Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον φέρνουν οι επιχειρηματικές συμφωνίες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον φέρνουν οι επιχειρηματικές συμφωνίες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το γεγονός ότι γίνονται επιχειρηματικές συμφωνίες σε τέτοιο κλίμα και μάλιστα με τέτοια τιμήματα, είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη κατά την άποψή μας. Δείχνει πως υπάρχει μέλλον και πως οι επιχειρηματίες παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν δεν το βάζουν κάτω. Με τέτοια κόστη στις κατασκευές και η Intrkat εξαγοράζεται με τίμημα σχεδόν 3 ευρώ ανά μετοχή.

Η εξαγορά θα μπορούσε να βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία βραχυπρόθεσμα, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως οι κίνδυνοι δεν παραμένουν και πως δεν πρέπει να μην είμαστε πλέον προσεκτικοί. Υπενθυμίζουμε πως για μία άλλη κατασκευαστική η Ελλάκτωρ, υπάρχει δημόσια πρόταση σε εξέλιξη στα 1,75 ευρώ. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο. Ο DAX ενισχύεται 0,6% περίπου. Ο Γ.Δ. ξεκίνησε με ήπια άνοδο. Το βλέμμα είναι και στις τράπεζες, λόγω της αδυναμίας που δείχνουν το τελευταίο διάστημα.

INTRAKAT: Κάτω από το 1/3 του συνόλου αποκτούν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης με τον Εξάρχου, ενώ άλλο σχήμα φαίνεται πως θα αποκτήσει και αυτό σημαντική θέση. Στα 2,95 ευρώ το τίμημα ανά μετοχή, αρκετά υψηλό κατά την άποψή μας και ίσως θα πρέπει να οδηγήσει σε μία γενικότερη αναθεώρηση εκτιμήσεων για τον κατασκευαστικό κλάδο. Από την άλλη το ποσοστό που αποκτούν δεν οδηγεί σε ενεργοποίηση του κανονισμού περί δημόσιων προτάσεων. Με βάση αυτά που ξέρουμε τώρα. Επιστρέφουν πάντως δυναμικά στον κλάδο οι δύο εφοπλιστές, όπως είχαν ανακοινώσει και νέος CEO θα αναλάβει ο κ.Εξάρχου. Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος η μετοχή.

INTRACOM: Νομίζουμε πως η συγκεκριμένη βγαίνει πιο κερδισμένη καθώς πουλάει ένα περιουσιακό στοιχεία ακόμα με υψηλό τίμημα. Νομίζουμε πως πάει για p/bv πάνω από 2 φορές. Με σημαντική άνοδο 5% στα πρώτα λεπτά και την αποτίμηση στα 142 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Μεταξύ 4,70% και 5,20% το εύρος απόδοσης του νέου ομολόγου που εκδίδει η εταιρεία ύψους έως 230 εκατ. ευρώ και διάρκειας 7 ετών. Πιο λογική η απόδοση πλέον και δείχνει πως σωστά είχαμε μαντέψει με βάση την απόδοση του άλλου ομολόγου της εταιρείας.

ΔΕΗ: Θα μπορέσει να παραμείνει πάνω από τα 5 ευρώ; Στα 5,18 ευρώ με ήπια άνοδο στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΠΕ: Συνεργασία με την RWE για υπεράκτια αιολικά που θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα. Για να δούμε πότε θα αρχίσουν να δίνονται άδειες και να κατασκευάζονται.

ΕΚΤΕΡ: Με καλή άνοδο ξεκίνησε η συγκεκριμένη καθώς οι εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο βοηθούν και αυτή τη μικρή αλλά νοικοκυρεμένη εταιρεία.

ΑΒΑΞ: Για να δούμε αν θα μπορέσει να ωφεληθεί η συγκεκριμένη. Είδαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις κάποιες αγορές από insiders.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν έχουμε μεγάλες κινήσεις στο ξεκίνημα. Η Alpha Bank δείχνει πως βγάζει αντίδραση, αλλά πρέπει να την κρατήσει μέχρι το τέλος. Δεν ενθουσιάζουν οι άλλες συστημικές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν έχει αφυπνίσει τους επενδυτές η επικαιροποιημένη έκθεση της Eurobank Equities. Στα 3,54 ευρώ με άνοδο 2,16% αλλά χαμηλό όγκο συναλλαγών.

FOURLIS: Προβληματίζει το τελευταίο διάστημα με την πορεία της η μετοχή καθώς έχει υποχωρήσει αισθητά.

ΕΧΑΕ: Και εδώ επικρατεί προβληματισμός.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης