Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι λιγοστοί επενδυτές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι λιγοστοί επενδυτές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ μάλλον αγνοήθηκαν. Μόλις μάλιστα άνοιξε η Wall Street ο γενικός δείκτης πήγε σε υψηλό ημέρας! Για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό. Πάντως, είναι τόσο χαμηλός ο τζίρος που δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το πως σκέφτονται οι επενδυτές.

Μετά από μία ανάκαμψη από τα χαμηλά η αγορά έχει φτάσει στις 840 μονάδες και δείχνει πως οι επενδυτές το σκέφτονται. Από τη μία περιμένουν να δουν αν όντως οι αυξήσεις επιτοκίων θα έχουν αποτέλεσμα, άρα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μετοχές και από την άλλη βλέπουν πως δεν υπάρχει σιγουριά για την επόμενη μέρα. Έτσι τα χρηματιστήρια πάνε λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Σήμερα εμείς πήγαμε και πάλι πάνω, χωρίς βέβαια ενθουσιασμούς…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με τέτοια αποτελέσματα και ενισχύθηκε μόλις κατά 0,95%.

ΤΙΤΑΝ: Και εδώ με ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και η άνοδος της μετοχής περιορίστηκε στο 0,54%. Δε λέει να ξεκολλήσει από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με αρκετή μεταβλητότητα η ΑΛΦΑ και τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες, ενώ η ΕΤΕ έκλεισε αμετάβλητη. Οι άλλες δύο ενισχύθηκαν άνω του 2%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΔΕΗ: Έφυγε ξαφνικά πάνω προς το τέλος και κράτησε άνοδο 3,09%.

ΑΤΤΙCA GROUP: Συνέχισε ανοδικά, αλλά σήμερα με ελάχιστο όγκο και κάποιοι πετούσαν κομμάτια, στέλνοντας τη μετοχή συχνά σε δημοπρασία.

PHOENIX WEGA MEZZ: Πάει να αναπνεύσει. Θα το κάνει αν όντως έχει τελειώσει ο πωλητής. Είναι αρκετά μεγάλη η απόδοση της επιστροφής κεφαλαίου.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στις 24 Αυγούστου κόβει το μέρισμα ύψους 0,2489 ευρώ ανά μετοχή καθαρό και σήμερα έκλεισε στα 2,39 ευρώ. Πάνω από 10% η απόδοση…

CENTRIC: Η χρηματιστηριακή επανεμφάνιση του Ροδόλφου Οντόνι, βασικού μετόχου της Centric, ίσως και να έχει ενδιαφέρον, αν και το ταμπλό έδειξε λίγα. Ο κ.Οντόνι είχε το 8,46% της εισηγμένης και αύξησε το ποσοστό του στο 31,209% αγοράζοντας μετοχές που κατείχε η J&E, η οποία έριξε το ποσοστό της από 26,30% σε περίπου 3,5%. Η J&E κατείχε μετοχές και από το ομολογιακό που είχε μετατραπεί σε μετοχές σε τιμή υψηλότερη σημαντικά από την τρέχουσα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συναλλαγή έγινε σε υψηλότερη τιμή, κοντά σε αυτή της μετατροπής του ομολογιακού. Να θυμίσουμε πως το ομολογιακό είχε εκδοθεί το 2007 και έγινε το 2012 η μετατροπή του σε τιμή 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία εξετάζει και την ακύρωση των ιδίων μετοχών που κατέχει κάπου 2,2 εκατ. τεμάχια. Τα ταμειακά διαθέσιμα που έχει και κάποια περιουσιακά στοιχεία έχουν υψηλότερη αξία από την αποτίμηση. Ενισχύθηκε 4,10% και έκλεισε στα 0,2790 ευρώ, αλλά έβγαιναν κομμάτια. Βγήκαν βέβαια και αγοραστές.

FRIGOGLASS: Κλείνει το κεφάλαιο της πυρκαγιάς στη Ρουμανία με τη συμφωνία για την αποζημίωση να καθορίζεται συνολικά στα 61,6 εκατ. ευρώ. Έχει εισπράξει τα 50 εκατ. ευρώ επομένως μένουν άλλα 11,6 εκατ. ευρώ. Διευκρινίζεται πως 42 εκατ. ευρώ είναι για υλικές ζημιές και 19,6 εκατ. ευρώ για διακοπή λειτουργίας. Στα 0,1070 ευρώ και στο +7%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Οι όγκοι συναλλαγών κατά διαστήματα αυξάνονται. Σήμερα ξεπέρασε το 1% του συνόλου των μετοχών ο όγκος στη μετοχή και έκλεισε με άνοδο 8,33%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης