Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά την ανοδική αντίδραση συμπλήρωσε έξι πτωτικές εβδομάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά την ανοδική αντίδραση συμπλήρωσε έξι πτωτικές εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Την έβγαλε την αντίδραση αν και περιορισμένη. Δεν κατάφερε όμως να γυρίσει θετική την εβδομάδα και έτσι συμπληρώσαμε 6 πτωτικές εβδομάδες. Το κλίμα δεν είναι καλό και οι επαγγελματίες παραμένουν ανήσυχοι. Οι αποτιμήσεις από την άλλη αρκετών εταιρειών είναι πλέον σε πολύ καλά επίπεδα και με βάση τα αποτελέσματα εξαμήνου δικαιολογούν καλύτερα νούμερα. Όμως οι ανησυχίες για ύφεση, υψηλό πληθωρισμό κ.α. μας καθηλώνουν.

Πλάτη γερή έβαλαν σήμερα ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Δυνατή κίνηση και από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που επιβεβαιώνει και πάλι τη ζώνη στήριξης. Με απώλειες Jumbo και Alpha Bank. Συνεχίζουμε με αποτελέσματα καθώς είναι πολλά.

ΟΛΠ: Τρομερά νούμερα. Αδικαιολόγητη η πτώση της μετοχής σε αυτά τα επίπεδα.

ΕΥΑΘ: Νέα πτωτική κίνηση από τη μετοχή. Η όγδοη συνεχόμενη.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: 6,7 εκατ. ευρώ είναι τα κέρδη από αναπροσαρμογή ακινήτων. Τα καθαρά είναι 10,3 εκατ. ευρώ.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Βελτιωμένες όλες οι γραμμές, με την καθαρή κερδοφορία να ανέρχεται στα 1,27 εκατ. ευρώ από 844 χιλ. ευρώ.

MEDICON: Με την τιμή της μετοχής να έχει κάνει μεγάλη βουτιά από τα υψηλά της η αποτίμηση με βάση την κερδοφορία είναι ξανά εξαιρετικά χαμηλή. Δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο σε growth και τα κέρδη είναι λίγο μειωμένα στα 1,24 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ. Όμως η βελτίωση συνολικά στον ισολογισμό τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται στον καθαρό δανεισμό που πλέον είναι στα 1,9 εκατ. ευρώ μόλις ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι στα 15,5 εκατ. ευρώ, λίγο πιο πάνω από την αποτίμηση.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Σταθεροποιητικά τα μεγέθη με διατήρηση της κερδοφορίας σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 3,3 εκατ. ευρώ. Καλή και η συνολική εικόνα της λογιστικής κατάστασης. Συνεχίζει να πουλάει η Ελένη Κορδέλλου και στο εξάμηνο κατείχε το 20,09% από 20,29% στο τέλος του 2021. Με άνοδο 8,14% η μετοχή.

ΕΛΒΕ: Δεν πήγαν καλά κάποιες επενδύσεις που έχει κάνει και μειώθηκαν σημαντικά τα καθαρά κέρδη και από αυτόν το λόγο στις 436 χιλ. ευρώ από 1,57 εκατ. ευρώ.

MINERVA: Αν και το μικτό κέρδος πήγε καλύτερα από πέρυσι, τα αυξημένα κόστη μείωσαν την κερδοφορία στις 123 χιλ. ευρώ από 388 χιλ. ευρώ. Είχε και όφελος από το φόρο εισοδήματος. Υψηλός ο δανεισμός για το μέγεθος της εταιρείας.

ΚΕΚΡΟΨ: Ενώ για εκτός σχεδίου στρέμματα στα Τουρκοβούνια μας αναλύει τι θα κάνει και που θα προσφύγει για τα εντός σχεδίου που της μένουν μας ενημερώνει ξερά πως θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αξιοποίησή τους. Περιμένει επίσης αποφάσεις για άλλα ακίνητα που έχει στο Ψυχικό.

ΜΑΘΙΟΣ: Βελτιωμένα λόγω όμως επιχορηγήσεων τα καθαρά κέρδη. Ανήλθαν στις 113 χιλ. ευρώ από ζημία 537 χιλ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Λογική η πίεση που βγήκε στη μετοχή λόγω των αποτελεσμάτων. Θα έπρεπε να είχαν πάει καλύτερα. Δεν είναι και καμία βιομηχανία να επηρεάζεται τόσο από το ενεργειακό κόστος. Άλλες εταιρείες του λιανικού εμπορίου τα πήγαν καλύτερα. Χρειάζεται growth. Τα ακίνητα εξακολουθούν να προσφέρουν ασφάλεια.

ABAΞ: Από το μικτό αποτέλεσμα η ζημία.

ΠΑΪΡΗΣ: Ισχυρή βελτίωση πωλήσεων και καθαρά κέρδη 318 χιλ. ευρώ από 42 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση δικαιολογεί υψηλότερο νούμερο.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Δεν υπάρχει νεότερο αναφορικά με τη συμφωνία που αναμένει από τις τράπεζες και το κούρεμα δανείων σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση.

ΙΛΥΔΑ: Αποπλήρωσε τα δάνεια και πλέον έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό. Από την αποπληρωμή έχει έκτακτο κέρδος και έτσι τα καθαρά ανέρχονται στα 1,19 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος δεν έχει διαφορά, αλλά βελτιώθηκε κάπως το μικτό περιθώριο.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Τρομερή η κερδοφορία, αλλά θα θέλαμε καλύτερες ταμειακές ροές. Είναι όμως και λογική η εξέλιξη από την άλλη πλευρά. Στα 40 εκατ. ευρώ αποτίμηση τα καθαρά κέρδη των 6,1 εκατ. ευρώ δείχνουν ότι το p/e θα είναι μονοψήφιο φέτος.

Καλό Σαββατοκύριακο 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης