Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικό ξεκίνημα – Το βλέμμα στο κλείσιμο και στο rebalancing

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικό ξεκίνημα – Το βλέμμα στο κλείσιμο και στο rebalancing
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογες απώλειες και πάλι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών με τον γερμανικό DAΧ να είναι κάτω από τις 12.800 μονάδες. Αναμένεται μεταβλητότητα σήμερα καθώς έχουμε λήξη παραγώγων, rebalancing FTSE Russell, αξιολόγηση από Moody’s και DBRS. Οι εισροές που αναμένονται ίσως κρατήσουν σε καλύτερο επίπεδο την αγορά και ίσως διατηρηθεί και η καλύτερη συμπεριφορά έναντι των ξένων αγορών.

Με απώλειες πάντως το άνοιγμα αλλά μικρότερες από αυτές των βασικών δεικτών της Ευρώπης. Πιέζονται οι τράπεζες, η ΔΕΗ, ο Μυτιληναίος και η Jumbo. Οι όγκοι βέβαια δεν είναι υψηλοί για ξεκίνημα.

FTSE RUSSELL: Όπως έχουμε ξαναγράψει 70 εκατ. ευρώ έχουν υπολογίσει τις εισροές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Soc-Gen έδωσε αμέσως μετά την αναδιάρθρωση την εκτίμησή της, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα έχει εισροές 15 εκατ. ευρώ, η Lamda 12,8 εκατ., η ΕΥΔΑΠ 9,6 εκατ., η Viohalco 7,3 εκατ., η Σαράντης 6,5 εκατ., ο ΑΔΜΗΕ 6,4 εκατ. ευρώ, η Aegean 5,4 εκατ. ευρώ, η Ελλάκτωρ 4,4 εκατ., η Quest 3,3 εκατ. και κάτω από 1 εκατ. ευρώ οι υπόλοιπες, πλην του ΟΤΕ που αναμένεται εκροή 3,1 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Από τις μετοχές σήμερα που ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα, καθώς υποχωρεί σχεδόν 2% και είναι στα 5,20 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Διαβάστε το ρεπορτάζ του συναδέλφου Δημήτρη Παφίλα, αναφορικά με τη χθεσινή παρουσίαση. Νομίζουμε πως ο κ.Κοντόπουλος έχει κάνει πολλά από τα βήματα που θα θέλαμε. Ξεχωρίζουμε ότι συνάντησε τις εταιρείες που έφυγαν και τις ρώτησε το λόγο. Συνάντησε ξένους διαχειριστές και τους ρώτησε τι θέλουν για να ασχοληθούν περισσότερο με το Χ.Α. και ετοιμάζεται και η είσοδος του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος για εισαγωγή. Τέλος η πλατφόρμα που θα φέρει πιστεύουμε νέους επενδυτές στο Χ.Α. είναι ένα ακόμα πολύ καλό βήμα. Ο κ.Κοντόπουλος είναι στη σωστή κατεύθυνση και θέλει χρόνο γιατί για πολλά χρόνια η ΕΧΑΕ είχε αφεθεί στη μοίρα της…

AEGEAN: Ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα αποτελέσματα και ο όμιλος το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου δραστηριοποιήθηκε πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019 για την καλοκαιρινή περίοδο, με την επιβατική κίνηση να σημειώνει σημαντική ανάκαμψη, όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση. Η πορεία μέχρι τώρα ενισχύει την πρόβλεψη της διοίκησης για μία κερδοφόρα χρήση το 2022, υποστηριζόμενη από το βελτιωμένο
έσοδο ανά πτήση. Με άνοδο άνοιξε η μετοχή και κινείται πάνω από τα 5,15 ευρώ.
ΑΡΑΙΓ_2.jpg
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σύμφωνα με την κατεύθυνση που έχει δώσει η διοίκηση ήταν τα αποτελέσματα με τα κέρδη προ φόρων στα 20 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 30 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική μείωση στο σύνολο των δραστηριοτήτων, αλλά αύξηση στην παραδοσιακή δραστηριότητα που δε σχετίζεται με τα προϊόντα αντιμετώπισης της πανδημίας. Η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για κέρδη προ φόρων 25 εκατ. ευρώ στη χρήση από την παραδοσιακή δραστηριότητα. Με 525 τεμάχια πήγε στο -2,89% και οδηγήθηκε σε δημοπρασία.

AVE: Άλλα 3 εκατ. μετοχές θα μπουν προς διαπραγμάτευση στις 19 Σεπτεμβρίου και προέρχονται από μία ακόμα αύξηση κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων καταβολών των βασικών μετόχων. Σημειώνουμε πως η τιμή διάθεσης ήταν 1 ευρώ ανά μετοχή, τιμή σημαντικά μεγαλύτερη από την τρέχουσα που είναι στα 0,58 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ (απάντηση): Πράγματι δεν κάναμε αναφορά χθες στη μετοχή παρά την πολύ καλή της συμπεριφορά. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει αγοραστή και η διαφορά φαίνεται. Χθες με όγκο περίπου 8 χιλ. τεμάχια έκλεισε με άνοδο 2,74% και στα 2,25 ευρώ. Φανταστείτε αν εμφανιστεί και δεύτερος αγοραστής πόσο θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα η εικόνα της μετοχής. Πραγματικά φθηνή η μετοχή και φυσικά παραμένει στις επιλογές της στήλης.

ΓΕΒΚΑ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα κυρίως σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας. Παρά τη μικρή μείωση του τζίρου, ενισχύθηκαν τα περιθώρια και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,49 εκατ. ευρώ από 1,33 εκατ. ευρώ. Στα 27,2 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και μόλις στα 9,8 εκατ. ευρώ οι συνολικές υποχρεώσεις. Υπάρχουν αποθέματα 12,8 εκατ. ευρώ και απαιτήσεις 11,1 εκατ. ευρώ. Καλές και οι λειτουργικές ταμειακές ροές και αύξησαν το ταμείο στα 1,88 εκατ. ευρώ. Τσάμπα η μετοχή… Πρώτος αγοραστής στο -10% και ο πωλητής στο χθεσινό κλείσιμο. Μάλλον δεν είδαν τα αποτελέσματα.
ΓΕΒΚΑ.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης