Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυτονόμηση έκπληξη έστω και με χαμηλό τζίρο – Οι πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυτονόμηση έκπληξη έστω και με χαμηλό τζίρο – Οι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι τελευταίες κινήσεις της αγοράς, ίσως παραπέμπουν τεχνικά σε ολοκλήρωση της διόρθωσης. Σήμερα, εξελίχθηκε πολύ καλά η συνεδρίαση και τράβηξε μέχρι και τις τράπεζες, οι οποίες για ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης δε μπορούσαν να ακολουθήσουν. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων αύξησαν τη μεταβλητότητα και στη δική μας αγορά. Όμως, παρά το έντονα πτωτικό κλίμα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο άνω του 1% και αυτή η κίνηση μας κάνει πιο αισιόδοξους. Ο τζίρος βέβαια χαμηλός και δε μπορείς να πανηγυρίζεις, αλλά συνολικά θα λέγαμε πως είμαστε ικανοποιημένοι.

ΔΕΗ: Τις επίσημες ανακοινώσεις φαίνεται πως περίμενε η αγορά για να οδηγήσει σε αντίδραση τη μετοχή. Στις 3 Αυγούστου η Γενική Συνέλευση και αυτή τη φορά τα όρια έχουν προσεχθεί. Επαναφορά άνω των 5 ευρώ για τη μετοχή και με ευκολία. Στα 5,09 ευρώ στο κλείσιμο και στο +4,91% με όγκο πάνω από 780 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας στα 5,1750 ευρώ.

QUEST: Έβγαλε δυνατή αντίδραση καθώς έχει πιεστεί και αυτή υπερβολικά το τελευταίο διάστημα. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκε εντολή αγοράς στα 4,61 ευρώ (+9,63%) με την τελευταία πράξη να είναι στα 4,3950 ευρώ. Ήταν όγκου 10.404 τεμαχίων. Τελικά έκλεισε στα 4,4850 ευρώ και στο +6,66% με όγκο 62 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Εξαιρετική! Στα 14,68 ευρώ με άνοδο 3,67%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη εντολή αγοράς στην ΑΛΦΑ στις τελικές δημοπρασίες και κατάφερε να κλείσει θετικά, έστω και οριακά . Δυνατή εντολή και στην ΕΤΕ με κλείσιμο επίσης θετικό έδαφος. Η μεγαλύτερη άνοδος για ΕΥΡΩΒ (1,92%), ενώ η ΠΕΙΡ έκλεισε με απώλειες 3,23%.

ΟΛΠ: Φειδωλή στις δηλώσεις της στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης η διοίκηση του ΟΛΠ, δεν αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα που ρώτησαν οι μέτοχοι. Ωστόσο, ειπώθηκε πως το πρώτο εξάμηνο, αλλά και μέχρι σήμερα, είναι αρκετά ανεβασμένο και κυρίως λόγω της κρουαζιέρας. Οι πληροφορίες λένε έχουν γίνει και κάποιες αυξήσεις από την πλευρά του ΟΛΠ, ενώ η πρόσφατη συμφωνία με εργαζόμενους και η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, τονίστηκε πως δε θα αυξήσει τα κόστη του Οργανισμού σημαντικά.

Σε ερώτημα για το αν θα μπορούσε να κάνει αγορές ιδίων μετοχών ο ΟΛΠ και να εκμεταλλευτεί τη χαμηλή αποτίμηση που έχει στο χρηματιστήριο αλλά και την ρευστότητα που διαθέτει, η απάντηση ήταν πως θα το εξετάσει η διοίκηση. Σημειώνεται πως το μέρισμα για τη χρήση 2021 ανέρχεται στα 0,628 ευρώ ανά μετοχή και η αποκοπή του θα γίνει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

LAMDA: Έκανε μεγάλο όγκο το ομόλογο στην πρεμιέρα του και ενώ το πρωί υπήρχε μεγάλη εντολή αγοράς στις 100 μονάδες βάσης, καλύφθηκε η ζήτηση και πήγε και λίγο κάτω από το 100 αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο και στις 100,2371 μονάδες βάσης.

ΑΔΜΗΕ: Με άνοδο 3,21% και όγκο κάτω από 200 χιλ. τεμάχια, αλλά έμειναν πολλά στην πλευρά των πωλητών.

MOTOR OIL: Συνέβαλε και αυτή στην ανοδική κίνηση με το +2,36%.

FOURLIS: Στα 2,9850 ευρώ και στο +4,01%, αλλά με χαμηλό όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πήγε να δώσει δυνατή κίνηση καθώς οι αγοραστές βγήκαν επιθετικά και πήγε μέχρι τα 4,02 ευρώ, αλλά λόγω της μεταβλητότητας που δημιούργησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έκλεισε στα 3,84 ευρώ και στο +1,72%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Με άνοδο το κλείσιμο της μετοχής και με δυνατό πάλι όγκο. Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου των 0,0144 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΒΑΞ: Δυνατή από το πρωί η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης