Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις φρενάρουν την πτώση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις φρενάρουν την πτώση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, μετά το sell off που καταγράφθηκε στη Wall Street. Με απώλειες άνοιξε και η εγχώρια αγορά αλλά και με μικρό όγκο συναλλαγών. Οι ανησυχίες μετά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έχουν αυξηθεί ξανά, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως οι επιθετικές πολιτικές αύξησης επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστούν. Η αγορά μας μπορεί να αντλήσει δύναμη από τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται.

Προς τις 833 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις τράπεζες να δέχονται πιέσεις αλλά συνολικά δεν μπορούμε να πούμε πως το ξεκίνημα δείχνει ανησυχητικό. Μάλλον θα λέγαμε πως βλέπουμε στα χαμηλά να βγαίνουν αγοραστές. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί. Η μεταβλητότητα αναμένεται αυξημένη σύμφωνα με αναλυτές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο κάτω από τις 550 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης με απώλειες περίπου 1%, αλλά στο ξεκίνημα είχε μεγαλύτερη υποχώρηση. Καλή εικόνα από Πειραιώς αλλά βγάζουν αντίδραση και οι άλλες συστημικές.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εξαιρετικά τα μεγέθη. Στα ύψη ο τζίρος, 1,96 δισ. ευρώ από 1,34 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 119,1 εκατ. ευρώ από 83,5 εκατ. ευρώ. Μεγάλη αύξηση των συνολικών υποχρεώσεων και έντονα αρνητικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές κατά 146 εκατ. ευρώ. Δικαιολογούνται έως ένα βαθμό λόγω υψηλών πωλήσεων και μεγαλύτερων αναγκών για κεφάλαιο κίνησης. Οι επενδυτικές ήταν αρνητικές κατά 100,8 εκατ. ευρώ. Η σχέση καθαρού δανεισμού προς αναπροσαρμοσμένο EBITDA είναι 4,35 φορές. Μικρή άνοδο για τη μετοχή και καλό όγκο.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εντυπωσιακά τουλάχιστον τα μεγέθη με την καθαρή κερδοφορία να είναι στα 20 εκατ. ευρώ και να κάνει την αποτίμηση να δείχνει εξαιρετικά μικρή. Πάνω τα αποθέματα, πάνω οι απαιτήσεις, πάνω οι υποχρεώσεις, χαμηλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές, αλλά έως ένα βαθμό αναμενόμενη η πορεία αυτή, λόγω του υψηλού τζίρου. Με καλή άνοδο και άνω του 2% στο ξεκίνημα αλλά με δύναμη για υψηλότερα.

ΕΥΑΘ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και στο ξεκίνημα υποχωρεί 4,55% και είναι στα 4,20 ευρώ. Χάνει δηλαδή 0,20 ευρώ με το μέρισμα να είναι συνολικά 0,2186 ευρώ ανά μετοχή. Με τέτοιο ισολογισμό κανονικά δε θα έπρεπε να χάνει ούτε σεντ η μετοχή, αλλά τι να πεις…

INFORM ΛΥΚΟΣ: Με μικρό όγκο 225 τεμάχια άνοιξε η μετοχή και είναι στα 1,70 ευρώ όπου η αποτίμηση δείχνει σχεδόν 35 εκατ. ευρώ. Κανονικά με τα μεγέθη που έβγαλε η άνοδος θα έπρεπε στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν να ήταν πιο εντυπωσιακή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αύριο το δικό της εξάμηνο.

ΕΛΤΟΝ: Τα δύο ευρώ φαίνεται πως και πάλι δυσκολεύουν τη μετοχή. Εκεί άνοιξε με μικρό όγκο, αλλά αγοραστές και πωλητές είναι χαμηλότερα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με 2 τεμάχια στο +3,85% και στα 0,5940 ευρώ. Χαμηλότερα έχουν βγει οι πωλητές.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Λογικά και το δικό της εξάμηνο θα είναι καλό. Με άνοδο 9,40% αλλά και μόλις 5 τεμάχια. Στα 1,63 ευρώ με την αποτίμηση στα 39 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης