Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απίστευτη σταθερότητα παρά τη βουτιά στην Ευρώπη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απίστευτη σταθερότητα παρά τη βουτιά στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική πορεία! Να βλέπεις τον DAX 40 να χάνει πάνω από 2% να υποχωρούν σημαντικά οι άλλοι δείκτες στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ και ο Γενικός Δείκτης να κλείνει με απώλειες 0,31%. Η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell μας έδωσε προβάδισμα, αλλά δεν νομίζουμε πως περίμενε κανείς τέτοια δύναμη. Τρομερές και πάλι οι τράπεζες. Η πλειονότητα βέβαια των μετοχών με απώλειες, που σημαίνει πως και η βαρύτητα κάποιων μετοχών έπαιξε το ρόλο της. Από την άλλη έπεφτε σημαντικά η Coca Cola που έχει βαρύτητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με εξαιρετική συμπεριφορά και πάλι η Πειραιώς και η Alpha Bank. Προς το τέλος γύρισε και η Εθνική. Μόνο η Eurobank με απώλειες αλλά μικρές. Ο τραπεζικός δείκτης στο +0,77% και οριακά κάτω από τις 600 μονάδες. Η ΠΕΙΡ στο +2,64%, η ΑΛΦΑ στο +1,35% και στο 1,0050 ευρώ και η ΕΤΕ στο +0,96% και στα 3,4830 ευρώ.

QUEST: Στις τελικές δημοπρασίες πήγε σε υψηλό ημέρας. Στα 4,4950 ευρώ και στο +1,47%.

ΑΔΜΗΕ: Άντε μπας και ξεκολλήσει! Στα 1,9520 ευρώ και στο +1,35%.

COCA COLA: Αν δεν σημείωνε απώλειες άνω του 2% θα είχε γυρίσει ανοδικός ο γενικός δείκτης.

ΟΠΑΠ: Χαμηλό ημέρας στο κλείσιμο. Μάλλον προσπάθησαν με το -2,33% να κλείσουν την αγορά χαμηλά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

FTSE RUSSELL (απάντηση): Δεν μπορούμε να είμαστε στη σκέψη των αναλυτών του οίκου, για να σας απαντήσουμε, γιατί έγινε τέτοια αναβάθμιση. Θα πούμε πως στην προηγούμενη δεν είχε κάνει κάποια αλλαγή στις ελληνικές μετοχές, αλλά λόγω πολέμου και περιορισμών στη Ρωσία, είχε αφαιρέσει (μηδένισε για την ακρίβεια) όλες τις ρωσικές μετοχές. Είδαμε πολλές τουρκικές μετοχές να εισέρχονται επίσης. Άρα ίσως να κάλυψαν το κενό που δημιουργήθηκε. Μπορεί από την άλλη κάτι να βλέπουν… Η αγορά μας πάντως τα πάει εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Νέο limit up (10% είναι εδώ το ανώτατο όριο) και η μετοχή φτάνει στο ταμείο της. Το ανεκτέλεστο στην πλευρά των αγοραστών μεγάλο. Επειδή μας ρωτάτε αν
η απόδοση μπορεί να επαναληφθεί, η ανακοίνωση μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν έχει λόγο να έχει τέτοιο ταμείο. Μπορεί να κρατήσει ελάχιστα μετρητά. Άρα για δυο χρόνια
ακόμα μπορεί… εύκολα! Αγαπημένη μετοχή της στήλης και για πολλά χρόνια μας απογοήτευε αφού δεν μπορούσε να πιάσει τη δίκαιη τιμή για τη στήλη. Άλλαξαν αυτά πλέον. Στα 9,86 ευρώ η μετοχή με 63 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστο.

REDS: Και εδώ η δημόσια πρόταση έγινε σε υψηλή τιμή και δίνει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να μαζέψει ρευστότητα και να τη διοχετεύσει αλλού. Στα 2,43 ευρώ και στο +20,30% με όγκο 132 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Η καλή συμπεριφορά της μετοχής «βγάζει μάτια» εδώ και μέρες και μάλιστα όσα βγαίνουν τα μαζεύουν και μάλιστα υψηλότερα. Ετοιμάζει τον άλλο μήνα ενημέρωση των δημοσιογράφων ο νέος επικεφαλής. Άργησε λίγο, αλλά ελπίζουμε να αποζημιώσει με όσα πει… Στα 3,45 ευρώ και στο +0,15% με όγκο 177 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Να τος πάλι ο αγοραστής. «Σκούπα» από τα 0,61 ευρώ μέχρι και τα 0,65 ευρώ (+6,56%) και εντολή αγοράς εκεί.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 2,31 ευρώ η μετοχή με καλό όγκο και άνοδο, λόγω φυσικά του τουρισμού.

PERFORMANCΕ: Με καλό όγκο στο +4,76%.

ΚΡΕΚΑ: Δε θέλει και μεγάλο κόπο να την πάει κάποιος πιο ψηλά. «Κλειδί» βέβαια για τι μετοχή το τι θα πει η διοίκηση στη γενική συνέλευση και ποια θα είναι αυτά τα μέτρα εξυγίανσης που αναφέρεται στην ατζέντα. Στις 7 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα η Γ.Σ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης