Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 850 μονάδες με τραπεζικές βοήθειες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 850 μονάδες με τραπεζικές βοήθειες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δυνατή η κίνηση στις αγορές της Ευρώπης, ακολουθεί και το δικό μας χρηματιστήριο από κοντά. Πολύ καλή η πορεία του μέχρι στιγμής και έχει ξεπεράσει ο Γενικός Δείκτης τις 850 μονάδες με μέτριες συναλλαγές. Ξεχωρίζουν, όπως αναμενόταν οι τράπεζες, καλή κίνηση από ΟΠΑΠ, προσπαθεί η ΔΕΗ. Από τα μικρά ξεχωρίζει η ΕΛΤΟΝ, λόγω αποτελεσμάτων και η Alpha Αστικά Ακίνητα λόγω μερίσματος.

Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε την αξιολόγηση των οίκων Moody’s και DBRS για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά έχουμε και το rebalancing λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE Russell, όπου είχαμε σημαντική αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών και επομένως θα έχει ενδιαφέρον.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από τη μέρα της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, οι τράπεζες κινήθηκαν έντονα ανοδικά και με καλούς όγκους. Είχαν πιεστεί βέβαια αρκετά το προηγούμενο διάστημα και τώρα βοηθούν συνολικά την αγορά να ανακάμψει. Η Πειραιώς και η ΑΛΦΑ δείχνουν να έχουν καλύτερη συμπεριφορά και έχουν άνοδο άνω του 2%, και λίγο μεγαλύτερη άνοδο από 1% έχουν οι άλλες δύο συστημικές. Με άνοδο 6% αλλά όγκο μόλις 10 τεμάχια η Τράπεζα Αττικής.

ΟΛΠ: Τον άνοιξαν στα 14,90 ευρώ και γρήγορα οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα και πάνω από τα 15 ευρώ. Αδικείται φυσικά η μετοχή σε αυτήν την αποτίμηση αλλά τι να πούμε.

ΟΠΑΠ: Με άνοδο άνω του 1% και στα 13,33 ευρώ. Καλός και ο όγκος των συναλλαγών.

ΔΕΗ: Στα 5,42 ευρώ με όγκο 30 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 20 λεπτά.

AEGEAN AIRLINES: Σημειώνουμε τη σημαντική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα. Στα 5,04 ευρώ και στο +2,54%.

ΕΛΤΟΝ: Πάντα υποτιμημένη η μετοχή, αλλά νομίζουμε πως με αυτά τα νούμερα για το εξάμηνο, η αγορά θα πρέπει να την επιβραβεύσει. Απίστευτα νούμερα. Πωλήσεις 97,11 εκατ. ευρώ από 70,74 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 7,61 εκατ. ευρώ από 3,66 εκατ. ευρώ. Με αποτίμηση 47,3 εκατ. ευρώ (κλείσιμο Παρασκευής) όπως καταλαβαίνετε το P/E για φέτος είναι ήδη μονοψήφιο. Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 5,08% και βρίσκεται στα 1,86 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με άνοδο 2,59% και στα 11,90 ευρώ. Στις 14/9 κόβει το μέρισμα των 3,42 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή μεθαύριο.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με δυνατό όγκο ξεκίνησε σήμερα και απορροφήθηκε η προσφορά που βγήκε. Στα 2,22 ευρώ με άνοδο 2,78% και όγκο 31 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 65 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Υποχωρεί 2% και στα 3,41 ευρώ η τιμή της μετοχής. Από το τέλος του 2020 έχει να δει τέτοιες τιμές. Προβληματίζει όπως και να το δεις η πορεία της στο ταμπλό και η διαγραμματική της εικόνα. Η στήλη πιστεύει πως είναι ίσως η φθηνότερη στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Ωστόσο, δε βλέπουμε να συγκινούνται οι επενδυτές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Άλλη πάλι αυτή εδώ. Πήγε μερικές μέρες να κάνει κάτι και ξαναγύρισε στα ίδια. Μόλις την πήγαν στο άνοιγμα στα 4 ευρώ, την έχωσαν στα 3,93 ευρώ. Και όλα αυτά με 1.203 τεμάχια! Τι να πούμε.

PREMIA: Παραμένουν οι πωλητές στα 1,21 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης