Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Revoil – Ήδη μονοψήφιο το p/e

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Revoil – Ήδη μονοψήφιο το p/e
Tα EBITDA του Ομίλου έκλεισαν με άνοδο 34,73% και ανήλθαν στα 7,41 εκατ. έναντι κερδών 5,5 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρά αποτελέσματα για μία ακόμα φορά δημοσίευσε η Revoil επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της στήλης πως η αποτίμηση είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 454,56 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2022 από 291,24 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021 παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο 56,07% και αποτυπώνοντας την αύξηση των πωλούμενων όγκων καυσίμων αλλά και την μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών των καυσίμων στο ίδιο διάστημα.
Η μέση διεθνής τιμή του πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκε στα 104,1 δολ./βαρέλι έναντι 65,1 δολ./βαρέλι μέση τιμή το πρώτο εξάμηνο του 2021 εμφανίζοντας άνοδο 60%.
Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) της μητρικής εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 360,1 εκατ. λίτρα έναντι 331 εκατ. λίτρα το 2021 εμφανίζοντας άνοδο 9%.
Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες στις βενζίνες αυξήθηκαν κατά 10,4%, στο πετρέλαιο κίνησης 9% στο marine 22% ενώ και στο πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισαν 1% υψηλότερα.
Tα EBITDA του Ομίλου έκλεισαν με άνοδο 34,73% και ανήλθαν στα 7,41 εκατ. έναντι κερδών 5,5 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Ο Όμιλος έκλεισε με καθαρά κέρδη 3,13 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Η άνοδος οφείλεται στους αρκετά υψηλότερους πωλούμενους όγκους καυσίμων, στη βελτίωση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε ο Όμιλος με τους προμηθευτές του, στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους λόγω αποπληρωμής δανείων καθώς και την ορθή διαχείριση των αποθεμάτων.
Ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου την 30/6/2022 έκλεισε μειούμενος στα 19,79 εκατ. έναντι 26,91 εκατ. την 31/12/2021.
Σημειώνεται πως οι λειτουργικές ταμειακές ροές είχαν εισροές 10,2 εκατ. ευρώ επιτρέποντας τη μείωση του δανεισμού, αλλά αυξήθηκαν οι συνολικές υποχρεώσεις.
Τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν στα 4,7 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως τα ίδια κεφάλαια είναι στα 27,3 εκατ. ευρώ και πλέον είναι υψηλότερα της αποτίμησης, ενώ με βάση μόνο τα κέρδη εξαμήνου το p/e είναι ήδη μονοψήφιο.
Η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών το πρώτο εξάμηνο του 2022 κινήθηκε υψηλότερα από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021 το οποίο είχε επηρεαστεί από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσε η Ελληνική Πολιτεία μέχρι σχεδόν τα μέσα Μαΐου για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και η πολύ καλή εκκίνηση της τουριστικής περιόδου οδήγησαν σε υψηλότερες καταναλώσεις με την αγορά να ανακάμπτει.
Ο Όμιλος REVOIL ακολούθησε την πορεία της Αγοράς ενισχύοντας τις πωλήσεις του και καταγράφοντας διπλασιασμό στα προ φόρων κέρδη του.
Η πορεία του τουρισμού τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες που εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά θα επηρεάσει την εικόνα του δεύτερου εξαμήνου όπως και η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο που συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες και την τιμή πώλησης του προϊόντος.
Οι σταθερά υψηλές τιμές πώλησης των καυσίμων, οι πληθωριστικές πιέσεις και το κύμα ακρίβειας, επηρεάζουν αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες ενώ και το ρευστό μακροοικονομικό περιβάλλον (πορεία πανδημίας, ενεργειακή κρίση, γεωπολιτικές προκλήσεις) δυσκολεύουν την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων για την πορεία του δεύτερου εξαμήνου, σημειώνει η εταιρεία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης