Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομαδιαίες απώλειες 3,48%, κατάρρευση ψυχολογίας

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομαδιαίες απώλειες 3,48%, κατάρρευση ψυχολογίας
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η ψυχολογία έχει χτυπήσει κόκκινο. Η πίεση λόγω αποκοπής του μερίσματος του ΟΤΕ ήταν αναμενόμενη. Από την άλλη πήγαν την Coca Cola στο +3% από νωρίς για να αντισταθμίσουν την πτώση. Υπήρχαν όμως πολλές μετοχές και κυρίως της υψηλής κεφαλαιοποίησης που η εικόνα τους δεν ήταν καλή άρα κατά την ταπεινή μας άποψη η συνεδρίαση ήταν ξεκάθαρα πτωτική.

Βλέπουμε και κάποια βαριά χαρτιά, μεγάλων βιομηχανικών, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και πως να το κάνουν με όσα γίνονται στο φυσικό αέριο. Συνεχίζει να προβληματίσει και η μετοχή της ΔΕΗ. Η τράπεζες έχουν την ίδια αδύναμη εικόνα των τελευταίων εβδομάδων και νομίζουμε πως έχουν δημιουργήσει νέα γενιά εγκλωβισμένων. Ο τζίρος αρκετά χαμηλός και δεν είναι εύκολο να βρεις μετοχή που να ξεχώρισε ώστε να γράψεις κάτι θετικό. Στο -3,48% οι απώλειες την εβδομάδα.

ΟΤΕ: Πίεσε την αγορά η αποκοπή του μερίσματος. Βέβαια, η μετοχή έχασε μεγαλύτερο ποσό από το μέρισμα που έκοψε. Έκλεισε μάλιστα στο χαμηλό ημέρας και στα 15,74 ευρώ με απώλειες 5,01%.

COCA COLA: Αν δεν ήταν η δική της άνοδος θα είχαμε βρεθεί κάτω από τις 800 μονάδες. Στα 21,57 ευρώ και στο +3,45% με όγκο 42 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΔΕΗ: Έγραψε χαμηλό στα 5,0550 ευρώ και έκλεισε στα 5,1050 ευρώ. Είχαμε γράψει παλαιότερα για το λόγο που θεωρούμε ότι πέφτει και έχει να κάνει με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Πιστεύουμε πως επηρεάζει σίγουρα το θέμα, αλλά και όσα γίνονται στην ενέργεια δε βοηθούν. Από την αύξηση κεφαλαίου που είχε κάνει είχε αντλήσει 1,35 δισ. ευρώ και σήμερα αποτιμάται 1,95 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ που είχαμε λίγες μέρες πριν πως το WACC της ΡΑΕ οδηγεί σε αναθεώρηση του επενδυτικού προγράμματος.

ΤΙΤΑΝ: Που να πάει και αυτή η μετοχή με τέτοιες τιμές στην ενέργεια. Στα 11,04 ευρώ και στο -1,78%.

ΒΥΤΕ: Η δημόσια πρόταση της Ideal τάραξε λίγο τα νερά, αν και νομίζουμε πως οι επενδυτές περίμεναν ένα κλεισμένο deal και μετρητά με την εντολή να μπαίνει στο ταμπλό, ώστε να πάρουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Τελικά η εξέλιξη ήταν διαφορετική και μάλλον απογοήτευσε κάποιους, οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις. Στα 3,13 ευρώ και στο -2,19% με υψηλό όγκο 159 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή της Ideal έκλεισε με απώλειες 1,42%.

ΕΧΑΕ: Σκέτη απογοήτευση η μετοχή. Κατάφερε να μείνει αμετάβλητη αλλά βρέθηκε και στα 3,0850 ευρώ. Ο όγκος σήμερα αρκετά μεγάλος καθώς υπήρχαν μεγάλες πωλήσεις. Στα 3,15 ευρώ και αμετάβλητη στο κλείσιμο.

FOURLIS: Δίχως τέλος και εδώ οι πιέσεις.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Πολλά ακούγονται στην αγορά, τόσο για το τίμημα, όσο και τους μετόχους, τα στελέχη και γενικά ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν. Δεν ακούγεται κάτι για τον κ.Κούτρα και μάλλον γιατί είναι όλα ανοικτά. Η Intrakat έχει ρίξει το βάρος στην Αττική Οδό και ειπώθηκε ότι θέλει να μπει σε σχήμα που θα τη διεκδικήσει. Ίσως ο κ.Κούτρας παίξει ρόλο σε αυτό.

INTRALOT: Αν η αύξηση καλυφθεί πλήρως και μπουν όλες οι μετοχές η αποτίμηση θα είναι με βάση το σημερινό κλείσιμο στα 200 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Πέρασε και πάλι πάνω από το 1 ευρώ η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης