Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη η μεταβλητότητα – Επηρεάστηκε από το διεθνές αρνητικό κλίμα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη η μεταβλητότητα – Επηρεάστηκε από το διεθνές αρνητικό κλίμα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ενώ χθες είδαμε μία αυτονόμηση και υπήρξαν κάποια σημάδια συνέχισης στο ξεκίνημα, το sell off στο εξωτερικό μας επηρέασε. Έπεφταν τα πάντα σήμερα. Μετοχές, κρύπτο, εμπορεύματα, χρυσάφι, ασήμι, πετρέλαιο και συνολικά ό,τι διαπραγματεύεται. Στα ομόλογα οι αποδόσεις τραβούσαν την ανηφόρα. Έχουμε και κυβερνητική κρίση στην Ιταλία. Ο DAX πήγαινε προς τα χαμηλά που έχει γράψει φέτος.

Η προσπάθεια ωραιοποίησης στις τελικές δημοπρασίες είχε ως αποτέλεσμα από το -1,50% περίπου να πάμε στο -0,86%, αλλά μόνο αισιοδοξία δε δημιουργεί αυτή η κίνηση. Ο τζίρος χαμηλός και πάλι και με αρκετά πακέτα. Απογοήτευση για τράπεζες, ΛΑΜΔΑ, Τιτάν και Μυτιληναίο.

ΟΠΑΠ: Πλησιάζει η ώρα του μερίσματος και της επιστροφής κεφαλαίου και νομίζουμε πως δικαίως η μετοχή κινείται προς τα υψηλά της. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και εκτίμηση από τη διοίκηση για τα EBITDA του 2022. Στα 14,39 ευρώ και στο +2,42% με όγκο πάνω από 600 χιλ. τεμάχια. To κλείσιμο ήταν  και υψηλό ημέρας.

ΟΛΠ: Σίγουρα εξέπληξε η πορεία της μετοχής σήμερα, γιατί δε μας έχει συνηθίσει να ενισχύεται όταν το κλίμα είναι κακό. Εδώ δυσκολευόταν και όταν ήταν καλό. Στα 15,66 ευρώ και στο +2,76% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απλά σεμινάρια, καταστροφής των μετόχων παραδίδονται στο Χ.Α. Στο τέλος είδαμε κάποια «μαστιγώματα» προκειμένου να κλείσουν καλύτερα η μετοχές και κυρίως σε Alpha Bank και Eurobank. Η ΕΤΕ έχασε 5,07%, η ΑΛΦΑ έχασε 2,84%, η ΠΕΙΡ 2,67% και η ΕΥΡΩΒ 1,73%.

LAMDA: Πρώτη στην πτώση και αυτή. Στα 5,40 ευρώ και στο -3,83%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 13,30 ευρώ και στο -2,56% αλλά λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες η πίεση είχε πάει τη μετοχή μέχρι τα 13,10 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7,40 ευρώ συνεχίζεται η ανοδική προσπάθεια και το δικαιούται αφού η αγορά περιμένει τη μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου. Αδάνειστη, με γεμάτο ταμείο, καλή κερδοφορία και μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα.

ΕΧΑΕ: Δε φαίνεται να έχουν πεισθεί οι επενδυτές πως κάτι αλλάζει με το νέο αφεντικό. Νομίζουμε πως τη μισή αποτίμηση την έχει στο ταμείο και σε ακίνητα. Η άλλη μισή, δηλαδή κάπου 95 εκατ. ευρώ είναι το business. Υπερβολική η πτώση της. Στα 3,12 ευρώ και στο -1,11% με μόλις 18 χιλ. τεμάχια.

PHOENIX VEGA MEZZ: Φαινόταν ο πωλητής εδώ και καιρό και όλοι έχουν καταλάβει μάλλον το λόγο της πτώσης. Αλλά να εγκρίνει η γενική συνέλευση τα 0,0144 ευρώ ανά μετοχή, επιστροφή κεφαλαίου και να συνεχίζει να πέφτει η μετοχή, τι να σχολιάσουμε; Κάποιοι εκτιμούν ότι η υποχώρηση έχει να κάνει με το γεγονός πως θα δοθούν τα χρήματα στο τέταρτο τρίμηνο, άρα σου λέει υπάρχει χρόνος και μέχρι τότε τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν για τις μετοχές. Για τη στήλη η πτώση είναι υπερβολική. Σε επίπεδα προ ανακοίνωσης της επιστροφής κεφαλαίου γύρισε η μετοχή ενώ σε κάποια στιγμή δεν υπήρχε αγοραστής. Στα 0,0507 ευρώ και στο -8,98% με όγκο πάνω από 11 εκατ. τεμάχια.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Με όγκο στο -9,23%.

ΕΛΓΕΚΑ: Με 14 χιλ. τεμάχια στο -4,02%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζει να δείχνει πως θέλει να βελτιώσει την αποτίμηση. Στα 3,92 ευρώ και στο +2,08%. Άλλες μέρες θα είχε ξεπεράσει την πτώση του Χ.Α. για πλάκα και με όγκο. Θέλουμε βέβαια συνέχεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης