Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση – «Κλειδί» τζίρος και πορεία ευρωπαϊκών αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση – «Κλειδί» τζίρος και πορεία ευρωπαϊκών αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά το χθεσινό sell off και τα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί κάποιες αγορές στα χαμηλά, είναι αναμενόμενες από όσους κυνηγούν και την τεχνική αντίδραση. Κοιτάμε την πορεία του πετρελαίου και μας δίνει μία χαρά η διολίσθηση προς τα 100 δολάρια, αλλά έχει ακόμα δρόμο. Μία υποχώρηση των τιμών ενέργειας θα ανακούφιζε, όπως και κάποιων άλλων εμπορευμάτων. Το φυσικό αέριο ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται σε αυτές τις ελπίδες που καλλιεργούνται.

Η εγχώρια αγορά ακολουθεί τις ευρωπαϊκές στο ξεκίνημα και καταγράφει άνοδο άνω του 1% με το Γ.Δ. να είναι στις 790 μονάδες. Περιμένουν μεταβλητότητα οι αναλυτές και η άνοδος θα εξαρτηθεί από το αν οι πωλητές έχουν ακόμα αρκετά να δώσουν.

DIMAND: Μετά από χρόνια μία δυνατή εταιρεία μπαίνει στο Χρηματιστήριο και έχει επίσης και δυνατούς μετόχους. Με τιμή εκκίνησης τα 15 ευρώ και περιμένουμε να δούμε πως θα πάει. Το ξεκίνημα είναι αρκετά πτωτικό με την τιμή να είναι στα 14,25 ευρώ και την αποτίμηση στα 266 εκατ. ευρώ. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί το Χ.Α. βάζει πλέον και κωδικούς μετοχών με λατινικούς χαρακτήρες. Όχι ότι δεν έχει ξαναγίνει, αλλά δεν έχει λογική να πρέπει να αλλάξεις γλώσσα για να δεις κάποιες μετοχές στον υπολογιστή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγάζει αντίδραση ο κλάδος με την ΑΛΦΑ να ενισχύεται 3% και να ακολουθούν από κοντά και οι άλλες συστημικές..

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλό σημείο εισόδου λένε κάποιοι αναλυτές τα επίπεδα που διαπραγματεύεται η μετοχή και συστήνουν αγορές. Στα 13,20 ευρώ και στο +3% στο ξεκίνημα.

INTRALOT: Ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων με τιμή εκκίνησης τα 0,0005 ευρώ ανά δικαίωμα.

INTERLIFE: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή ή μετά το φόρο 0,1140 ευρώ ανά μετοχή.

LAMDA DEV.: Η δημόσια προσφορά για το νέο εταιρικό ομόλογο ύψους έως 230 εκατ. ευρώ ξεκινάει σήμερα με εύρος απόδοσης 4,70-5,20%.

ΔΕΗ: Πάνω από τα 5 ευρώ ξανά η μετοχή με άνοδο 2,3%.

CENERGY: Έχει πιεστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και φυσικά από τα υψηλά της καταγράφει μεγάλη υποχώρηση, ενώ δεν έχει σταματήσει να ανακοινώνει νέα έργα. Στα 2,40 ευρώ και στο +2,13% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Εδώ λογικά αν οι πηγές μας έχουν κάνει σωστά τους υπολογισμούς το ταμείο θα είναι πάνω από 220 εκατ. ευρώ μετά τις τελευταίες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Το καθαρό ταμείο δηλαδή, ήτοι 2,70 ευρώ ανά μετοχή. Η τρέχουσα αποτίμηση στα 130 εκατ. ευρώ. Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Μετά τη μεγάλη πτώση χθες βγάζει αντίδραση σήμερα η μετοχή και ενισχύεται 2,70%. Η τιμή στα 2,28 ευρώ και έχει μεγάλη απόσταση από την τιμή εξαγοράς. Ωστόσο, η απουσία δημόσιας πρότασης δημιουργεί αυτή τη διαφορά.

ΕΚΤΕΡ: Με ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε και η συγκεκριμένη, αφού το ανοδικό σερί χθες δε μπόρεσε να συνεχιστεί.

UNIBIOS: Με ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε και αυτός ο τίτλος. Στα 0,55 ευρώ και στο +4,56% με όγκο περί τις 7 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση 8,6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης