Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει πέριξ των 900 μονάδων, αφομοιώνοντας την πρόσφατη άνοδο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει πέριξ των 900 μονάδων, αφομοιώνοντας την πρόσφατη άνοδο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το καλοκαιρινό ραλάκι στο χρηματιστήριο έχει βελτιώσει τις αποτιμήσεις. Συγκεκριμένων βέβαια μετοχών καθώς η διάχυση είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Οι συναλλαγές, χαμηλές, αλλά ικανοποιούν με βάση τα δεδομένα της περιόδου. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει και μία μεγαλύτερη διάχυση ώστε να βελτιωθούν συνολικά οι αποτιμήσεις. Σήμερα το βράδυ έχει αναδιάρθρωση δεικτών FTSE Russell.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες, αλλά θα λέγαμε πως «στέκονται» αρκετά καλά. Υπάρχουν κάποιες αρνητικές εξελίξεις όπως η τιμή του φυσικού αερίου, η νέα αύξηση των τιμών ενέργειας που αναμένεται το Σεπτέμβριο από τους παρόχους, η πορεία του πληθωρισμού και φυσικά στο βάθος οι εκτιμήσεις για το πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια, κυρίως στις ΗΠΑ.

Με ήπιες απώλειες άνοιξε και η εγχώρια αγορά και με τις τράπεζες να διορθώνουν αλλά μάλλον δεν φοβίζει η κίνηση. Αρκετά περιορισμένος ο όγκος και η ποσοστιαία υποχώρηση. Χωρίς τζίρο πάντως το άνοιγμα και χωρίς κάποια μετοχή από την υψηλή κεφαλαιοποίηση να τραβάει τα βλέμματα.

ΔΕΗ: Δεν έχουμε ακόμα κάποια ανακοίνωση για αγορά ιδίων μετοχών. Λογικά μπορεί να κάνει, αλλά ίσως να θέλει να ξεκινήσει πιο… χαλαρά ή πιο χαμηλά. Κάτω από τα 6 ευρώ σήμερα η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική στο -1,13%, η Eurobank στο -0,53%, η Πειραιώς στο -0,63% και η Alpha Bank στο -0,22% στα πρώτα λεπτά. Η Αττικής έχει και πάλι μεταβλητότητα. Άνοιξε με απώλειες και πήγε σε δημοπρασία.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με άνοδο περίπου 0,5% ξεκίνησε η μετοχή και με καλούτσικες συναλλαγές.

ΕΥΔΑΠ: Κρατιέται κοντά στα 8 ευρώ. Περιμένουμε τη Γενική Συνέλευση στις 30 Αυγούστου να μάθουμε κάτι παραπάνω. Αν δηλαδή πει κάτι η διοίκηση για τη ρευστότητα, για το μέρισμα, το οποίο βέβαια θα δώσει, αν θα απαντήσει στα όσα έλεγε η αντιπολίτευση και αν φυσικά πει κάτι για νέα επιστροφή κεφαλαίου.

ΟΠΑΠ: Πακέτο 250 χιλ. τεμαχίων συνολικής αξίας 3,42 εκατ. ευρώ έγινε στη μετοχή ανεβάζοντας τις συνολικές συναλλαγές της αγοράς.

PREMIA: Με μικρό όγκο στο άνοιγμα αλλά με στημένες κάποιες καλές εντολές πώλησης, αναμένουμε να δούμε αν θα έχει συνέχεια η χθεσινή κίνηση «μαζέματος» από τους αγοραστές. Πάντως με βάση το ΝAV υπάρχει ένα περιθώριο ανόδου.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Έχει μείνει αρκετά στο περιθώριο τους τελευταίους μήνες. Πάτησε πρόσφατα πάλι στα 3,40 ευρώ και επιβεβαίωσε τη στήριξη αλλά δεν έχει απομακρυνθεί σημαντικά. Στα 3,60 ευρώ με τη δίκαιη τιμή να είναι σημαντικά υψηλότερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χθες μία εντολή στις τελικές δημοπρασίες ξάφνιασε ευχάριστα και έκλεισε τη μετοχή πάνω από τα 1,80 ευρώ και σήμερα με 200 τεμάχια την άνοιξαν στα 1,7950 ευρώ και με απώλειες 1,37%. Ο πωλητής στα 1,82 ευρώ.

AVE: Καλή κίνηση χθες και με όγκο και σήμερα κινείται στα 0,51 ευρώ, αμετάβλητη και με αγοραστές.

INTERTECH: Με 1 τεμάχιο άνοιξε στο +9,75% και στα 0,8780 ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Με καλή άνοδο κοντά στο 3%, δείχνει πως σήμερα θέλει να ξεχωρίσει.

ΕΚΤΕΡ: Με χαμηλό όγκο στα 1,26 ευρώ και στο +1,61%. Η αποτίμηση στα 14,1 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης