Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα πρακτικά της FED δημιούργησαν εκ νέου κάποιες ανησυχίες αναφορικά με το πως θα κινηθούν τα επιτόκια προκειμένου να περιορίσουν τον πληθωρισμό και πόσο βέβαια θα επηρεάσουν την ανάπτυξη. Σήμερα, οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο μετά τη χθεσινή υποχώρηση. Το Χ.Α. χθες αυτονομήθηκε και έκλεισε με οριακή άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπια υποχώρηση και περιορισμένες συναλλαγές. Χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά για να ξεπεραστεί το 1 εκατ. ευρώ.

Ο μικρός τζίρος αυξάνει τη μεταβλητότητα, αφού είναι πιο μεγάλη η απόσταση αγοραστή-πωλητή. Η Coca Cola με μικρό όγκο ενισχύεται 1,07% και βοηθάει, ανοδικά και ο ΟΠΑΠ με την Τιτάν, αν και η τελευταία γύρισε λίγο μετά αρνητική. Υποχωρούν οι μετοχές των τραπεζών αλλά χωρίς έντονες κινήσεις. Λίγο χαμηλότερα κινούνται επίσης Μυτιληναίος και ΔΕΗ.

FTSE: Αύριο το βράδυ ο οίκος ανακοινώνει τη νέα σύνθεση των δεικτών. Σήμερα στον FTSE All World περιλαμβάνονται 12 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 0,065% περίπου του δείκτη. Οι αλλαγές στους δείκτες θα ισχύσουν από 19 Σεπτεμβρίου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικά όλες αλλά οι απώλειες της Alpha Bank eείναι οριακές, όπως και της Εθνικής. Η Αττικής από την άλλη συνεχίζει ανοδικά.

MOTOR OIL: 30 Αυγούστου τα αποτελέσματα εξαμήνου. Αμετάβλητη στο ξεκίνημα αλλά με όγκο μόλις 3 τεμαχίων.

ΔΕΗ: Στα 6,10 ευρώ με απώλειες 1,13% και όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

BYTE: Δίκαιο βρίσκει η διοίκηση το τίμημα της Ideal, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για το τι θα πράξουν οι βασικοί μέτοχοι που ουσιαστικά είναι η διοίκηση. Με άνοδο 1,89% άνοιξε η μετοχή και στα 3,24 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,07 ευρώ ανά μετοχή σήμερα ο τίτλος.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό μετά το φόρο. Πτωτικά κατά 1,94% και στα 6,06 ευρώ.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ (απάντηση): Η στήλη δε μπορεί να μπει στη συζήτηση και να ασχοληθεί με φήμες και όλα όσα ακούγονται. Εκτίμησή μας είναι πως έχουν πεταχτεί τόσα λεφτά σε μία τράπεζες που ακόμα δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει. Τα θεμελιώδη είναι πάντα οδηγός μας. Ας πάει όπου θέλει η μετοχή. Στο +7,5% και στα 0,1240 ευρώ.

CPI: Περίπου 200 χιλ. μετοχές μπαίνουν προς διαπραγμάτευση, οι οποίες προέκυψαν από τη διανομή μετοχών σε στελέχη με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Κάπου το 2% του συνόλου αφορά το stock option plan.

ΕΚΤΕΡ: Χθες υποχώρησε στο κλείσιμο σημαντικά και σήμερα προσπαθεί να βγάλει αντίδραση και ενισχύεται 1,63%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ανοδικά συνεχίζει η μετοχή και βρίσκεται κοντά στα 0,55 ευρώ.

CENTRIC: Με 1 τεμάχιο στο +1,08%.

AVE: Σχετικά με αυξημένο όγκο στο ξεκίνημα. Ουσιαστικά με δύο πράξεις έγινε όγκο 25 χιλ. τεμαχίων στην τιμή του χθεσινού κλεισίματος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης