Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΟΠΑΠ: Εξέπληξε η υψηλότερη διανομή προμερίσματος λένε οι αναλυτές – Φθηνή η μετοχή

tags :
ΟΠΑΠ: Εξέπληξε η υψηλότερη διανομή προμερίσματος λένε οι αναλυτές – Φθηνή η μετοχή
Η μετοχή διαπραγματεύεται με όρους EV/EBITDA 7,4 φορές για το 2022 σε discount 25,7% έναντι τον ιστορικό μέσο όρο της δεκαετίας που είναι στις 10 φορές
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου του ΟΠΑΠ, με την έκπληξη για τους περισσότερους να έρχεται από το υψηλότερο προμέρισμα.
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε προμέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή με τους αναλυτές να περιμένουν 0,20 ευρώ ενώ πέρυσι είχε δώσει 0,10 ευρώ.
Η Piraeus Securities σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ωφελούμενα από την πορεία των πρακτορείων και των OΠΑΠ Play που λειτούργησαν χωρίς περιορισμούς και σε όλο το τρίμηνο.
Η τελική γραμμή ήταν χαμηλότερη από την εκτίμηση της χρηματιστηριακής κατά 9,8% λόγω απομείωσης (Ελληνικά Λαχεία).
Η θετική έκπληξη ήρθε από το προμέρισμα σημειώνει η Piraeus Sec. Καθώς προτείνεται 0,30 ευρώ ανά μετοχή ενώ περίμενε 0,20 ευρώ ανά μετοχή και αντιστοιχεί σε απόδοση 2,2% με βάση τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Συνολικά περιμένει μέρισμα 1,48 ευρώ ανά μετοχή ή απόδοση 10,8%.
Με βάση τα αποτελέσματα και έχοντας στη σκέψη το παγκόσμιο κύπελλο περιμένει από τη διοίκηση να επαναδιατυπώσει την εκτίμηση για EBITDA 720-740 εκατ. ευρώ (719,1 εκατ. ευρώ η δική της εκτίμηση).
Η μετοχή διαπραγματεύεται με όρους EV/EBITDA 7,4 φορές για το 2022 σε discount 25,7% έναντι τον ιστορικό μέσο όρο της δεκαετίας που είναι στις 10 φορές.
Η ΑΧΕ διατυπώνει εκ νέου τη σύσταση υπεραπόδοσης και την τιμή στόχο των 16 ευρώ διατηρώντας τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν κατά περίπου 7% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της με τη θετική έκπληξη να έρχεται επίσης από το ύψος του προμερίσματος.
Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το στόχο για EBITDA πάνω από 700 εκατ. ευρώ στηρίζοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.
H Optima Bank σημειώνει πως ήταν λίγο ανώτερα των δικών της και των μέσων εκτιμήσεων τα αποτελέσματα σε επίπεδο EBITDA ενώ τα καθαρά ήταν λίγο χαμηλότερα και διατηρεί τη θετική της στάση για τη μετοχή.
Ισχυρά χαρακτηρίζει και η Euroxx τα αποτελέσματα σε όλες τις γραμμές
Ο ΟΠΑΠ έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η αποκοπή του προμερίσματος θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης