Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άκρως επιλεκτικοί οι λιγοστοί επενδυτές – Ξεχώρισαν τράπεζες και Coca Cola

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άκρως επιλεκτικοί οι λιγοστοί επενδυτές – Ξεχώρισαν τράπεζες και Coca Cola
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδική η συνεδρίαση έστω και αν έλειπε ο ενθουσιασμός από τους συμμετέχοντες. Δυνατή κίνηση από τράπεζες και Coca Cola, αλλά ξεχώρισαν και κάποια ακόμα χαρτιά. Λίγα βέβαια, αλλά είχαν το ενδιαφέρον τους.

COCA COLA: Στο +2,59% και στα 23,34 ευρώ με την αποτίμηση πλέον στα 8,67 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας για την Alpha Bank και τρεις συνεχόμενες ανοδικές. Στο +4,27%. Δυνατή κίνηση και από Πειραιώς με άνοδο 2,55%. Από κοντά και οι δύο άλλες συστημικές.

JUMBO: Στο υψηλό ημέρας βρέθηκε στις τελικές δημοπρασίες και στα 15,11 ευρώ.

MOTOR OIL: Επιμένει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή για αύξηση θέσεων στη μετοχή στις αδύναμες συνεδριάσεις, παρά τη μικρή μείωση των περιθωρίων διύλισης όπως αναφέρει, τα οποία ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Πάντως, σήμερα η μετοχή πιέστηκε και έδειξε πως είχε πωλητή. Στα 16,41 ευρώ και στο -1,20% με όγκο 200 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αναμενόταν από τη στήλη ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή, από αυτή που αρχικά περίμενε ο βασικός μέτοχος. Λογικό, καθώς είχαν αλλάξει οι συνθήκες και η μετοχή είχε πλέον μεγάλη άνοδο από την αρχή του έτους και αγοραστή, ενώ οι άλλες μετοχές βούλιαζαν. Το ερώτημα είναι αν έχει φύγει κάποιος επενδυτής με σημαντικό ποσοστό, αλλά θα το μάθουμε αν είναι, σύντομα. Στα 1,6580 ευρώ και στο -1,81%.

ΑΔΜΗΕ: Όχι ότι μας κάνει πλέον εντύπωση η πτώση της μετοχής, αλλά σήμερα είδαμε και επιθετικές πωλήσεις και αυξημένο όγκο για τα δεδομένα της. Στα 1,81 ευρώ και στο -2,58% με όγκο 163 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στον FTSE 25.

MIG: Τράβηξε αρκετά βλέμματα σήμερα καθώς σε μία συνεδρίαση αρκετά αδιάφορη κινήθηκε έντονα ανοδικά. Αυτό όμως που μας κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν και η κίνηση της Attica Group. Θεωρούμε πως θα έχουμε και εδώ εξελίξεις, μετά και την πρόσφατη πώληση ποσοστού που κατείχε η Πειραιώς. Στο +12,50% και στα 0,0279 ευρώ.

ΑΤΤΙCA GROUP: Στα 0,8880 ευρώ με άνοδο 6,47% και νομίζουμε πως βγήκαν πολλά κομμάτια, αφού ο όγκος ανήλθε στις 165 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Πάνω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου κινείται η μετοχή και μάλιστα σημαντικά, χωρίς να έχουν ωστόσο, μπει τα καινούρια κομμάτια. Το ενδιαφέρον φυσικά παραμένει στην αμερικανική θυγατρική. Η εξαγορά του ποσοστού θα δώσει στη «μαμά» πίσω το 100% ξανά και το ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει η είσοδος στο χρηματιστήριο. Οι προοπτικές εκεί έχουν χαρακτηριστεί ως εξαιρετικές αφού ολοένα και περισσότερες πολιτείες αρχίζουν να επιτρέπουν το στοίχημα και η εταιρεία είναι ήδη καλά τοποθετημένη.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Βγήκε πίεση στη μετοχή σήμερα. Χθες προσπάθησε να σπάσει τα 4 ευρώ και σήμερα πήγε στα 3,8950 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βγήκαν κάτι μεγάλες εντολές προς το κλείσιμο και πήγαν τη μετοχή μέχρι το -4,90% και σε δημοπρασία. Πήγε μέχρι τα 0,5050 ευρώ αλλά έκλεισε στα 0,52 ευρώ με απώλειες 2,07% και όγκο 80 χιλ. τεμάχια. Έμειναν στην πλευρά των πωλητών 23 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Αύξηση ποσοστού από Ροδόλφο Οντόνι και ίσως υπάρξουν εξελίξεις. Η εταιρεία είναι αρκετά φθηνή και ίσως δούμε το επόμενο διάστημα να αυξάνει τα ταμειακά της διαθέσιμα. Σχετικά αδιάφοροι οι επενδυτές πάντως. Στα 0,2680 ευρώ και στο +1,90%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης