Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μπορεί η αβεβαιότητα να παραμένει και μετά και την αύξηση των επιτοκίων να γίνεται ακόμα πιο έντονη, οι αγορές όμως άνοιξαν πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε ανοδικά αλλά γύρισε οριακά χαμηλότερα. Οι 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις του έδωσαν καλά κέρδη. Ήπια πτωτικά οι βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές. Τράπεζες και ΔΕΗ εξακολουθούν να είναι στο επίκεντρο και θα λέγαμε πως είναι λογική η αντίδραση, γιατί πιέστηκαν σημαντικά πριν. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός ενώ υπάρχουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

LAMDA: Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Eurobank Equities η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επανέλαβε την εκτίμηση για εισροές μετρητών 200 εκατ. ευρώ το 2022 από τις προπωλήσεις, ενώ σημείωσε πως προχωρούν κανονικά οι εργασίες στο Ελληνικό. Επίσης ανέφερε πως τα εμπορικά κέντρα έχουν ανακάμψει σχεδόν στα προ πανδημίας επίπεδα και αναμένει μία θετική χρονιά. Η Euroxx σημειώνει πως τα εμπορικά Golden και Med Cosmos έχουν ξεπεράσει τον Ιούνιο φέτος τις πωλήσεις του 2019 με διψήφιο ποσοστό, ενώ το Athens Malls. Με μικρό όγκο και άνοδο 1,44% άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα, καθώς το περιβάλλον είναι ευμετάβλητο. Με άνοδο ξεκίνησαν ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, οριακά πτωτικά η ΕΥΡΩΒ και η ΕΤΕ, αλλά υπάρχουν γενικότερες διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών.

ALPHA BANK: Προτιμητέο σχήμα για το Project Skyline το σχήμα Dimand και Premia. Στο τρίτο τρίμηνο θα καταλήξουν οι συνομιλίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Θα αποκτήσουν δυνατό χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Με μικρή άνοδο και η δύο μετοχές.

QUEST (απάντηση): Προφανώς και έχει πωλητή η μετοχή μετά από τέτοιο ράλι και τέτοια αβεβαιότητα. Πολλές μετοχές έχουν γυρίσει χαμηλότερα. Τελευταία βλέπουμε διάθεση για να περιοριστεί η πτώση και έχει ανακάμψει από τα χαμηλά της. Για τα υπόλοιπα χαρτιά (Παΐρης, Μπήτρος) δεν περιμένουμε να κάνουν κάτι το επόμενο διάστημα με τέτοιο κλίμα και τέτοιους τζίρους. Η αγορά αν συνεχίσει ανοδικά, θα συνεχίσει επιλεκτικά.

INTRALOT (απάντηση): Χθες τέλειωσε η περίοδος άσκησης του δικαιώματος και σήμερα θα γίνει η κατάθεση των χρημάτων από τη SG γι τη συμμετοχή στην ΑΜΚ. Στις 26 Ιουλίου θα ενημερώσει για το ποσοστό κάλυψης.

FOURLIS: Η Optima Bank σημειώνει πως η συναλλαγή μεταξύ Autohellas και Trade Estates έγινε με NAV 184,9 εκατ. ευρώ ή 2,13 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς discount ή premium.

ΔΕΗ: Στα 5,80 ευρώ η μετοχή. Δυνατή η αντίδραση από τα χαμηλά και φέρνει κάποια ανακούφιση στους μετόχους που τόσο καιρό την έβλεπαν να διολισθαίνει. Έχει μεταβλητότητα βέβαια σήμερα, καθώς κάποιοι που μπήκαν χαμηλά κατοχυρώνουν κέρδη.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει να παίρνει έργα και να αυξάνει το ανεκτέλεστο. Από τις μικρές αλλά καθαρές κατασκευαστικές. Με άνοδο 4,42% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια, προσπαθεί να ξεπεράσει τα 1,15 ευρώ και να πάει στα 1,20 ευρώ. Στα 1,18 ευρώ με την αποτίμηση να δείχνει 13,2 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Με άνοδο 1,77% και στα 1,7240 ευρώ. Ο όγκος καλός για ξεκίνημα, ξεπερνάει τα 10 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης