Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ελάχιστο όγκο έσπασε το ανοδικό σερί

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ελάχιστο όγκο έσπασε το ανοδικό σερί
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σε μία αγορά που για να πιάσει 2-3 εκατ. ευρώ πρέπει να περάσει ώρα, δεν έχεις και πολλά να σχολιάσεις. Μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι συνεδριάσεις αυτές, αλλά σε βάζουν σε σκέψεις, τι θα γίνει τον Αύγουστο. Με τζίρο περίπου 32 εκατ. ευρώ ο Γ.Δ. έκλεισε με οριακές απώλειες, σπάζοντας το ανοδικό σερί των πέντε συνεδριάσεων.

Η ειδησεογραφία αρκετά περιορισμένη. Περιμένουμε τα αποτελέσματα να αρχίσουν να τραβάνε κάπως περισσότερο ενδιαφέρον και κυρίως οι τηλεδιασκέψεις, όπου θα μάθουμε και τις εκτιμήσεις για το έτος, από όσες εταιρίες τολμήσουν να πουν κάτι παραπάνω με αυτές τις συνθήκες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αυξημένη μεταβλητότητα είχε σήμερα η μετοχή καθώς, αύριο λήγει η δημόσια πρόταση. Αυτός που αγόραζε σήμερα δεν προλαβαίνει να δώσει τα κομμάτια αύριο λόγω του χρόνου που απαιτείται για την εκκαθάριση. Έτσι και όσοι αγόραζαν για να τα δώσουν στη δημόσια πρόταση και να κερδίσουν τη διαφορά, σταμάτησαν. Είχε βέβαια και χαμηλό όγκο και μάλλον δεν υπήρχαν και πολλές εντολές. Έτσι από 1,66 ευρώ περίπου πήγε στα 1,61 ευρώ με λίγα κομμάτια. Είχε διακυμάνσεις και τελικά έκλεισε στα 1,6220 ευρώ και στο -5,70% με όγκο 215 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Έχει ανακάμψει η μετοχή από τα χαμηλά που έγραψε πριν λίγες εβδομάδες λόγω της φυγής, μάλλον, όσων ήθελαν πιο νωρίς την επιστροφή κεφαλαίου. Φαίνεται πως η απόφαση για μετάθεση της γενικής συνέλευσης έχει να κάνει με την προσπάθεια να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με το ΣτΕ από την Κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως η Γενική Συνέλευση ήταν να γίνει στις 7 Ιουνίου, μετά πήγε 20 Ιουλίου, στη συνέχεια 19 Αυγούστου και τώρα έχει πάει στις 30 Αυγούστου. Στα 7,70 ευρώ με άνοδο 1,45% και όγκο 81 χιλ. τεμάχια. Στο 10% περίπου η ανάκαμψη.

ΟΛΠ: Έκοψε μέρισμα 0,5966 ευρώ και έχασε 0,46 ευρώ. Κάπως καλύτερα δηλαδή πήγε η μετοχή. Με όγκο μόλις 6.400 τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέστηκε δυνατά η Εθνική και μάλιστα έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας και στα 3,07 ευρώ με απώλειες 2,85%. Οι άλλες τρεις συστημικές έκλεισε με άνοδο, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει από νωρίς και να έχει καλή συμπεριφορά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο υψηλό ημέρας το δικό της κλείσιμο και στο +1,79%, συνέβαλε στο να μην έχει μεγάλες απώλειες ο Γ.Δ.

INTRALOT: Καλύφθηκε λένε οι πληροφορίες η αύξηση κεφαλαίου και μάζεψε τα σχεδόν 130 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να αγοράσει πίσω το 34,27% της αμερικανικής θυγατρικής. Standard General και Σωκράτης Κόκκαλης θα έχουν από περίπου 33% έκαστος. Λόγω κάλυψης η μετοχή πήγε στο +12,07% και στα 0,65 ευρώ με όγκο 650 χιλ. τεμάχια.

ΙΝTRACOM: Καλή αντίδραση και από εδώ με άνοδο 3,23% και όγκο 139 χιλ. τεμάχια.

FLEXOPACK: Δεύτερη ανοδική με τον ίδιο τρόπο, ήτοι με ελάχιστο όγκο και πράξεις. Στα 6,80 ευρώ και στο +9,68% με 180 τεμάχια.

CPI: Δυνατή πτώση και βρέθηκε στην πρώτη θέση των πτωτικών. Στα 0,6040 ευρώ και στο -7,08% με όγκο 47 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Στο -5,13% και στα 1,0720 ευρώ, ήταν πτωτική σε όλη τη συνεδρίαση και έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας.

ΕΚΤΕΡ: Αμετάβλητη στα 1,16 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης