Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση συσσώρευσης και περιορισμένου τζίρου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση συσσώρευσης και περιορισμένου τζίρου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα όσα γίνονται με τον Nord Stream συνεχίζουν να επηρεάζουν τις αγορές και φυσικά και τις ελληνικές μετοχές. Στο ελληνικό χρηματιστήριο αποτυπώθηκαν κυρίως στη μετοχή της ΔΕΗ, αλλά ακολούθησαν και άλλες, όπως Εθνική και Motor Oil, κάπως πιο έντονα. Ο τζίρος βέβαια εξαιρετικά χαμηλός και το γενικό συμπέρασμα μάλλον είναι η συσσώρευση και η στάση αναμονής ή αλλιώς η αποχή.

Σε Ευρώπη και ΗΠΑ οι αγορές υποχωρούσας, αλλά όχι έντονα, ενώ το Χ.Α. έκλεισε με οριακή άνοδο και ελάχιστα πιο κάτω από τις 830 μονάδες. Από τις ανοδικές ξεχώρισε η Ελλάκτωρ και η Aegean.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Πάνω από 10% είναι η άνοδος στην τιμή του φυσικού αερίου σήμερα, με το συμβόλαιο TTF στην Ολλανδία να διαμορφώνεται μία ανάσα από τα 194 ευρώ. Η νέα άνοδος τροφοδοτείται από τη νέα μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη και αυτό προκαλεί την αύξηση των τιμών σε όλο τον κόσμο. Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα διακόψει τις αποστολές φυσικού αερίου από τον βασικό αγωγό Nord Stream προς τη Γερμανία από αυτή την εβδομάδα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με βάση τη σημερινή εικόνα φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόθεση να υποχωρήσει σημαντικά η μετοχή από την τιμή της δημόσιας πρότασης. Η πτώση χθες, αντισταθμίστηκε σήμερα με μία άνοδο 5,18% και το κλείσιμο ήταν στα 1,7060 ευρώ. Ο όγκος χαμηλός.

AEGEAN: Από νωρίς ανοδική και με βελτιωμένες συναλλαγές. Ο τουρισμός πάει καλά και έχουμε και μία μικρή αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου. Στα 5,34 ευρώ και στο +2,89%.

LAMDA: Ξεχώρισε και αυτή με το +2,98%.

ΔΕΗ: Χωρίς τους γνωστούς μεγάλους όγκους υποχώρησε 1,42% και έκλεισε στα 5,54 ευρώ, ενώ έγραψε και χαμηλό αρκετά πιο κάτω και στα 5,41 ευρώ λόγω των ανησυχιών που δημιουργεί το παιχνίδι με τον αγωγό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική έχασε τα 3 ευρώ και έκλεισε με απώλειες 2,87%. Η Πειραιώς είχε οριακές απώλειες. Δυνατή κίνηση από την Alpha, η οποία δε μας έχει συνηθίσει να κινείται κόντρα. Ενισχύθηκε 2,30% και έκλεισε μάλιστα στο υψηλό ημέρας. Η Eurobank είχε άνοδο 0,6%.

MOTOR OIL: Απώλειες 1,72%.

ΕΛΠΕ: Ανάλογη η εικόνα με απώλειες 1,46%.

ΑΔΜΗΕ: Επίσημη πρόταση κατέθεσε για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει ο φορέας υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ EuroAsia Interconnector, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή κ. Μάνος Μανουσάκης, με αφορμή την επίσκεψή του πριν από λίγες μέρες στο εργοτάξιο του Σταθμού Μετατροπής που κατασκευάζεται στη Δαμάστα Ηρακλείου, στο πλαίσιο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. Νομίζουμε πως η κίνηση είναι σύμφωνη με όσα έχει αναφέρει η διοίκηση τους προηγούμενους μήνες.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Αν και με μικρό τζίρο κάτω από 3 χιλ. ευρώ, ενισχύθηκε 11,48%.

FRIGOGLASS: Ξεχώρισε με την κατά 5,26% άνοδο και έπιασε τα 0,10 ευρώ.

INTRAKAT: Με άνοδο 4% και καλό όγκο για την εποχή.

XΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με 92 τεμάχια πήγε από το -23,70% στο 1,85 και τελικά έκλεισε στο -15,19%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης