Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο (28/7) τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Αύριο (28/7) τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Οι αναλυτές περιμένουν από την τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει, ενημέρωση για τις προοπτικές του έτους και την πορεία της αγοράς ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρά αποτελέσματα αναμένουν οι αναλυτές στο δεύτερο τρίμηνο της Μυτιληναίος και τα οποία θα επιβεβαιώσουν την ισχυρή θέση του ομίλου και τις δυνατότητες που έχει για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες.
Η Μυτιληναίος ανακοινώνει αποτελέσματα αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενώ οι αναλυτές περιμένουν από την τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει, ενημέρωση για τις προοπτικές του έτους και την πορεία της αγοράς ενέργειας.
Η Piraeus Securities για το δεύτερο τρίμηνο περιμένει πωλήσεις 1,025 δισ. ευρώ από 470 εκατ. ευρώ λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών ενέργειας στη χονδρική και στη λιανική αγορά και την άνοδο των τιμών του αλουμινίου.
Τα EBITDA αναμένονται στα 137 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 83% έναντι του περσινού δευτέρου τριμήνου και τα καθαρά κέρδη στα 70,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 76%.
Η ισχυρή πορεία, παρά το περιβάλλον προκλήσεων αντανακλά την ισχυρή θέση του ομίλου στον κλάδο ενέργειας, μέσω της υψηλής απόδοσης των μονάδων και της διαχείρισης του φυσικού αερίου αλλά και του ανταγωνιστικού μείγματος πωλήσεων και διαχείρισης κόστους του κλάδου αλουμινίου, πιστεύει η χρηματιστηριακή πως θα βοηθήσουν να ξεπεράσει την ενεργειακή κρίση.
Στο εξάμηνο αναμένει πωλήσεις 2,067 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 108%, EBITDA 267 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 72% και καθαρά κέρδη 138 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 78%.
Η Euroxx περιμένει για το εξάμηνο EBITDA 263,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 69% και καθαρά κέρδη 136,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 77%, οδηγούμενα από τη μεταλλουργία λόγω των υψηλότερων τιμών και από τον κλάδο ενέργειας και αερίου.
Επιπλέον περιμένει πως θετικές προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους λόγω των έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης και τη βελτιωμένη κερδοφορία στην ενέργεια και το αέριο λόγω και της νέας μονάδας.
Η Beta σημειώνει πως περιμένει δυνατό τρίμηνο και εξάμηνο σε όλες τις γραμμές.
Σε επίπεδο εξαμήνου αναμένει πωλήσεις 2,1 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 112%, EBITDA 269 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 70 και καθαρά κέρδη 131,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 71%.
Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακές είναι ανάλογες με αυτές της διοίκησης, ενώ αναφέρει πως περιμένει στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωση για τις προοπτικές, σχόλια για την κατάσταση της αγοράς ενέργειας και τον προγραμματισμό για τη νέα μονάδα αερίου αλλά και την πορεία των εργασιών στον τομέα ΑΠΕ και αποθήκευσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης