Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάουελ και ενεργειακή κρίση σκόρπισαν φόβο στους επενδυτές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάουελ και ενεργειακή κρίση σκόρπισαν φόβο στους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κάναμε κόπο να πάμε κοντά στις 900 μονάδες και γυρίζουμε απότομα. Το που θα φτάσει έχει να κάνει με τις αγορές του εξωτερικού. Η ενεργειακή κρίση δημιουργεί κύμα πωλήσεων στις αγορές, ενώ η FED φρόντισε να ξαναδείξει το… σκληρό της πρόσωπο. Για να δούμε πως θα αντιδράσει και η ΕΚΤ. Στα επιτόκια αναφερόμαστε. Στα ύψη σήμερα οι αποδόσεις.

Καλός ο τζίρος των 61 εκατ. ευρώ. Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με αρνητικό πρόσημο αλλά την καλύτερη συμπεριφορά είχαν ΕΛΠΕ (λόγω εξαιρετικών αποτελεσμάτων), Motor Oil (βγάζει αύριο κέρδη ρεκόρ) και ΕΥΔΑΠ (έχει αύριο γενική συνέλευση). Οι τράπεζες είχαν μεγάλες απώλειες, ενώ προβλημάτισε η πτώση της Viohalco. Ίσως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -4,07% ο δείκτης με την Πειραιώς να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες και να ακολουθούν και οι άλλες συστημικές. Η Eurobank είχε τις μικρότερες απώλειες καθώς βγήκε ως συνήθως στις τελικές δημοπρασίες μεγάλη στήριξη και έκλεισε στο -2,34% και στα 0,9452 ευρώ που ήταν υψηλό ημέρας.

ΟΠΑΠ: Αν δεν έπεφτε σε τέτοια μέρα ίσως βλέπαμε άλλη κίνηση. Τα EBITDA είναι καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ τα καθαρά κοντά ή και λίγο κάτω σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση ισχυρά τα μεγέθη και με ελάχιστο καθαρό δανεισμό. Τρομερές οι ταμειακές ροές και στηρίζουν τις διανομές μεγάλων μερισμάτων και επιστροφών. Στα 0,30 ευρώ το προμέρισμα αρκετά πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών. Στα 13,67 ευρώ και στο -1,23%.

MOTOR OIL: Παίρνει σειρά αύριο και στο κλείσιμο θα δημοσιεύσει δεύτερο τρίμηνο. Λογικά θα σπάσουν τα κοντέρ και θα τρέχουν για αναβαθμίσεις οι αναλυτές. Στο -0,32% και στα 18,90 ευρώ.

ΔΕΗ: 8 συνεχόμενες πτωτικές. Προφανώς και δεν είναι αυτή συμπεριφορά μετοχής. Βέβαια με την ενεργειακή κρίση είναι λογικό να είναι πιο ευάλωτη στις πιέσεις. Στα 5,33 ευρώ και στο -5,41%.

ΑΔΜΗΕ: Έχασε το προμέρισμα και κάτι ακόμη.

ΕΧΑΕ: Δυνατή πτώση 4,06% και οι πωλητές είχαν στήσει το μηχανάκι τους και βάραγαν. Τόσο κόπο να πάει στα 3,50 ευρώ και γύρισε για πλάκα στα 3,30 ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Την άνοδο δεν την ακολούθησε. Την πτώση όμως πρώτη-πρώτη. Νέο χαμηλό 20 μηνών από τη μετοχή. Στο -4,29% και στα 3,35 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τι έγινε βρε παιδιά; Είναι η ίδια μετοχή που παρακολουθούσαμε επί μήνες να σέρνεται και να διαλύεται χωρίς να υπάρχει αγοραστής; Άλλη συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Παρέμβαση προς το κλείσιμο και από το χαμηλό των 4,18 ευρώ έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 4,3950 ευρώ με απώλειες μόλις 1,35%. Και βέβαια δεν είναι μόνο το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας αλλά ότι εκεί μετά έγιναν συναλλαγές περί τα 15 χιλ. τεμαχίων.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Σιγά μην την άφηναν. Στα 2,93 ευρώ και στο -5,02%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έπαιζε χωρίς το μέρισμα και το κράτησε σχεδόν όλο.

LAVIPHARM: Στα 0,66 ευρώ και στο -5,71%. Αύριο η γενική συνέλευση. Μεγάλη χρηματιστηριακή θέλει να πάρει αδιάθετα.

ΚΡΕΚΑ: Προσέξτε σε τι τρυπάκι μπορεί να πέσει κάποιος διαβάζοντας απλά την ανακοίνωση και χωρίς να ψάξει λίγο παραπάνω. Γιατί, εδώ η ανακοίνωση της μείωσης του ποσοστού από τον Γρηγόρη Κιουτσούκωστα θέλει λίγο παραπάνω μελέτη. Η ανακοίνωση λέει πως μείωσε το ποσοστό του στο 14,64% από 15,007% πουλώντας 26.134 μετοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που υπήρχε ο Γρηγόρης Κιουτσούκωστας είχε ποσοστό 17,459%!

Όμως δεν είναι στη διοίκηση και επομένως είχε υποχρέωση να ανακοινώσει μόλις έπεφτε κάτω από 15%. Δηλαδή δεν άρχισε να πουλάει τώρα, αλλά μέρες. Δηλαδή έχει πουλήσει κάτι λιγότερο από 3% ή 200 χιλ. μετοχές. Η μετοχή έχει κάνει από την αρχή του έτους κάτι παραπάνω από 320 χιλ. τεμάχια κα η πορεία της είναι ανοδική. Με μία αποτίμηση 1,5 εκατ. ευρώ τώρα, το ποσοστό που έχει καταλαβαίνετε έχει μικρή αξία και αν κάποιος θέλει να έχει λόγο στις εξελίξεις, μάλλον του έρχεται… κουτί. Ίσως γι΄αυτό σήμερα από το -10,26% έκλεισε στο +6,84%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης