Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και ο δείκτης DAX είναι κάτω από τις 12.700 μονάδες. Δεν είναι όμως σημαντικές. Ο γενικός δείκτης άνοιξε λίγο καλύτερα λόγω των επιλεκτικών τοποθετήσεων και προς τις 830 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αργία. Πιέζονται τράπεζες και άλλα βαριά χαρτιά αλλά και πάλι η εικόνα δεν είναι ανησυχητική. Ανοδικά η Μυτιληναίος και η Jumbo που σήμερα δημοσιεύει μετά το κλείσιμο αποτελέσματα εξαμήνου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες για Πειραιώς και Eurobank. Πάει καλύτερα η Alpha Bank και οριακά χαμηλότερα κινείται η Εθνική.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε πτωτικά αλλά γύρισε ήπια ανοδικά. Στα 5,13 ευρώ με άνοδο 0,59% και όγκο στα πρώτα 20 λεπτά πάνω από 100 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Λίγο πάνω από τα 11 ευρώ κινείται η μετοχή στο ξεκίνημα. Παραμένει απογοητευτική η πορεία της μετοχές, χωρίς να έχουμε δει μέχρι σήμερα σημάδια αντιστροφής.

ΕΛΠΕ: Υποχωρεί 1,24% και είναι στα 6,39 ευρώ χωρίς μεγάλο όγκο.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με νέα πτώση η μετοχή και με την αποτίμηση στα 109,5 εκατ. ευρώ. Η τιμή στα 7,82 ευρώ με απώλειες 7,78% και όγκο λίγο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια. Σημαντικά χαμηλότερα από την τιμή που είχε πριν ανακοινωθεί το μεγάλο μέρισμα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζει πτωτικά η μετοχή και χάνει 1,26% με την τιμή να είναι στα 3,92 ευρώ.

FLEXOPACK: Στο +10% και στα 6,60 ευρώ με μόλις 700 τεμάχια. Η κίνηση είναι αυτή που πρέπει καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα εξαμήνου και δείχνει πως επανήλθε μετά από μία πίεση που είχε πέρυσι στα αποτελέσματα. Απολύτως λογική η κίνηση και πρέπει να έχει και συνέχεια. Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων 50% και στα 74,9 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να αυξάνονται στα 77% και στα 15 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 7,8 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μετά από τη σημερινή άνοδο έχει αποτίμηση 77,8 εκατ. ευρώ ή αλλιώς P/E 10 φορές στο εξάμηνο. Έχει μία ανησυχία η διοίκηση για την πορεία του δευτέρου εξαμήνου λόγω του πληθωρισμού, του πολέμου και όσων γίνονται, ενώ οι ταμειακές ροές δεν ενθουσίασαν, αλλά βλέπουμε πως συνολικά είναι μία τέτοια εικόνα σε πολλές εισηγμένες.

PROFILE: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής και με όγκο βέβαια κάτω από 5 χιλ. τεμάχια, ενισχύεται 2,2%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 1,4320 ευρώ και στο +2,14% με όγκο λίγο πάνω από 2 χιλ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Με όγκο 38 χιλ. τεμάχια η μετοχή και στα 3,78 ευρώ. Πήγε μέχρι τα 3,60 ευρώ και στη συνέχεια απορροφήθηκε η προσφορά αλλά παραμένουν μεγάλες εντολές πώλησης στα 3,78 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια και οριακή άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης