση ουσιαστικά επικράτησε. Τράβηξαν λίγο την ΕΤΕ και την ΑΛΦΑ στο τέλος, αλλά οι αγορές της Ευρώπης γύρισαν σε σημαντικές απώλειες και στις τελικές δημοπρασίες κλείσαμε και εμείς στο χαμηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τράβηξαν λίγο 2 συστημικές σε μία προσπάθεια να ακολουθήσουν την αντίδραση των ξένων αγορών, για το λόγο που διαβάσατε παραπάνω. Όμως δεν είχε διάρκεια η αντίδραση στα ξένα και έτσι έπεσε και εδώ ο ρυθμός. Σε λίγα λεπτά από το +1,40% ο τραπεζικός δείκτης πήγε στο κλείσιμο στο +0,48%. ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΕΤΕ με άνοδο 1% περίπου και οι τρεις, απώλειες για ΕΥΡΩΒ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Καλή εικόνα από το ξεκίνημα και διεύρυνε το ανοδικό σερί σε πέντε συνεχόμενες, φθάνοντας τα 17,70 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά τη χθεσινή πτώση έβγαλε αντίδραση σήμερα αν και δεν έκανε κάποιο σοβαρό όγκο.

ΟΠΑΠ: Πιέστηκε αρκετά και μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες τον πήγαν χαμηλό ημέρας και στα 12,19 ευρώ με απώλειες 3,18%.

ΤΙΤΑΝ: Πιέστηκε και αυτή, αλλά σάμπως και έχει σταματήσει ποτέ η πίεση; Στα 11,02 ευρώ και στο -2,30% που ήταν και χαμηλό ημέρας.

ΔΕΗ: Προσπάθησε πάλι να πάει μέχρι τα 5,70 ευρώ αλλά δεν τα κατάφερε. Χαμηλό ημέρας και εδώ στο τέλος και στο -2,69%.

ΕΥΔΑΠ: Προκαλούν εντύπωση τα πακέτα που γίνονται εδώ και κάποιες μέρες στη μετοχή, μετά το κλείσιμο. Είναι σχεδόν ίδιου όγκου και ανάλογης τιμής. Τουλάχιστον 6 φορές στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις έχει γίνει ένα πακέτο στο τέλος. Σήμερα δεν είδαμε. Στα 7,26 ευρώ και στο -1,09%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, ή εδώ και κάποιους μήνες αν προτιμάτε, δεν υπάρχει αγορά για αυτές τις μετοχές. Δεν υπάρχουν επενδυτές να ασχοληθούν με αυτές. Αν υπήρχαν επενδυτές δε θα είχαμε τέτοιες αποτιμήσεις. Εμείς συνεχίζουμε βέβαια να τις παρακολουθούμε, καθώς τα θεμελιώδη «βγάζουν μάτια». Αλλά τι να το κάνεις; Έχουμε φτάσει σε σημείο να είμαστε ικανοποιημένοι που παίζουν με μονοψήφιο p/e αλλά τουλάχιστον δεν πέφτουν σημαντικά! Σκέτη απογοήτευση. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο σε μετοχές που έχουν καλά σχετικά μεγέθη, αλλά μεγάλο πωλητή που προσπαθεί να βγει καιρό και δεν μπορεί.

INTRACOM: Ανοδικά σήμερα και με εξαιρετική συμπεριφορά. Η υπόθεση που πρέπει να γίνει είναι πόσος θα είναι ο καθαρός δανεισμός όταν θα περάσει στον ισολογισμό η πώληση της Intrakat και τα χρήματα που θα εισπράξει. Και αφαιρεθεί βέβαια και το ποσό που έδωσε στους μετόχους. Κάποιοι αναλυτές μας λένε πως ίσως είναι στα επίπεδα που είναι τώρα η αποτίμηση ή και παραπάνω τα μετρητά. Έτσι μπορεί στο μέλλον με σωστές επενδύσεις να δώσει υπεραξία στους μετόχους της. Διαγραμματικά, έχοντας κρατήσει τα 1,50 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις, δοκιμάζει υψηλότερα. Στα 1,6020 ευρώ και στο +4,98% με όγκο 163 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Συνεχίζει να απογοητεύει η πορεία της μετοχής.

ΕΛΤΟΝ: Είναι φανερό πως κάποιος προσέχει πλέον τη μετοχή. Την πίεσαν σήμερα μέχρι τα 2 ευρώ, αλλά βγήκαν αγοραστές και γρήγορα επέστρεψε πάνω από τα 2,10 ευρώ. Αλλά τι να λέμε τώρα, με τέτοια νούμερα έπρεπε να ήταν αρκετά πιο πάνω. Τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 2,08 ευρώ.

AS COMPANY: Πουλάνε και εδώ 300-500 τεμάχια και την πάνε στο -3% ή στο -4% και στο τέλος την μαζεύουν.

PERFORMANCE: Λες και έχει μηχανάκι στις τελευταίες συνεδριάσεις και δεν την αφήνει να πάρει ανάσα. Στα 3,39 ευρώ και στο -2,31%.Σήμερα σε χαμηλότερη τιμή ο πωλητής.

ENTERSOFT: Δεν είναι μεγάλοι οι όγκοι που κάνει, αλλά διολίσθησε πάλι σήμερα. Στα 3,30 ευρώ και στο -3,23%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Με αξιόλογο όγκο η πτώση της μετοχής λόγω και των εξελίξεων που αναφέραμε στο άνοιγμα της αγοράς, αναφορικά με τη δικαστική απόφαση.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Καμία ενημέρωση για όσα ακούγονται και μάλλον και στο ταμπλό βαρέθηκαν οι επενδυτές. Ο όγκος έχει μειωθεί αλλά η μετοχή παραμένει πέριξ των 0,80 ευρώ που θα μπορούσε να ήταν ένα λογικό τίμημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης