Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις – Βελτιωμένος ο τζίρος λόγω MSCI

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις – Βελτιωμένος ο τζίρος λόγω MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ύπνος… Τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου και το ενδιαφέρον ήταν ελάχιστο. Κάτω από τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο μεγαλύτερο διάστημα και χωρίς διαθέσεις να αφυπνίσει τους λιγοστούς επενδυτές. Λίγα λεπτά πριν τις τελικές δημοπρασίες βγήκαν κάποιες αγορές οδηγώντας τον στις 860 μονάδες. Το rebalancing αύξησε το τζίρο αλλά και πάλι δε νομίζουμε πως είδαμε κάτι το ιδιαίτερο. Οριακή άνοδος μετά από 3 πτωτικές και 90 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

Η ειδησεογραφία περιορισμένη. Το helex.gr είχε να βάλει ανακοίνωση από τις 10:12. Η επόμενη μπήκε 16:54. Έχουμε τηλεδιασκέψεις αυτήν την ώρα από Intralot, Motor Oil και Ελλάκτωρ.

MOTOR OIL: Με τη μεγαλύτερη άνοδο λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων. Στα 18,84 ευρώ και στο +2,28%.

ΔΕΗ: Λίγο ήθελε και θα έγραφε και τη δέκατη πτωτική. Στα τελευταία λεπτά κινήθηκε προς νέα υψηλά ημέρας και με άνοδο πάνω από 1% αλλά στο κλείσιμο βρέθηκε αμετάβλητη στα 5,2050 ευρώ. Συνεχίζει να προβληματίζει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βοήθησε κάπως η έκθεση της Goldman Sachs, βοήθησε και η ανακοίνωση της Alpha Bank, σύμφωνα με την οποία η Reggeborgh έχει ποσοστό λίγο πάνω από 5%. Η ΠΕΙΡ με τη μεγαλύτερη άνοδο από τις συστημικές. Η Αττικής στο +10,02%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με καλό όγκο σήμερα και κινήθηκε για υψηλότερα επίπεδα, πιθανότατα λόγω δημοσίευσης αποτελεσμάτων και τηλεδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί για μετά το κλείσιμο. Είχε πάντως πωλητή, αλλά μπήκαν μεγάλες εντολές αγοράς και απορρόφησαν την προσφορά σε υψηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα. Στα 1,75 ευρώ και στο +0,57% με όγκο 850 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Συνέχισε ανοδικά και έκλεισε στα 15,44 ευρώ και στο +1,58%.

INTRALOT: Η Διοίκηση έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο Προβλεπόμενων Ταμειακών Ροών για χρονική περίοδο 18 μηνών από την ημερομηνία αναφοράς των οικονομικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου του 2022, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη λειτουργική απόδοση, τις τάσεις ανά λειτουργική δραστηριότητα καθώς και το μακροοικονομικό περιβάλλον στις αγορές δραστηριοποίησης.

Ο Όμιλος διατηρεί δυνατότητα για ταμειακό επαναπατρισμό (cash upstreaming) από τις ΗΠΑ στη Μητρική Εταιρεία ώστε να εξυπηρετήσει επιπρόσθετες ταμειακές ανάγκες σε ένα σημαντικό βαθμό. Τα έσοδα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 αντιστοιχούν στο 36,8% των συνολικών εσόδων του Ομίλου.

Εκτός από την αποπληρωμή των Ομολογιών του 2025, οι νέες πιστωτικές συμβάσεις φέρουν ελαφρύτερους όρους και ρήτρες χρέους σε σύγκριση με τις προηγούμενες Ομολογίες, ενώ η ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή παρέχει στην εταιρεία ευελιξία σε σχέση με τις ανάγκες ρευστότητάς της. Τα παραπάνω αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση εξαμήνου.

ΚΡΕΚΑ: Στο τέλος πήγε στο +16% και στα 0,3040 ευρώ αλλά με όγκο κάτω από 4 χιλ. τεμάχια. Το έχουμε ξαναγράψει. Είναι τέτοια η αποτίμηση που αν βρεθούν λίγα κεφάλαια την πάνε όπου θέλουν. Το θέμα είναι να δικαιολογηθεί η άνοδος. Ίσως έχουμε νέα στη γενική συνέλευση.

PHOENIX VEGA MEZZ: Στο +3,67^ και στα 0,0650 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Αμετάβλητη στα 11,10 ευρώ. Λογικά ψάχνει το νέο σημείο ισορροπίας.

PREMIA: Με άνοδο 3,33% και στα 1,24 ευρώ αλλά συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 0,6240 ευρώ και στο +3,31%. Κινήθηκε λίγο καλύτερα σήμερα μετά από καιρό νομίζουμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης