Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιβεβαίωσε αυτό που έδειχνε από το πρωί - Άλλαξε πρόσημο στις τελικές δημοπρασίες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιβεβαίωσε αυτό που έδειχνε από το πρωί - Άλλαξε πρόσημο στις τελικές δημοπρασίες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά δε νομίζουμε πως έπεισε. Θα λέγαμε πως από το ξεκίνημα είδαμε πωλήσεις στα υψηλά με αποτέλεσμα να γυρίσει ο γενικός δείκτης σχεδόν αμετάβλητος πριν ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια ανόδου και πριν τελικά κλείσει στις τελικές δημοπρασίες με οριακές απώλειες. Αρκετή η μεταβλητότητα, αλλά μένει μία πικρή γεύση από το γεγονός ότι το κλείσιμο ήταν οριακά πτωτικό και εκείνη την ώρα στην Ευρώπη η άνοδος ήταν πάνω από 1,5%.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως τα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί σε κάποιες μετοχές είναι εξαιρετικά και πριν λίγες εβδομάδες κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως θα δει τέτοιες τιμές. Ωστόσο, οι ανησυχίες παραμένουν και κανείς δεν μπορεί να πει πως έχουμε δει τα χειρότερα. Θέλουμε κάποια σημάδια αποκλιμάκωσης των τιμών, ώστε να μπορούμε να γίνουμε πιο αισιόδοξοι. Από κάποια εμπορεύματα έχουμε ένα θετικό σήμα, όπως π.χ. η τιμή του αλουμινίου, στο σιτάρι, το καλαμπόκι κ.α. Θέλουμε να δούμε από το πετρέλαιο όπου βλέπουμε μία υποχώρηση από τα υψηλά αλλά θέλουμε κάτι ακόμα. Μπορεί όμως και να είμαστε κοντά, γι΄αυτό χρειάζεται εγρήγορση.Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε έξι πτωτικές συνεδριάσεις. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπάθησαν σήμερα να βγάλουν αντίδραση, αλλά η πορεία των τελευταίων εβδομάδων, δύσκολα μπαλώνεται. Η Alpha Bank προσπάθησε να ξεχωρίσει αλλά τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με άνοδο μόλις 0,79%. Με τιμή 0,7370 ευρώ τι να σχολιάσεις. Η Eurobank στα 0,7310 ευρώ με άνοδο 1,47% αλλά και αυτή χαμηλό ημέρας.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Βρέθηκε να χάνει έως και 3,25% και προς το τέλος την τράβηξαν υψηλότερα για να κλείσει τελικά με μικρές απώλειες. Πάντως η πορεία της δημιουργεί ένα προβληματισμό καθώς τα σενάρια που κυκλοφορούσαν ανέφεραν εξαγορά με τίμημα πάνω από 20 ευρώ και η μετοχή σήμερα είχε χαμηλό στα 16,10 ευρώ. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την πορεία των συζητήσεων.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αδυναμία και εδώ και κλείσιμο στα 8,90 ευρώ.

ΔΕΗ: Στα 5 ευρώ έκλεισε η μετοχή χωρίς να μπορεί κάποιος να πει πως έμεινε ικανοποιημένος από τη σημερινή πορεία της.

ΟΠΑΠ: Από τις μετοχές που ουσιαστικά δεν έχουν επηρεαστεί από όλα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Η ισχυρή μερισματική απόδοση, η εκτίμηση της διοίκησης για τα ΕΒΙΤDA του 2022 και οι εξαιρετικές ταμειακές ροές δεν αφήνουν τους επενδυτές αδιάφορους. Με υψηλό λίγο πάνω από 14,50 ευρώ πριν δυόμιση μήνες σήμερα η πτώση δεν είναι ούτε 1 ευρώ. Στα 13,84 ευρώ και στο +2,14%.

MOTOR OIL: Στα 17,13 ευρώ και στο -3,22%. Το gap που υπήρχε έκλεισε και η μετοχή διόρθωσε λίγο. Ούτε πόντος δεν ξεφεύγει στα παιδιά.

DIMAND: Δεν πήγε και πολύ καλά κατά την πρεμιέρα της στο Χ.Α. και δεν έπιασε την τιμή εισαγωγής, ενώ έκλεισε στα 14,40 ευρώ και στο -4%.

UNIBIOS: Έχει σηκώσει όγκους το τελευταίο διάστημα και ξεχωρίζει από τα μικρά χωρίς να έχουμε κάποια ενημέρωση για είδηση. Σήμερα είχε ενημέρωση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

ΕΚΤΕΡ: Ξεχώρισε και αυτή πάλι σήμερα και πήγε στο +6,13% και στα 1,1250 ευρώ.

IDEAL: Στο +5,15% και στα 3,47 ευρώ. Ξεχώρισε και αυτή.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με χαμηλό όγκο υποχώρησε και πάλι. Στα 0,43 ευρώ και στο -3,37%.

INTRALOT: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος αλλά στην τιμή που μπήκε τα ποσοστά δημιουργούν εντυπώσεις χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Η μετοχή στα 0,54 ευρώ και στο +3,85%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης