Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Aegean Airlines – Η εκτίμηση της διοίκησης

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Aegean Airlines – Η εκτίμηση της διοίκησης
Ο όμιλος επέστρεψε στην κερδοφορία, ενώ το τρίτο τρίμηνο αναμένεται ισχυρό λόγω της πορείας του τουρισμού
Σχετικά Άρθρα

Η Aegean Airlines δημοσίευσε χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο και σήμερα η διοίκηση της εισηγμένης θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στο εξάμηνο οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 448 εκατ. ευρώ από 152,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 193%.
Τα EBITDA γύρισαν θετικά κατά 37,7 εκατ. ευρώ από ζημία 10,1 εκατ. ευρώ και η τελική γραμμή καταγράφει μείωση ζημίας στα 27,7 εκατ. ευρώ από 78,4 εκατ. ευρώ.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως από τον τζίρο εξαμήνου στο δεύτερο τρίμηνο έγιναν τα 327,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ανήλθαν στα 10,8 εκατ. ευρώ από 33,9 εκατ. ευρώ ζημία στο αντίστοιχο περσινό δεύτερο τρίμηνο.
Ο όμιλος δηλαδή επιστρέφει στην κερδοφορία, ενώ το τρίτο τρίμηνο αναμένεται ισχυρό λόγω της πορείας του τουρισμού.
Οι αναλυτές περίμεναν καθαρά κέρδη γύρω από 10 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα η Eurobank Equities περίμενε καθαρά κέρδη 11 εκατ. ευρώ και η Euroxx 9 εκατ. ευρώ.
ΑΡΑΙΓ_1.jpg
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 257,6 εκατ. ευρώ από 105,3 εκατ. ευρώ με τα ταμειακά διαθέσιμα να αυξάνονται στα 560 εκατ. ευρώ και σημαντικά υψηλότερα από όσα περίμεναν οι αναλυτές.
Σημαντικά αυξημένες είναι πάντως οι συνολικές υποχρεώσεις και διαμορφώθηκαν στα 1,77 δισ. ευρώ από 1,32 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021.
Μέρος της αύξησης οφείλεται σε μισθώσεις αεροσκαφών και αύξηση υποχρεώσεων σε προμηθευτές (συντηρήσεις, καύσιμα, χρεώσεις αεροδρομίων).

Η εκτιμήση της διοίκησης

Ο Όμιλος το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου δραστηριοποιήθηκε πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019 για την καλοκαιρινή  περίοδο, με την επιβατική κίνηση να σημειώνει σημαντική ανάκαμψη.
Η πορεία μέχρι τώρα ενισχύει την πρόβλεψη για μία κερδοφόρα χρήση το 2022, υποστηριζόμενη από το βελτιωμένο έσοδο ανά πτήση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης