Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι συζητάει η Frigoglass με τους ομολογιούχους

tags :
Τι συζητάει η Frigoglass με τους ομολογιούχους
Προς ενδιάμεση χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ και πάγωμα υποχρέωσης καταβολής τόκων
Σχετικά Άρθρα

Αρκετά προβλήματα κλήθηκε να επιλύσει η Frigoglass στους μήνες που προηγήθηκαν.
Από τη μία η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Ρουμανία και από την άλλη ο πόλεμος, έβαλαν φρένο στις ελπίδες για ανάκαμψη.
Στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη η διοίκηση είχε αναφέρει πως εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής και περιλαμβάνεται και το ομολογιακό δάνεια σε αυτά.
Στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου αναφέρει πως μία επιτροπή απαρτιζόμενη από κατόχους ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης ποσού 260 εκατ. ευρώ και λήξεως το 2025, που εκπροσωπούν το 56,9% του ανεξάρτητου υπολειπόμενου κεφαλαίου των Ομολογιών λήξεως 2025 έχει υποβάλει πρόταση δυνάμει της οποίας η Επιτροπή Ομολογιούχων και η Frigoglass αναμένεται να συμφωνήσουν επί μίας σύμβασης υποστήριξης.
Η Σύμβαση προβλέπει (i) δέσμευση της Επιτροπής Ομολογιούχων για τη χορήγηση ενδιάμεσης προνομιακής χρηματοδότησης αξίας 30 εκατ. για ρευστότητα και άλλους εταιρικούς σκοπούς, (ii) πάγωμα (standstill) των υποχρεώσεων καταβολής του επιτοκίου των Ομολογιών λήξεως 2025 αναφορικά με τις δύο προγραμματισμένες ημερομηνίες καταβολής επιτοκίου για το 2023 (δηλαδή για Φεβρουάριο και Αύγουστο 2023) και (iii) υποστήριξη της Επιτροπής Ομολογιούχων για μία ευρύτερη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με όρους που θα διαπραγματευτούν καλή τη πίστη το συντομότερο δυνατόν.
Η έναρξη ισχύος της Συμφωνίας Υποστήριξης υπόκειται στην εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων της οριστικοποίησης ορισμένων συμβατικών κειμένων, της συμμόρφωσης του Ομίλου με συνήθεις περιοριστικούς όρους αναφορικά με την άντληση δανεισμού, τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και άλλες παρόμοιες εταιρικές ή οικονομικές συναλλαγές, την εκχώρηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων επισκόπησης, αναφοράς και πληροφόρησης προς την Επιτροπή Ομολογιούχων, τη συνεργασία με την Επιτροπή Ομολογιούχων και τους τεχνικούς, νομικούς και οικονομικούς της συμβούλους καθώς και άλλες προϋποθέσεις συνήθεις για τις συναλλαγές αυτού του είδους, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης της Frigoglass όπως διαπραγματευτεί μία ευρύτερη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση καλή τη πίστη και όπως συναφθεί μία συμφωνία δέσμευσης (lock-up agreement) μεταξύ της Frigoglass, της Επιτροπής Ομολογιούχων και της Truad Verwaltungs A.G. με την ιδιότητα του μετόχου πλειοψηφίας, η οποία θα προβλέπει τους βασικούς όρους για την εν λόγω κεφαλαιακή αναδιάρθρωση.
Η Frigoglass και η Επιτροπή Ομολογιούχων βρίσκονται, κατά την ημερομηνία του παρόντος, σε προχωρημένες συζητήσεις διεξαγόμενες καλή τη πίστη προκειμένου να οριστικοποιηθούν άμεσα τα έγγραφα αναφορικά με τη Συμφωνία Υποστήριξης.
Η Ενδιάμεση Χρηματοδότηση αναμένεται να έχει λήξη εντός ενός έτους από την αρχική εκταμίευσή της, με τις υποχρεώσεις καταβολής επιτοκίου να γίνονται σε μετρητά και σε είδος (PIK interest).
Οι δεσμεύσεις της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης αναμένεται να είναι ευθυγραμμισμένες με τις αντίστοιχες των Ομολογιών λήξεως 2025, με την εξαίρεση, μεταξύ άλλων, της προσθήκης για δέσμευση ρευστότητας, κάποια γεγονότα καταγγελίας και ορισμένες πρόσθετες δεσμεύσεις με τη μορφή περιοριστικών ρητρών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης