Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με περιορισμένο, τζίρο και ενδιαφέρον – Κράτησε τις 830 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με περιορισμένο, τζίρο και ενδιαφέρον – Κράτησε τις 830 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος. Αρκετή όμως η μεταβλητότητα της αγοράς και με λίγα κομμάτια είδαμε μεγάλες κινήσεις σε κάποιες μετοχές. Απώλειες από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος, αλλά στο τέλος μόλις 0,34%. Lamda και Viohalco ξεχώρισαν από τις πτωτικές και η Quest με τη ΔΕΗ από τις ανοδικές.

METOXΕΣ: Έχει ατονήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για ένα μεγάλο αριθμό μέτοχών. Έτσι κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία και κάνουν τα δικά τους παιχνίδια. Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σε μία αγορά με ελάχιστους επενδυτές και εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Τι να περιμένεις, όταν η συντριπτική πλειονότητα των κωδικών είναι με ποσά κάτω από 3.000 ευρώ; Αυτή όμως έχουμε, με αυτή θα ασχοληθούμε. Άλλοι όμως που μπορούν έχουν κάνει ήδη τις επιλογές τους και μέσω διάφορων μέσων παίζουν σε άλλες αγορές.

Τι να σχολιάσεις από τη σημερινή συνεδρίαση; Λόγω αργίας ήταν κλειστή η αγορά του Λονδίνου και εμείς είχαμε με αυτή τη δικαιολογία περιορισμένο τζίρο. Υπό πίεση αρκετές μετοχές και σε συγκεκριμένες είδαμε μεγάλο αριθμό τεμαχίων προς πώληση στην πλευρά των πωλητών.

LAMDA: Χωρίς μεγάλο όγκο η μετοχή έγραφε μεγάλες απώλειες από νωρίς. Είχε και παρουσίαση σήμερα στα έργα στο Ελληνικό. Για να δούμε τι θα πει η διοίκηση για την πορεία των εργασιών και αν με αυτές τις τιμές μπορούν να γίνουν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Στα 5,9350 ευρώ και στο +2,70% με όγκο μόλις 78 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Με αξιόλογες απώλειες 2,66% και το δικό της κλείσιμο και με όγκο που δεν τον θεωρούμε και χαμηλό αφού ξεπέρασε τις 126 χιλ. τεμάχια.

QUEST: Στα 4,10 ευρώ έγιναν δύο μικρά πακέτα και μετά οι αγοραστές μάζεψαν την προσφορά και την πήγαν υψηλότερα. Συνολικά ο όγκος ανήλθε στα 120 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στα 4,2550 ευρώ με άνοδο 4,03%.

ΔΕΗ: Έγραψε τιμές και λίγο κάτω από τα 5 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 5,18 ευρώ με άνοδο 1,57%. Το κλείσιμο ήταν και υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο η ΕΤΕ, η ΑΛΦΑ και η ΠΕΙΡ και με απώλειες μόνο η ΕΥΡΩΒ. Με άνοδο 0,30% ο δείκτης.

ΕΧΑΕ: Δυνατοί πωλητές και σήμερα στη μετοχή και μάλλον έλειπαν οι αγοραστές. Στα 3,0950 ευρώ και στο -2,06%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Θεωρούμε την πτώση υπερβολική καθώς νομίζουμε πως με τις δουλειές που θα πάρει από την Alpha Bank και αφού γίνει η υπόθεση πως έφυγαν τα ακίνητα και έμειναν τα μετρητά, η αποτίμηση δείχνει εξαιρετικά ελκυστική. Μαζεύτηκαν αρκετά κομμάτια πάντως σήμερα στο τέταρτο limit down που εδώ είναι το 10%. Στα 7,66 ευρώ με 28 χιλ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Συνεχίζονται οι πιέσεις στη μετοχή. Πολλά τα χαρτιά προς πώληση σήμερα από τα 3,76 ευρώ και πάνω. Στο άνοιγμα οι πωλητές την πήγαν μέχρι τα 3,60 ευρώ (-4,76%). Στα 3,70 ευρώ το κλείσιμο.

FLEXOPACK: Θα θυμίσουμε ξανά πως στη χρήση 2021 λόγω της υποχώρησης των κερδών, βυθίστηκε η μετοχή αν και πάλι ήταν υποτιμημένη. Για να δούμε αν τώρα θα πάρουν το αίμα τους πίσω οι έχοντες μετοχές. Στα 6,60 ευρώ και στο +10% με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια.

PROFILE: Πωλήσεις 10,1 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,04 εκατ. ευρώ από 675 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 25,3 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 14,1 εκατ. ευρώ με επιπλέον 2,7 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις και σύνολο υποχρεώσεων 20,2 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 74 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βρέθηκε πάλι να χάνει σημαντικό ποσοστό χωρίς να μπορούμε να πούμε πως ο όγκος ήταν μεγάλος. Μάλλον όμως έλειπαν αγοραστές παρά πωλητές. Στα 0,4775 ευρώ και στο -2,55%.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Με όγκο μεγαλύτερο από αυτόν που μας έχει συνηθίσει η πτώση σήμερα της μετοχής. Στο τέλος την μάζεψαν και έκλεισε στο -1,54% με το χαμηλό να είναι στο -13,33%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης