Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τέταρτη συνεχόμενη ανοδική με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τέταρτη συνεχόμενη ανοδική με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα εταιρικά αποτελέσματα στρέφεται το βλέμμα και από εταιρείες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού. Έχουμε τράπεζες σήμερα μετά το κλείσιμο, έχουμε και αποκοπή επιστροφής κεφαλαίου του ΟΠΑΠ, έχουμε και από μικρότερες εταιρείες, αποτελέσματα από Μοτοδυναμική. Το τι θα αναφέρουν οι διοικήσεις για τις προοπτικές θα τραβήξει το ενδιαφέρον.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με αξιόλογα κέρδη. Ακολουθεί και το Χ.Α. με υπέρβαση των 840 μονάδων. Αρκετές μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση συμβάλλουν στην ανοδική κίνηση, με τις τράπεζες βέβαια να έχουν και άνοδο και καλύτερες συναλλαγές.

ΟΠΑΠ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου και με προσαρμοσμένη τιμή. Από τα 13,65 ευρώ η τιμή εκκίνησης και είναι οριακά υψηλότερα και με καλό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εθνική και Eurobank δημοσιεύουν μετά το κλείσιμο. Σε ξεχωριστό θέμα στη στήλη θα βρείτε περισσότερα. Με άνοδο άνω του 1% και οι 4 συστημικές. Η Ελλάδος υποχωρεί άνω του 2% και μάλιστα με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η διοίκηση χθες στην τηλεδιάσκεψη έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για το σύνολο της χρήσης με τους αναλυτές να αναφέρουν πως είπε ότι οι οικονομικές επιδώσεις θα ενισχυθούν σημαντικά τα επόμενα τρίμηνα από την ολοκλήρωση των επενδύσεων όπως η μονάδα φυσικού 826MW που θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους αλλά και την ωρίμανση επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας αλουμινίου. Η κερδοφορία του δευτέρου εξαμήνου αναμένεται υψηλότερη του πρώτου. Με άνοδο 1,3% ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε η διοίκηση για το σύνολο του έτους και με νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Τα μεγάλα έργα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα βελτιώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές. Ανοδικά η μετοχή, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφύγει από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά και δοκιμάζει τιμές πάνω από τα 5,70 ευρώ.

CENERGY: Με καλή άνοδο και καλό όγκο. Στα 2,9150 ευρώ και στο +1,92% και η αποτίμηση στα 554 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά που είχε γράψει πρόσφατα (2,64 ευρώ). Στα 3,1450 ευρώ και στο +0,80%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αγορές από insiders. Χθες η Ιουλία Χαϊδά αγόρασε 8.100 μετοχές.

PREMIA: Αγορές ιδίων μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ η μετοχή από την αρχή του έτους έχει απώλειες περίπου 25%.

AS COMPANY: Σταματάει η ειδική διαπραγμάτευση της Eurobank Equities από σήμερα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Νέα ανοδική κίνηση και με υψηλό όγκο για ξεκίνημα. Στα 0,6640 ευρώ με τον πρώτο αγοραστή βέβαια να είναι στα 0,6360 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Παραμένει πάνω από τα 1,15 ευρώ αλλά δεν έχει δοκιμάσει τα σπάσει τα 1,20 ευρώ και να απομακρυνθεί. Είναι βέβαια και περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον συνολικά για τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Για να δούμε σήμερα…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Λίγο κάτω από τα 1,80 ευρώ, ένα σημείο που κάποια στιγμή πρέπει να το σπάσει και να απομακρυνθεί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης