Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυξάνει ανεκτέλεστο η ΕΚΤΕΡ – Οι νέες συμβάσεις και η κινητικότητα στο ταμπλό του Χ.Α.

tags :
Αυξάνει ανεκτέλεστο η ΕΚΤΕΡ – Οι νέες συμβάσεις και η κινητικότητα στο ταμπλό του Χ.Α.
Την 1η Αυγούστου οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0385 καθαρό
Σχετικά Άρθρα

Κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο μήνα επί της μετοχής της ΕΚΤΕΡ, με τον τίτλο να προσπαθεί να αναρριχηθεί υψηλότερα αλλά να μην έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 1,15 ευρώ.
Το συγκεκριμένο σημείο την έχει ταλαιπωρήσει και παλαιότερα, ενώ υψηλότερα εντοπίζονται τα 1,35 ευρώ, που επίσης την έχουν ταλαιπωρήσει.
Επίσης, ο όγκος των συναλλαγών έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 12,7 εκατ. ευρώ για τη μικρή κατασκευαστική εταιρεία είναι μάλλον χαμηλή, αν μάλιστα επαναλάβει την κερδοφορία του 2021 που ήταν στις 925 χιλ. ευρώ (p/e 13x) και είναι από τις λίγες κατασκευαστικές με κέρδη.
Ο καθαρός δανεισμός είναι ελάχιστος, ενώ υπάρχει μία σημαντική απαίτηση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από εκτέλεση ιδιωτικού έργου για το οποίο υπάρχει προσημείωση ακινήτου και η οποία αν εισπραχθεί θα βελτιώσει τον ισολογισμό.
Στο τέλος του 2021 είχε ανεκτέλεστο 26 εκατ. ευρώ και εξασφάλιζε τη δραστηριότητα του ομίλου για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, σύμφωνα με την εταιρεία.
Από τότε όμως έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις όπως αυτή ύψους 18,5 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε χθες για τα Η.Α.Ε, προκειμένου να κατασκευάσει εγκαταστάσεις εντός του χώρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για εκπαίδευση και αξιολόγηση προσωπικού.
Το περασμένο Απρίλιο είχε ανακοινώσει σύμβαση έργου 69,5 εκατ. ευρώ για την ΕΥΔΑΠ ως μέλος κοινοπραξίας με ποσοστό 25% .
Επίσης έχει αναλάβει το έργο στο Ελληνικό για τη μετεγκατάσταση συλλόγων ΑΜΕΑ ύψους 15,8 εκατ. ευρώ, αλλά και έργο για την Blue Iris ύψους 3,8 εκατ. ευρώ για έργο στη Μύκονο.
Σημειώνεται πως την 1η Αυγούστου οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0385 καθαρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης