Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επικράτησε η αδιαφορία – Δεν ακολούθησε τις ξένες αγορές στην αντίδραση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επικράτησε η αδιαφορία – Δεν ακολούθησε τις ξένες αγορές στην αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Απογοητευτικός ο τζίρος σήμερα και εμφανέστατη η αδυναμία να ακολουθήσουμε τις ξένες αγορές. Ίσως και να μας επηρέασε η έκθεση της Goldman Sachs, η οποία μείωσε δραστικά τις τιμές στόχους. Όταν χρειάζεται περίπου 20 λεπτά συνεδρίασης για να πιάσει ο τζίρος το 1 εκατ. ευρώ, δύσκολα πας μακριά. Με τον DAX όμως στο +2% εμείς δεν καταφέραμε να κλείσουμε, έστω οριακά υψηλότερα. Ο τραπεζικός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση έχασε 7,24%

ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ: Διαβάζουμε είδηση: Πυροβολισμοί, απειλές, ξυλοδαρμούς περιέχονται σε δράση εγκληματικής ομάδας για έλεγχο σημείων πώλησης λουκουμάδων σε παραλίες της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Δηλαδή, τι άλλο θα διαβάσουμε; Τι γίνεται σε αυτή τη χώρα;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Goldman Sachs μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έδωσε αξιολόγηση εκ νέου στην Εθνική (buy) με τιμή στόχο τα 3,95 ευρώ. Στη Eurobank μείωσε την τιμή στόχο τα 0,92 ευρώ από 1,50 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς στα 0,84 ευρώ από 1,80 ευρώ και στην Alpha Bank τα 1,07 ευρώ από 1,74 ευρώ. Το περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας οδήγησε στην απόφαση αυτήν τον οίκο. Από τις συστημικές, πλην της Εθνικής, τα καλύτερα κέρδη ανά μετοχή τα περιμένει για την Πειραιώς στις χρήσεις 2022-24. Μετά ακολουθεί η Alpha Bank και μετά η Eurobank. Αυτό σε απόλυτα νούμερα, αλλά νομίζουμε πως και με την τιμή της μετοχής να πάμε για να βρούμε P/E πρέπει να κερδίζει και την ΕΤΕ η ΠΕΙΡ. Απώλειες 10,3% για την ΠΕΙΡ σε εβδομαδιαία βάση, 7,8% για την ΕΤΕ, 7,3% για την ΑΛΦΑ και 5,82% για την ΕΥΡΩΒ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με καλή συμπεριφορά από νωρίς και νομίζουμε πως ξεχώρισε σήμερα. Βέβαια στην τιμή των 1,41 ευρώ δεν μπορούμε να πούμε πως μας ικανοποιεί αυτή η άνοδος της τάξης του 2,17%. Έχει δρόμο ακόμα μέχρι να κάνει τους μετόχους της ξανά happy.

ΟΠΑΠ: Αν και μοιράζει λεφτά το επόμενο διάστημα σήμερα υποχώρησε 1,53% αν και προσπάθησε να γράψει νέο υψηλό.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: στα 13,12 ευρώ με απώλειες 1,35% και με όγκο 172 χιλ. τεμάχια που βέβαια είναι χαμηλός, αλλά για τέτοια μέρα ίσως και να μην ήταν.

INTRAKAT: Τα όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση για την επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οδήγησαν σε υποχώρηση της μετοχή, καθώς φαίνεται πως από τους βασικούς μετόχους δεν υπάρχει πρόθεση δημόσιας πρότασης, γιατί δεν υπάρχει συντονισμός. Στα 2,19 ευρώ και στο -4,37% με όγκο 85 χιλ. τεμάχια. Παραμένει η μετοχή εντός συσσώρευσης.

ΕΛΒΕ: Η γενική συνέλευση θα γίνει 8 Αυγούστου και ανάμεσα στα θέματα είναι η επιστροφή κεφαλαίου 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Συνεχίζει να χρυσώνει τους μετόχους αυτή η εταιρεία έστω και αν στο ταμπλό οι επενδυτές την αγνοούν.

INTRALOT: Το δικαίωμα είχε μεγάλο πωλητή στα 0,0005 ευρώ χωρίς να υπάρχει ζήτηση. Πήραν κάποια στο τέλος, αλλά έμειναν 3,2 εκατ. δικαιώματα απούλητα.

MERMEREN: Σε χαμηλό 4 μηνών η μετοχή και στα 45,40 ευρώ (-7,35%).

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Περί τα 0,02 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση. Υποχρεωτική η διανομή καθώς η διοίκηση δεν ήθελε να δώσει, αλλά δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία. Με οριακές απώλειες η μετοχή

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Στη γενική συνέλευση ειπώθηκε πως ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε 5,7%, αλλά ο τζίρος λόγω των ανατιμήσεων ανήλθε στα 231,4 εκατ. ευρώ από 192,6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 45 εκατ. ευρώ από 35,3 εκατ. ευρώ. Επένδυση 24 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο στην Κίνα ετοιμάζει ο όμιλος ενώ ειπώθηκε πως η χρονιά είναι η πιο δύσκολη από όσες έχουν περάσει. Αρχικά υπήρχε πρόβλημα στο εργοστάσιο στην Κρήτη και αναγκάστηκαν να πάνε παραγγελίας στη Γαλλία, μετά ήρθε ο πόλεμος και οι πρώτες ύλες δεν μπορούσαν να πάνε στη Ρωσία και υπήρχε και το lockdown στην Κίνα. Και παρόλα αυτά τα αποτελέσματα είναι τέτοια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης