Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μη τραπεζικά χαρτιά γύρισε θετικό από πτώση άνω του 1%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με μη τραπεζικά χαρτιά γύρισε θετικό από πτώση άνω του 1%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Από το -1,15% γύρισε ανοδική και μάλιστα με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 1,63%. Σχετικά μέτριες οι συναλλαγές με αρκετά πακέτα στο τέλος κυρίως. Περιμένει deal η αγορά από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οδήγησε τη μετοχή υψηλότερα, ενώ λόγω αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται στις επόμενες μέρες ενισχύθηκαν Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ. Πολύ καλή η συνεδρίαση γιατί είδαμε rotation.

ΟΠΑΠ: Καλά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές στο δεύτερο τρίμηνο και εξακολουθούν να συστήνουν αγορά για τη μετοχή. Η διοίκηση έχει δώσει συγκεκριμένη εκτίμηση για τα EBITDA αναφέροντας και στην τελευταία τηλεδιάσκεψη πως βλέπει παρά τις προκλήσεις εφικτά τα 720 εκατ. ευρώ. Στα 13,60 ευρώ και στο +0,74%

MOTOR OIL: Και εδώ η αγορά περιμένει ισχυρά αποτελέσματα και ώθησε τη μετοχή σε νέα υψηλά 30 μηνών. Κλείνει το χάσμα από το ξέσπασμα της πανδημίας. Στα 18,70 ευρώ και στο +2,75%.

ΕΛΠΕ: Εντυπωσιακά αποτελέσματα αναμένει και εδώ η αγορά αλλά η μετοχή δεν πήγε όπως η ΜΟΗ. Ενισχύθηκε 0,44% και έκλεισε στα 6,80 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 10 ευρώ η μετοχή και στο +3,09% και στο +2,12% και στα 18,31 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή. Περιμένει το deal η αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μέρα διόρθωσης η σημερινή με την Εθνική και την Πειραιώς να έχουν απώλειες λίγο μικρότερες από 2% και την Alpha Bank με τη Eurobank να είναι περίπου στο -1,5%. Έγιναν στο κλείσιμο δύο καλά πακέτα στην ΕΥΡΩΒ αυξάνοντας και τις συναλλαγές.

VIOHALCO: Συνέχισε χαμηλότερα η μετοχή και πήγε στο -2,13% και στα 3,68 ευρώ. Χαμηλότερα και η Cenergy και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Σε υψηλά 21 ετών και κάτι η μετοχή. Η στήλη ως γνωστόν λατρεύει τα θεμελιώδη. Εδώ για τα δικά μας δεδομένα έβγαζε μάτι το ύψος των μετρητών. Τώρα και με τις αλλαγές που θα γίνουν και με δεδομένη την αναφορά ότι δε χρειάζεται τα μετρητά και θέλει να φτιάξει τους δείκτες αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μία αποτίμηση που θα είναι τα μετρητά συν την αξία της επενδυτικής δραστηριότητας.

Με βάση κάποιες πρόχειρες εκτιμήσεις και απόψεις στελεχών της αγοράς υπάρχει ακόμα ένα καλό περιθώριο ανόδου. Μπορεί να το πάρει τώρα ή στο μέλλον και με τις αποκοπές. Όμως ήδη η απόδοση είναι μεγάλη. Γι΄ αυτό χθες γράψαμε ή παίρνεις σήμερα στο +10% τα κέρδη σου και αφήνεις κάτι για τους επόμενους ή αν πιστεύεις ότι θα τα δώσει όλα περίπου τα μετρητά κάθεσαι και βλέπεις όλο το έργο, το οποίο έχει και την πιθανότητα εξόδου από το Χ.Α. λόγω περιορισμένης διασποράς.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Νομίζουμε πως τεχνικά πλέον δίνει σήμα αγοράς και ελπίζουμε να μη χαλάσει κάτι και να πάει σε πιο δίκαια επίπεδα. Στο κλείσιμο βρέθηκε στα 4,09 ευρώ και μακριά από τα υψηλά ημέρας με τους αγοραστές να ζητάνε 30 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Έβγαζε μάτια ο αγοραστής εδώ και λίγες μέρες. Προφανώς σήμερα δεν έβρισκε άλλα κοντά στα 0,65 ευρώ και την πήγε και αρκετά υψηλότερα. Νέο υψηλό 10 μηνών έγραψε η μετοχή. Στα 0,7240 ευρώ και στο +11,38% με όγκο 43 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Καλή κίνηση από τη μετοχή. Στο +4,07% και με αποτίμηση 150 εκατ. ευρώ περίπου. Περιμένουμε εξάμηνο για να μάθουμε περισσότερα για τη ρευστότητα.

INTRALOT: Με άνοδο 5% η συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης