Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κάτω από τα 5 ευρώ και σε χαμηλό 20 μηνών η ΔΕΗ – Οι λόγοι της πτώσης

tags :
Κάτω από τα 5 ευρώ και σε χαμηλό 20 μηνών η ΔΕΗ – Οι λόγοι της πτώσης
Τα αποτελέσματα χρήσης 2022 μπορεί σε επίπεδο EBITDA να τονίζεται από τη διοίκηση πως θα είναι αντίστοιχα με τα περσινά, αλλά λόγω της έκτακτης φορολογίας η τελική γραμμή αναμένεται να έχει σημαντική ζημία

Για πρώτη φορά σε διάστημα 20 μηνών, ή από τον Νοέμβριο του 2020 η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε κάτω από τα 5 ευρώ.
Η μετοχή έκελισε στα 4,9420 ευρώ και η αποτίμηση υποχώρησε στα 1,89 δισ. ευρώ, φέρνοντας τους επενδυτές στα πρόθυρα της απόγνωσης αφού βλέπουν πως από την αύξηση κεφαλαίου των 9 ευρώ και τα μεγάλα σχέδια, η αποτίμηση παραπαίει και ούτε οι αγορές ιδίων μετοχών έχουν καταφέρει να περιορίσουν τις απώλειες.
Τα αποτελέσματα χρήσης 2022 μπορεί σε επίπεδο EBITDA να τονίζεται από τη διοίκηση πως θα είναι αντίστοιχα με τα περσινά, αλλά λόγω της έκτακτης φορολογίας η τελική γραμμή αναμένεται να έχει σημαντική ζημία.
Παράλληλα, διατυπώνονται πλέον αυξημένες ανησυχίες για αύξηση των οφειλών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ, ενώ σίγουρα και τα εκλογικά σενάρια λειτουργούν ανασταλτικά σε κάποιον που θα ήθελε να επενδύσει σε μία κρατική εταιρεία, όταν δεν γνωρίζει ποιος θα είναι υπουργός σε λίγους μήνες.
Ο όγκος στη μετοχή ξεπέρασε τα 1,1 εκατ. τεμάχια και θεωρείται αυξημένος για μία συνεδρίαση όπως η σημερινή.
ΔΕΗ_5.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης