Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Intralot: Σημαντική εξοικονόμηση από το νέο δάνειο – Διατηρεί εκτίμηση για τα ΕBITDA

tags :
Intralot: Σημαντική εξοικονόμηση από το νέο δάνειο – Διατηρεί εκτίμηση για τα ΕBITDA
Επίσης τόνισε πως μπορεί πλέον αφού έχει το 100% της θυγατρικής στις ΗΠΑ να πάρει μέρισμα αλλά και να φέρει χρήματα στη μητρική.
Σχετικά Άρθρα
Στη θυγατρική στις ΗΠΑ και στην αναδιάρθρωση του δανεισμού στάθηκαν κυρίως οι αναλυτές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωσή τους αναφορικά με τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.
Οι αναλυτές ρώτησαν αν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη και αν ισχύει η εκτίμηση για EBITDA 100 εκατ. ευρώ με τη διοίκηση να επαναλαμβάνει την εκτίμηση και να τονίζει πως κοιτάζει τις ευκαιρίες για ανάπτυξη.
Επίσης τόνισε πως μπορεί πλέον αφού έχει το 100% της θυγατρικής στις ΗΠΑ να πάρει μέρισμα αλλά και να φέρει χρήματα στη μητρική.
Να σημειωθεί πως η διοίκηση έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο Προβλεπόμενων Ταμειακών Ροών για χρονική περίοδο 18 μηνών από την ημερομηνία αναφοράς των οικονομικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου του 2022, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη λειτουργική απόδοση, τις τάσεις ανά λειτουργική δραστηριότητα καθώς και το μακροοικονομικό περιβάλλον στις αγορές δραστηριοποίησης.
Ο Όμιλος διατηρεί δυνατότητα για ταμειακό επαναπατρισμό (cash upstreaming) από τις ΗΠΑ στη Μητρική Εταιρεία ώστε να εξυπηρετήσει επιπρόσθετες ταμειακές ανάγκες σε ένα σημαντικό βαθμό. Τα έσοδα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 αντιστοιχούν στο 36,8% των συνολικών εσόδων του Ομίλου.
Εκτός από την αποπληρωμή των Ομολογιών του 2025, οι νέες πιστωτικές συμβάσεις φέρουν ελαφρύτερους όρους και ρήτρες χρέους σε σύγκριση με τις προηγούμενες Ομολογίες, ενώ η ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή παρέχει στην εταιρεία ευελιξία σε σχέση με τις ανάγκες ρευστότητάς της.
Οι αναλυτές επέμειναν στον κόστος χρηματοδότησης του νέου δανείου με τη διοίκηση να λέει πως είναι στο 3% από 7,1% και πως έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα μία σχέση με τις τράπεζες εκεί την οποία θέλει να αξιοποιήσει.
H μείωση του κόστους θα επιτρέψει στον όμιλο να βελτιώσει σημαντικά στο μέλλον την τελική γραμμή

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης