Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τη διεθνή τάση, δοκιμάζει τις 850 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τη διεθνή τάση, δοκιμάζει τις 850 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με σημαντικές απώλειες το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης. Ο DAX κινείται σημαντικά χαμηλότερα από τις 12.700 μονάδες λόγω των ανησυχιών που δημιουργεί ο υψηλός πληθωρισμός που ανακοινώθηκε στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο. Με απώλειες άνοιξε και η εγχώρια αγορά. Με απώλειες σημαντικές η Coca Cola και ακολουθούν οι τράπεζες. Ο Γ.Δ. κάτω από τις 850 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς στο -3,44%, η Εθνική στο -1,94%, η Eurobank στο -1,72% και η Alpha Bank στο -1,51% στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αφαίρεσε τη δραστηριότητα ΑΠΕ την οποία πούλησε στη Motor Oil και τώρα έχει πωλήσεις 425,7 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες έναντι 341,6 εκατ. ευρώ στο περσινό εξάμηνο. Η τελική γραμμή εμφάνισε ζημία 15,2 εκατ. ευρώ από 81,3 εκατ. ευρώ λόγω υψηλού φόρου. Τα προ φόρων κέρδη ήταν στα 5,6 εκατ. ευρώ από ζημία 70,1 εκατ. ευρώ. Η μετοχή άνοιξε με όγκο 327 τεμάχια στο -1,94% και πήγε σε δημοπρασία με τους αγοραστές να βγαίνουν υψηλότερα.

ΤΙΤΑΝ: Με απώλειες 1,5% και στα 11,70 ευρώ η μετοχή δε λέει να σηκώσει κεφάλι.

ΕΧΑΕ: Έκανε τόσο κόπο να πάει προς τα 3,50 ευρώ και γύρισε γρήγορα. Στα 3,2650 ευρώ στο ξεκίνημα σήμερα.

ΟΠΑΠ-ΟΤΕ: Προσπαθούν να διαφοροποιηθούν και ενισχύονται στα πρώτα λεπτά.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Νομίζουμε πως αν το κλίμα ήταν καλύτερο θα είχε δει καλύτερα επίπεδα, λόγω του υψηλού μερίσματος. Μπορεί βέβαια κατά την αποκοπή του να μην το χάσει όλο. Δείχνει μία σταθερότητα λίγο πάνω από τα 11 ευρώ. Αμετάβλητη άνοιξε και στα 11,10 ευρώ με μικρό όγκο.

ΕΥΔΑΠ: Έχει μία καλή συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα κα δεν απομακρύνεται από τα 8 ευρώ. Σήμερα έκανε όγκο λίγο πάνω από 4 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά με την τιμή να είναι στα 7,84 ευρώ, αλλά τον πρώτο αγοραστή στα 7,81 ευρώ και τον πρώτο πωλητή στα 7,94 ευρώ.

EUROXX AXEΠΕΥ: Η μετοχή της τράβηξε βλέμματα στις προηγούμενες συνεδριάσεις καθώς κατέγραψε 4 συνεχόμενες ανοδικές και μάλιστα στο ανώτατο όριο που είναι το 10% στη δική της περίπτωση. Από την αρχή του έτους έχει άνοδο 65,4%. Οι άνοδος πυροδότησε και κάποιες φήμες που δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε και μάλλον μας τις διέψευσαν περισσότερο παρά τις επιβεβαίωσαν.

Δημοσίευσε εξάμηνο, σύμφωνα με το οποίο τα έσοδα ανήλθαν στα 12,7 εκατ. ευρώ από 9,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,91 εκατ. ευρώ από 359 χιλ. ευρώ. Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα δικαιολογούν την ανοδική κίνηση καθώς είναι πολύ ισχυρά και κάνουν τους δείκτες της ελκυστικούς.

Η Euroxx αναφέρει στη λογιστική κατάσταση: «Εκτιμούμε ότι το δεύτερο εξάμηνου του 2022 θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας στο τομέα των εσόδων. Η μείωση του δανεισμού έχει ήδη επιφέρει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στη κερδοφορία της. Τα παραπάνω καθώς και το ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους δεν έχει σημαντική επίπτωση στο κόστος λειτουργίας της εταιρίας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το 2022 θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρος χρήση».

ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ: Έσοδα 3,02 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο από 2,91 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 135 χιλ. ευρώ από 320 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης